Παρουσιάστηκαν οι δραμινοί υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δ. Παπατολίδης: Nαι στους οδικούς άξονες αλλά χωρίς διόδια

0
2465

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ΠΕ Δράμας παρουσίασε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης σε ξενοδοχείο της πόλης ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Δημήτρης Παπατολίδης.

Πρόκειται για την κ. Λίνα Δρανόβαλη συνταξιούχο, τον κ. Νίκο Θεοδωρίδη καρδιολόγο, τον κ. Γιάννη Κοτσαμπάση εκπαιδευτικό, την Γεωργία Κουταλίδου ιδιωτική υπάλληλο, τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη τοπογράφο, την κ. Γεωργία Κωνσταντινίδου – Καλαθά ιδιωτική υπάλληλο, τον κ. Γιάννη Λιόντα έμπορο, τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο εργαζόμενο στο Νοσοκομείο της Δράμας, την κ. Στέλλα Μπαμπλά συνταξιούχο εκπαιδευτικό, τον κ. Γιάννη Στεφανίδη αγρότη και Δημοτικό Σύμβουλο Δράμας, την κ. Λίζα Τσιμπλίδου ιδιωτική υπάλληλο και την κ. Ανατολή Τσουλπίδου – Καραγιαννίδου συνταξιούχο τραπεζική υπάλληλο.
Ο κ. Παπατολίδης κάλεσε τους εργαζόμενους να επιλέξουν την παράταξη που θα είναι στο πλευρό τους για να δυναμώσει η φωνή διεκδίκησης και αντίστασης που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και θα παλεύει για τα προβλήματά τους.
Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια στηρίζει μια πολιτική που εκφράζεται από υποψηφίους που προέρχονται από τον χώρο της προηγούμενης διοίκησης (εννοώντας τον κ. Κατσιμίγα που προέρχεται από τον χώρο του πρώην περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη). Αναφερόμενος επίσης στο ψηφοδέλτιο του κ. Τοψίδη είπε ότι το πλαισιώνουν οι μισοί αντιπεριφερειάρχες του κ. Μέτιου αλλά παρόλα αυτά λέει ότι θα φέρει κάτι διαφορετικό και καταγγέλλει την διοίκηση του κ. Μέτιου. “Ο Λαός θα πρέπει να ρίξει στην κάλπη όσο γίνεται περισσότερα ψηφοδέλτια της Λαικής Συσπείρωσης, για να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο και να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης” είπε ο κ. Παπατολίδης.
Λίγο νωρίτερα αναφέρθηκε και στο θέμα της κατασκευής των οδικών αξόνων Δράμας – Καβάλας και Δράμας Αμφίπολης που απασχολούν την περιφέρεια ΑΜΘ σημειώνοντας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι αντίθετη με την κατασκευή αυτών των έργων αλλά όπως εξήγησε αυτοί οι δρόμοι παρότι είναι προτεραιότητα θα πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς διόδια. Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί το σοβαρό ζήτημα της δημόσιας υγείας που υπάρχει στον Νομό Δράμας και γενικότερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Στην περιοχή της Δράμας πέρα από τα προβλήματα της παθολογικής κλινικής, υπάρχει γερασμένο προσωπικό με μέσο όρο ηλικίας άνω των 50 ετών. Θα πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις και όχι μέσω του θεσμού των επικουρικών όπως είπε ο κ. Παπατολίδης που αναφέρθηκε ακόμη και στην ανάγκη να δημιουργηθεί ογκολογική κλινική ή έστω ειδικευμένο τμήμα με τις ειδικότητες που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ογκολογικούς ασθενείς, ειδικά σε ένα Νομό όπως η Δράμα που παρουσιάζει αυτά τα ποσοστά καρκίνου. Στον χώρο της υγείας δημιουργούνται πολλά προβλήματα όπως είπε και με το κλείσιμο της ρευματολογικής στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου εξυπηρετούνταν ασθενείς και με αυτοάνοσα νοσήματα από Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη.
Ο κ. Παπατολίδης μίλησε και για το νομοσχέδιο που αφορά την παιδεία που πέρασε προχθές απο την Βουλή, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνος ο τρόπος που δημιουργούνται νέα “πανεπιστημιακά τμήματα”, όπως βαφτίζουν τις ίδιες υπάρχουσες δομές που έχουν πρόβλημα πέρα την υλικοτεχνική υποδομή και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Επεσήμανε το πρόβλημα του κλεισίματος του τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου που λειτουργεί στην Δράμα και σημείωσε ότι καλώς διαμαρτύρονται οι σπουδαστές που πρέπει να στηριχθούν. Είπε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις φοιτητικές εστίες…
Τέλος ανάμεσα σε άλλα ο κ. Παπατολίδης απαντώντας σε ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Περιφέρειά μας είναι η ανεργία και το χαμηλό εισόδημα των κατοίκων που αναγκάζουν τους νέους ανθρώπους (επιστήμονες και μη) να εγκαταλείψουν τα χωριά και τις πόλεις τους, πρόβλημα που όπως είπε πέρα από τα άλλα επιδεινώνει και το δημογραφικό. Είπε ακόμη ότι η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ θα πρέπει να βάλλει σε προτεραιότητα έργα που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να αμβλύνουν όσο γίνεται το πρόβλημα. Ανέφερε για παράδειγμα το φράγμα του Τεμένους που θα διευκόλυνε τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο αλλά έμεινε στα χαρτιά.
Επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να διεκδικήσει προσλήψεις και στους κοινωνικούς τομείς όχι μόνο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αλλά και για να εξασφαλιστεί η οφειλόμενη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της περιοχής…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!