Εκδήλωση για τους γονείς και τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο δημαρχείο

0
925

Ματίνα Γαβριήλογλου στα «Χ»: «H πίεση των γονέων μεταφέρεται σχεδόν πάντοτε στα παιδιά»


 

Ο Σύλλογος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Δράμας και το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά του Δήμου Δράμας, με αφορμή την έλευση των σχολικών εξετάσεων, διοργάνωσαν το Σάββατο 6 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της Δράμας εκδήλωση με θέμα: «Άγχος Εξετάσεων: Γονείς και Διαχείριση» με ομιλήτρια την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας κ. Ματίνα Γαβριήλογλου. Η ομιλία απευθυνόταν σε γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν τρόποι διαχείρισης του άγχους των μαθητών κατά την στρεσογόνο περίοδο των εξετάσεων και θα δοθούν στους γονείς κατευθύνσεις σχετικά με την πλαισίωση και υποστήριξη των παιδιών.
Όπως είπε η κα Γαβριήλογλου στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας: «Είναι σημαντικό οι γονείς να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται ώστε να σταθούν με τη σειρά τους δίπλα στα παιδιά τους και να έχουν ένα ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Συνήθως είναι αρκετά αγχωμένοι και οι γονείς. Στόχος μας σήμερα είναι να αποφορτίσουμε τους γονείς και να δώσουμε κάποιες συμβουλές που μπορούν να ακολουθήσουν στην καθημερινότητά τους γιατί όντως ο ρόλος τους είναι πολύ ενεργός δίπλα στα παιδιά και είναι αυτοί που θα κληθούν πρώτοι να τα ανακουφίσουν».
Σε σχετικό ερώτημα των «Χ» η κα Γαβριήλογλου είπε ότι «η πίεση των γονέων μεταφέρεται σχεδόν πάντοτε στα παιδιά. Συνήθως το άγχος που έχουν τα παιδιά συνδέεται πάρα πολύ στενά με το άγχος τους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των γονιών, αλλά και τις προσδοκίες τους όπως και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Άρα είναι σημαντικό να πάρουμε την πληροφόρηση που χρειαζόμαστε για να πάρουμε λίγη απόσταση και να μείνουν τα ίδια τα παιδιά για να αντιμετωπίσουν αυτή τη συνθήκη (των εξετάσεων) με την υποστήριξη των γονιών. Είναι σημαντικό να πούμε ότι οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν τον εαυτό τους για να είναι σε θέση να βοηθήσουν και τα παιδιά αυτή την περίοδο».
Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Γιάννης Γαζάνης είπε από την πλευρά του ότι: «Οποιεσδήποτε εξετάσεις δίνει ένα παιδί είναι γι’ αυτό δύσκολες και πρωτόγνωρες πόσο μάλλον οι πανελλήνιες. Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι το για ποιο λόγο αγχωνόμαστε. Αν αγχωνόμαστε όλοι και τελικά κάτω από συνθήκες στρεσογόνες μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα ή χειρότερα στην αποστολή μας. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά το άγχος αφορά περισσότερο τα παιδιά ή τους γονείς. Πάντως το άγχος είναι ένας αρνητικός και αστάθμητος παράγοντας. Πολλές φορές λέμε στα παιδιά ότι είναι καλό να είναι αγχωμένα αυτή ειδικά την περίοδο και σιγά – σιγά το άγχος τελικά να μειώνεται. Προσωπικά νομίζω ότι το γεγονός ότι κάποιος αγχώνεται δείχνει ότι είναι ζωντανός. Αυτό και μόνο είναι κάτι αισιόδοξο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!