Παρουσιάστηκε το πρώτο «λευκό ταξί» που άρχισε να λειτουργεί στη Δράμα

0
950

Η λύση στα προβλήματα αδειοδότησής του δόθηκε από τη Δικαιοσύνη


Παρουσιάστηκε χθες από τον Σύλλογο Παραπληγικών Δράμας, παρουσία και των εκπροσώπων της Τροχαίας, το πρώτο “λευκό ταξί” που τέθηκε πλέον σε λειτουργία στην Δράμα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα, σοβαρά κινητικά προβλήματα, είτε κινούνται με αμαξίδιο είτε όχι.
Δεν πρόκειται για ταξί με την κλασσική έννοια του όρου, αλλά για ένα όχημα ειδικής μίσθωσης που λειτουργεί με ραντεβού που εξυπηρετεί τους ανθρώπους με αναπηρία, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει από τα συμβατικά οχήματα των ταξί. Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας πολύχρονης προσπάθειας του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας και ειδικότερα της προέδρου του κας Αγλαΐας Κατσιγιάννη που κατάφερε (τελικώς με τη βοήθεια της Δικαιοσύνης) να ξεπεράσει πολλά γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια, τα οποία φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της παρουσίασης η κα Κατσιγιάννη: «Έχουμε τη μεγάλη χαρά να κάνουμε την παρουσίαση του «λευκού ταξί» που θα λειτουργεί στο Νομό Δράμας. Ήταν ένας αγώνας αρκετών ετών που δικαιώθηκε. Αυτό κάνει και το σύλλογό μας να αισθάνεται δικαιωμένος για τη μεγάλη προσπάθεια και την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι αν υπήρχε πολιτική βούληση το θέμα αυτό θα είχε λυθεί πριν τουλάχιστον έξι χρόνια. Αυτή δεν υπήρχε και δεν γνωρίζω τους λόγους. Οπότε αναγκαστήκαμε μαζί με τον ιδιοκτήτη του «λευκού ταξί» (τον οποίο ευχαριστώ γιατί παρά τις δυσκολίες δεν έκανε πίσω) να προσφύγουμε δικαστικά και να δικαιωθούμε πανηγυρικά. Χαιρόμαστε που έστω και με αυτή την καθυστέρηση των 6 και πλέον ετών, το όχημα αυτό πλέον βρίσκεται στην πόλη μας και θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους με κινητική αναπηρία».
Η κα Κατσιγιάννη εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα είναι πολύ θετικό για το Νομό η λειτουργία του συγκεκριμένου οχήματος και υπενθύμισε ότι τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών θα έχουν μια έκπτωση της τάξης του 30% για τη χρήση του οχήματος, κατόπιν συμφωνίας που προηγήθηκε.
Όπως είπε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ των «Χ η κα Κατσιγιάννη, όταν ο Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας, είδε τις υποσχέσεις ετών (για τη λειτουργία τεσσάρων «λευκών ταξί» στην Δράμα), να εξανεμίζονται και συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες να μην βοηθούν με τις σχετικές εγκρίσεις, για την άδεια του οχήματος, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και τελικά δικαιώθηκε. Ουσιαστικά η άδεια του «λευκού ταξί» δόθηκε μετά από αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης και με τον δικαστικό λειτουργό να σχολιάζει ότι πολύ κακώς αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι ακόμη και τα συγχαρητήρια προς τον Σύλλογο Παραπληγικών Δράμας, για την κατάληξη της υπόθεση αυτής ήρθαν από ελάχιστα άτομα.

Από την πλευρά του ο κ. Φώτης Γούναρης, ιδιοκτήτης του «λευκού ταξί» και αυτοκινητιστής που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο αντικείμενο και σε άλλες πόλεις, τόνισε ότι, η λειτουργία του «λευκού ταξί» στη Δράμα, ήταν χρονοβόρα και ότι ο ίδιος ασχολήθηκε με το θέμα της αδειοδότησης από το 2017, που αντιμετωπίστηκαν πολλά προβλήματα και σχετιζόταν κυρίως με πολιτικές αποφάσεις και ανεξήγητη αρνητική στάση από τους ιθύνοντες. «Τελικώς» όπως είπε, «Δικαιωθήκαμε δικαστικά για κάτι που είναι αναγκαίο για όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας και είναι σύνηθες στο εξωτερικό». Όπως είπε ο κ. Γούναρης, το συγκεκριμένο όχημα δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με κάρτα ΑμεΑ, αλλά και σε άτομα με προσωρινά κινητικά προβλήματα, λόγω ατυχήματος κλπ. Ωστόσο ο κύριος όγκος δουλειάς, των «λευκών Ταξί» αφορά, όπως έδειξε η εμπειρία μέχρι σήμερα, την εξυπηρέτηση αναγκών κυρίως ατόμων της τρίτης ηλικίας, που μπορούν πλέον να μετακινούνται με ασφάλεια είτε έχουν αναπηρικό αμαξίδια είτε όχι, με ένα ειδικά διαμορφωμένο αλλά και εξοπλισμένο όχημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ