Παρουσιάστηκαν οι δράσεις της εβδομάδας κινητικότητας: «Βολτάρουμε Ηλεκτρικά στη Δράμα» από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

0
1728
Από αριστερά, ο υπεύθυνος της δράσης “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά” Ιωάννης Γκίκας, ο Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, πρόεδρος του ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Μιχάλης Τάσσου και η Κατερίνα Ιωσηφίδου προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Δράμας

Μία εβδομάδα με δράσεις γεμάτες αγάπη για το ποδήλατο και το περιβάλλον από τον Δήμο Δράμας

Η παρουσίαση των δράσεων του Δήμου Δράμας για την εβδομάδα κινητικότητας, που έχει σχεδιαστεί για φέτος από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο.
Παράλληλα παρουσιάστηκε και η δράση «Βολτάρουμε ηλεκτρικά» για την οποία, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, εντάχθηκε σε ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο από το “Πράσινο Ταμείο” και ενσωματώθηκε στην εβδομάδα κινητικότητας. Ο ίδιος τόνισε ότι: «Φέτος περισσότερο από ποτέ έχουμε αντιληφθεί την τεράστια ανάγκη όλων των πόλεων να γυρίσουν σε ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον, τρόπο μετακίνησης, που εκτός από την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους ίδιους τους κατοίκους, έχει και πολύ θετικές επιδράσεις, στην κλιματική αλλαγή που όπως έχουμε δει το τελευταίο διάστημα είναι παρούσα. Στην κατεύθυνση αυτή και για την υιοθέτηση καλών πρακτικών στην αστική κινητικότητα ο Δήμος Δράμας έχει εντάξει ένα πρόγραμμα, το οποίο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω με τον τίτλο «Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας και με ήπια μέσα» μέσα από ημερίδες και δράσεις πεζοπορίας μέσα στην πόλη και γνώσης του αστικού ιστού αλλά και μέσα από επιδεικτικές δράσεις για τη χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους δημότες του δήμου της Δράμας. Έχουμε αποδείξει ότι ως Δήμος Δράμας, επενδύουμε σε φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μετακίνησης. Η ανάπλαση της 19ης Μαΐου είναι σε αυτή την κατεύθυνση και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».
Η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Δράμας κ. Κατερίνα Ιωσηφίδου είπε κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης ότι στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα δράσεων με μεγάλη ποικιλία. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίπππους” προωθεί δράσεις που σκοπό έχουν να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση με ποδήλατο στην πόλη της Δράμας. Οι δράσεις αυτές με το σλόγκαν “Βολτάρουμε ηλεκτρικά” θα υλοποιούνται καθημερινά από αύριο 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα όπως είπε, ο Δήμος Δράμας υλοποίησε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου θα γίνονται δοκιμαστικές βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα φορτίου για την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Επίσης η κ. Ιωσηφίδου πρόσθεσε ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας συμμετέχει στο πρόγραμμα short and green, στο πλαίσιο του οποίου προβάλλονται ταινίες με θέμα το περιβάλλον.
Ο κ. Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίππους” με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Δράμας, είπε ότι διαπιστώνει πως ο Δήμος Δράμας μέσω του προγράμματος προσπαθεί να κάνει τον άνθρωπο πολύ πιο φιλικό απέναντι στο περιβάλλον και η ΑΜΚΕ “Οψόμεθα” κινείται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.
Ο υπεύθυνος της δράσης “Βολτάρουμε ηλεκτρικά”, κ. Ιωάννης Γκίκας, δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ότι όλοι πλέον αντιλαμβάνονται μετά και τα πρόσφατα γεγονότα με τις πυρκαγιές στην Εύβοια και την Αττική το πόσο κοντά είναι η κλιματική αλλαγή. Εξήγησε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα είναι και οι προγραμματισμένες δράσεις. Είπε ότι θα γίνει μια επίδειξη του τρόπου με τον οποίο ο πολίτης μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά του. Το ξεκίνημα θα γίνει από τα παιδιά και σε αυτή την κατεύθυνση κάθε πρωί από τις 9 μέχρι τις 12 περίπου θα συμμετέχουν σχολεία της περιοχής προκειμένου να γνωρίσουν τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν. Επίσης θα ενημερωθούν σχετικά και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων τα οποία θα μπορέσουν να βάλουν στην καθημερινότητά τους ως ενήλικες.
Στο πλαίσιο αυτό, τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν παρουσιάσεις και δυνατότητα χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων για το κοινό.

Οι κάτοικοι της Δράμας και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας θα είναι στην ευχάριστη θέση να απολαύσουν ποικίλες δράσεις με σημείο έναρξης το αμφιθέατρο της Οδού Χελμού όπως:
-πρωινά διασκεδαστικά περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά
-καθημερινές απογευματινές επιδείξεις μετατροπής ποδηλάτων σε ηλεκτρικά
-test drive των 8 καινούργιων μας ηλεκτρικών ποδηλάτων
-περιβαλλοντικές ημερίδες που θα μας προβληματίσουν
-παρουσιάσεις του ολοκληρωμένου πιλοτικού συστήματος «Έξυπνο Ποδήλατο” που με τους 13 αισθητήρες του μας βοηθάει να βελτιώσουμε το αστικό περιβάλλον
-απολαυστικές Ποδηλατάδες στην πόλη

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων
-“Bike to School”, εργαστήρια για παιδιά στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.Πέμπτη 16 Σεπ 2021 | Παρασκευή, 17 Σεπ 2021 | Δευτέρα, 20 Σεπ 2021| Τρίτη, 21 Σεπ 2021| Τετάρτη, 22 Σεπ 2021 – ώρα 9πμ – 12μμ
-Ebike Happy hour, δοκιμές των ηλεκτρικών ποδηλάτων από το κοινό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού. Πέμπτη, 16 Σεπ 2021| Κυριακή, 19 Σεπ 2021| Δευτέρα, 20 Σεπ 2021| Τρίτη, 21 Σεπ 2021 – ώρα 6μμ-9μμ και Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10πμ – 1μμ
-Make an ebike, ανακάλυψε πως μετατρέπεται ένα συμβατικό ποδήλατο σε ηλεκτρικό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.Πέμπτη, 16 Σεπ 2021| Κυριακή, 19 Σεπ 2021| Δευτέρα, 20 Σεπ 2021| Τρίτη, 21 Σεπ 2021 – ώρα 6μμ-9μμ και Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10πμ – 1μμ

Αναλυτικό Πρόγραμμα Ενημερωτικών Δράσεων
Παρασκευή, 17 Σεπ 2021 – ώρα 7:30μμ
Open day “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά”, ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό από τον Δήμο Δράμας, την Επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, με την συμμετοχή του Πράσινου Ταμείου, στο Αμφιθέατρο “Σωκράτης Δημητριάδης” στην Αγία Βαρβάρα.
Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10πμ – 1μμ
Όλη η Δράμα βολτάρει Ηλεκτρικά, τι γνωρίζεις για την κλιματική αλλαγή, το ηλεκτρικό ποδήλατο και τα προσωπικά και συλλογική οφέλη της χρήσης του. Μια διαδραστική παρουσίαση με το κοινό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.
Τετάρτη, 22 Σεπ 2021 – ώρα 6.00μμ
Τελετή Λήξης “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά”, παρουσίαση αποτελεσμάτων της εβδομάδας, της χρήσης των ποδηλάτων και του περιβαλλοντικού οφέλους, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Ποδηλατικών δράσεων
Σάββατο, 18 Σεπ 2021| Κυριακή, 19 Σεπ 2021 – ώρα 6μμ-8μμ
Το Α και το Β της ποδηλασίας, οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου, θα εκπαιδευτούν σε ένα πρότυπο πάρκο ποδηλασίας και θα μάθουν τα μυστικά της σωστής χρήσης του ποδηλάτου με εκπαιδευτή τον Χρήστο Κηπουρό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού. Ηλικίες 7-12, Απαραίτητη η γονική συνοδεία. Κάθε παιδί θα συμμετέχει με δικό του ποδήλατο και απαραίτητα ποδηλατικό κράνος.
Κυριακή, 19 Σεπ 2021 – ώρα 10.30πμ – 2.00μμ
Ποδηλατοβόλτα στο Kallifytos Trail Park με τον Δήμο Δράμας και την Πρωτοβουλία Πεζών Ποδηλατών. Σημείο έναρξης από το κιόσκι του Πανοράματος.
Τετάρτη, 22 Σεπ 2021, – ώρα 6.30μμ
Βολτάρουμε Ηλεκτρικά σε δρόμους χωρίς αυτοκίνητα. Ποδηλατοβόλτα με πεζούς ποδηλάτες και οικολογική κίνηση Δράμας με σημείο έναρξης το Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.
Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10πμ – 1μμ
Tι γνωρίζεις για την κλιματική αλλαγή, το ηλεκτρικό ποδήλατο και τα προσωπικά και συλλογική οφέλη της χρήσης του;
Μια διαδραστική παρουσίαση με το κοινό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.
Τετάρτη, 22 Σεπ 2021 – ώρα 6.00μμ
Τελετή Λήξης “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά”, παρουσίαση αποτελεσμάτων της εβδομάδας, της χρήσης των ποδηλάτων και του περιβαλλοντικού οφέλους, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες υγειονομικές οδηγίες οι οποίες ενδέχεται να τροποποιούνται. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φέρουν μάσκα μαζί τους και να τηρούν την υγιεινή των χεριών.
Διοργάνωση: Δήμος Δράμας και Επιστημονική Ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους.
Τεχνική υποστήριξη: 1ο ΕΠΑΛ Δράμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!