Πειθάρχησαν οι Δραμινοί

0
1935

Κυκλοφοριακή απαγόρευση από χθες το πρωί
Διανομή βεβαιώσεων τύπου Β από τον Δήμαρχο
Πώς θα γίνονται πλέον οι μετακινήσεις των Δραμινών πολιτών

Από χθες το πρωί ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος με Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου Δράμας βρέθηκαν σε ανοικτά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και περίπτερα στο κέντρο της Δράμας προκειμένου να ενημερώσουν για τις αλλαγές που ξεκίνησαν να ισχύουν και αφορούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας. Παράλληλα διένειμε βεβαιώσεις Τύπου Β για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των δημοτών.

Την ίδια ώρα φαίνεται έντονα ότι οι πολίτες πειθάρχησαν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, όπως αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την συνολικότερη εικόνα της πόλης. Δηλώσεις για το θέμα έκανε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Εφραιμίδης, ως μέλος του κλιμακίου του Δήμου που διένειμε δηλώσεις τύπου Β. Ο ίδιος εξήγησε ότι οι πολίτες που κυκλοφορούσαν ήταν άνθρωποι που κατευθύνονταν στην εργασία τους, κάτι που είναι, όπως τόνισε, απόλυτα φυσιολογικό. «Δεν φοβόμαστε, απλά προστατευόμαστε», τόνισε ο Αντιδήμαρχος προσπαθώντας να συμπυκνώσει το σκεπτικό της κυκλοφοριακής απαγόρευσης και να μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους πολίτες.
Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Εφραιμίδης, όλα τα οχήματα και το δυναμικό του Δήμου Δράμας βρίσκονται επί ποδός. «Έγινε και γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν από πλευράς καθαριότητας και υγιεινής». Εξήγησε ότι όλες αυτές τις ημέρες το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας είναι στον δρόμο, ενώ εργάστηκε και την Κυριακή. Παράλληλα διευκρίνισε ότι η Δημοτική Αστυνομία έχει πυκνώσει τόσο τα δρομολόγια όσο και τις βάρδιες υπηρεσίας τονίζοντας ότι η υπηρεσία δεν κινείται πλέον με βάση το καθορισμένο ωράριο αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
Τι ισχύει πλέον για τις μετακινήσεις των πολιτών σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση
Μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:
wΜετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
wΜετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
wΜετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όταν δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
wΜετάβαση στην τράπεζα, όταν δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
wΜετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
wΜετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
wΣωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Για τη μετάβαση από και προς την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.
Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.
Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Πώς εκδίδεται το έντυπο βεβαίωσης κίνησης;
Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α):
Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο το οποίο κατεβάζετε από την εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forma.gov.gr/ με ημερομηνία, ώρα, υπογραφή.
Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β)
Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης το οποίο κατεβάζετε από την εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forma.gov.gr ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
1. Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
όπου διεύθυνση κατοικίας βάζουμε την οδό, τον αριθμό και την πόλη και όπου Χ επιλέγουμε τον αριθμό (1, 2, 3, 4, 5, 6) που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες εξόδου:
1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Παράδειγμα μηνύματος όταν κάποιος θέλει να μετακινηθεί
-για την αγορά τροφίμων: 2 Μαρία Παπαδοπούλου Βενιζέλου 98 Δράμα
wγια σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο
6 Μαρία Παπαδοπούλου Βενιζέλου 98 Δράμα
Για κάθε μήνυμα που θα στέλνετε θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
2. Συμπλήρωση Εντύπου
Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://forma.gov.gr/ να συμπληρώσετε με ημερομηνία, ώρα, υπογραφή, και να φέρετε μαζί σας Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών.
3. Χειρόγραφη Βεβαίωση
Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:
1. Όνομα/Επίθετο
2. Διεύθυνση Κατοικίας
3. Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες (αριθμός αιτίας εξόδου) και διεύθυνση προορισμού
4. Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ