Παρουσιάστηκαν οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Δράμας

0
1494

Θ. Ξανθόπουλος: «Μιλήστε περήφανα στους πολίτες. Έχουμε το αξιακό μας φορτίο, τις ιδέες μας»


 

H επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το Νομό Δράμας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της Δράμας.
Φίλοι και ψηφοφόροι του κόμματος είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά τις θέσεις των πέντε υποψηφίων για τις επικείμενες εκλογές σε μία κοινή παρουσίαση που διοργανώθηκε από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές είναι ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο κ. Κωνσταντίνος Αβραμίδης, η κα Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου, η κα Άννα Ερημίδου και ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.
Αρχικά στον χαιρετισμό του ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Καρβούνης ανέφερε: «O ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως λέει και το σύνθημα, ξέρει και μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή, την πολυπόθητη πολιτική αλλαγή και είναι πολυπόθητη γιατί θα φέρει ξανά τη δικαιοσύνη στη χώρα. Δικαιοσύνη στο κράτος, δικαιοσύνη στην οικονομία, δικαιοσύνη πάνω από όλα στην κοινωνία. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της 21ης του Μάη σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό κράτος δικαίου. Το δίλημμα των εκλογών είναι “Μητσοτάκης ή πολιτική αλλαγή. Πολιτική αλλαγή στη χώρα θα έρθει μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο στις εκλογές της 21ης του Μάη. Αυτός είναι ο στόχος μας ώστε την επόμενη ημέρα 22 Μάη να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση και να βάλει τη χώρα σε μια νέα κατεύθυνση δικαιοσύνης. Αυτό τον αγώνα για τη νίκη προφανώς θα τον δώσουμε όλοι μαζί, με μπροστάρηδες τους υποψήφιους Βουλευτές μας”.
Ακολούθως πήραν το λόγο οι υποψήφιοι βουλευτές.
Ο κ. Κωνσταντίνος Αβραμίδης χαρακτήρισε αντιλαϊκή την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά από την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνησή του το 2015-2019 κι αφού κατάφερε και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και ενώ παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα, κατάφερε και παρέδωσε χώρα κανονική, η οποία μπορεί να δουλέψει και να προχωρήσει μπροστά». Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υπήρξε σαρωτική καθώς ολοκλήρωσε ότι είχαν αφήσει περίπου στη μέση οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Ανέφερε ότι στις εκλογές θα δώσουν τη μάχη δύο κόσμοι, δύο φιλοσοφίες, δύο απόψεις για την κοινωνία, για τη χώρα και επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει με σχέδιο όραμα και με πρόγραμμα, με στόχο η κοινωνία και η χώρα την επόμενη τετραετία να δει μια ανοδική πορεία.
Η κα Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου είπε ανάμεσα σε άλλα ότι: «Δεν φανταζόμασταν καν ότι θα μπορέσει να υπάρξει τόσο άθλια κυβέρνηση. Έχουμε το χρέος να αγωνιστούμε για να φύγει αυτή κυβέρνηση». Τόνισε ότι τα προβλήματα της κοινωνίας είναι πάρα πολύ γνωστά σε όλους αλλά η αριστερά «δεν θα κάτσει στο καναπέ» αλλά θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για την ανατροπή. «Γίνεται στις 22 Μαΐου να είμαστε κυβέρνηση. Γίνεται να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και θα δείξουμε τις προθέσεις μας από τις πρώτες ημέρες» σημείωσε. Η ίδια τόνισε την ανάγκη η κοινωνία να γίνει πιο όμορφη, ισότιμη και αλληλέγγυα.
Η κ. Άννα Ερημίδου δήλωσε: «Θέλω κι εγώ να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου για την αλλαγή. Για ένα κράτος ενσυναίσθησης, ένα κράτος ισότητας, ένα κράτος δίκαιο για όλους μας. Στις 21 Μαΐου πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να κάνουμε την αλλαγή. Για το καλό όλων μας».
O κ. Χρήστος Καραγιαννίδης ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι το κλίμα έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το 2019. Θύμισε τις απειλές που είχε δεχθεί ο ίδιος τέσσερα χρόνια πριν και υπογράμμισε ότι o ΣΥΡΙΖΑ στις 22 Μάη θα φέρει επιτέλους την άνοιξη.
Τελευταίος μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε στις παραμονές μιας μεγάλης εκλογικής μάχης που ουσιαστικά καλούμαστε να δώσουμε στο όνομα και για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Έχω την αίσθηση ότι όλοι μαζί οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην κρίσιμη στιγμή σε αυτό που μας καλεί η ιστορία. Έχουμε πολίτες που διατρέχουν όλο το νήμα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας και της Αριστεράς. Είμαστε περήφανοι που σκεφτόμαστε τα συμφέροντα των πολλών και κυρίως ανιδιοτελώς. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης με το μιντιακό σύστημα απέναντι, κανείς δεν βρήκε να μας κατηγορήσει ότι καταχραστήκαμε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος. Και τώρα που μιλάμε εξακολουθεί να γίνεται πλιάτσικο στο δημόσιο ρήμα. Και κάθε φορά που λέμε ότι θα δώσουμε στοιχειώδεις αυξήσεις 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, μας λένε που θα τα βρείτε. Οι άνθρωποι που χρωστούν 400 εκατ. ευρώ ως κόμμα και δεν μπορούν να φτιάξουν τα του οίκου της, θέλουν να φτιάξουν τα της χώρας», υπογράμμισε.
Ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Πάρτε το ψηφοδέλτιο στα χέρια σας. Μιλήστε περήφανα στους πολίτες. Έχουμε το αξιακό μας φορτίο, τις ιδέες μας, το ήθος των στελεχών μας, την πίστη ότι μας αξίζει μια καλύτερη χώρα, ότι μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Είναι το ψηφοδέλτιο της Ελλάδας της επόμενης περιόδου. Με τη νίκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!