Γιάννης Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Οι πολίτες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα»

0
3563

Ευρεία η κινητοποίηση για την ενίσχυση του νοσοκομείου το απόγευμα της Δευτέρας

Με πορεία στους δρόμους της Δράμας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισαν τα τρία σωματεία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Δράμας, να προβάλλουν το αίτημά τους για ενίσχυση του νοσοκομείου και όλων των δημόσιων μονάδων υγείας καθώς και την άρση των αναστολών των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
Η πορεία ξεκίνησε από το ύψος του Νοσοκομείου της Δράμας και κατευθύνθηκε μέσω της οδού Ιπποκράτους προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και από εκεί στην πλατεία Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Με το πέρας της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία προς το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όπου έγινε συμβολική θυροκόλληση των αιτημάτων της κινητοποίησης και ακολούθησε επιστροφή στην πλατεία Ελευθερίας.
Στην συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Δράμας, συμμετείχε πέρα από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Δράμας, και μεγάλο αριθμός πολιτών όπως και οι Βουλευτές Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χαρά Κεφαλίδου, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι τουλάχιστον 4 παρατάξεων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν μέλη των δημοτικών παρατάξεων «Πόλη+Ζωή», «Project», «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και «Λαϊκή Συσπείρωση». Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που κανονικά διεξαγόταν την ίδια ώρα δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, καθώς οι τέσσερις παρατάξεις δεν συμμετείχαν σε αυτό και μετέβησαν στον χώρο της κινητοποίησης. Παράλληλα, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπήρξε και συμμετοχή Δραμινών περιφερειακών συμβούλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Για τους λόγους της κινητοποίησης και τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου, μίλησαν στην πλατεία Ελευθερίας, η πρόεδρος της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παρθένα Κιόρτεβε, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού κ. Ιάκωβος Σιρλατζής και η κ Παναγιώτα Στεφανίδου, εκπρόσωπος των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή. Στη συγκέντρωση επρόκειτο να πάρει τον λόγο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, αλλά τελικώς αυτό δεν έγινε καθώς σημειώθηκαν αντιδράσεις από παρευρισκόμενους.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η κινητοποίηση ήταν απάντηση των ίδιων των συνδημοτών μας για την κατάσταση του νοσοκομείου. Οι κάτοικοι της περιοχής μας γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο».
O κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει επίσης ότι: «το γεγονός πως η διοίκηση του νοσοκομείου βγαίνει να διαψεύσει όσα λένε οι εργαζόμενοι είναι προκλητικό καθώς πρόκειται για μια κατάσταση που γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας και δεν μπορεί να διαψευστεί». Όπως επισημαίνει μάλιστα: «η διοίκηση του νοσοκομείου λέει ότι οι ανακοινώσεις των σωματείων βγαίνουν μέσα από πολιτικά γραφεία, κάτι που μοιάζει οξύμωρο να το δηλώνει κάποιος ο οποίος είναι διορισμένος από την κυβέρνηση. Νομίζουμε ότι αυτό είναι πολύ προκλητικό. Οι ίδιοι οι πολίτες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα για την κατάσταση στο νοσοκομείο. Η διοίκηση διαψεύδεται από μόνη της, γιατί, ενώ αρχικά η κυβέρνηση εξήγγειλε έξι προσλήψεις γιατρών, αυτές οι θέσεις έγιναν έντεκα -και καλώς έγιναν- αλλά αυτό συνέβη κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των σωματείων. Οι εργαζόμενοι πέρα από τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασθενείς, είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε για ένα σύστημα υγείας το οποίο να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες του λαού μας. Υπό αυτή την έννοια, δεν μπορούμε να μένουμε με κλειστό το στόμα και να μην αναδεικνύουμε τα προβλήματα. Αν δεν βγαίναμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του νοσοκομείου, οι έξι προσλήψεις γιατρών δεν θα γινόταν έντεκα. Εμείς δεν είπαμε ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον. Το ζήτημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου, που οδηγείται με μαθηματικό τρόπο σε υπολειτουργία. Εμείς παλεύουμε να μην κλείσει ούτε μια κλινική και να μην μειωθεί ούτε μία κλίνη. Επιδιώκουμε να στελεχωθεί και γίνει ένα νοσοκομείο στολίδι για τον νομό μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!