Χωρίς κρούσμα μέχρι χθες η Δράμα

0
3800

Κ. Κλειτσιώτης στα “Χ”: «Από αυτή την εβδομάδα διαγνωστικές εξετάσεις θα γίνονται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Θα εξυπηρετηθεί και η Δράμα»

Δεν υπήρξαν, μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας τουλάχιστον, επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Δράμα, πάρα το γεγονός ότι συνεχίζεται ασταμάτητα η σχετική φημολογία από χρήστες των κοινωνικών δικτύων, που εμφάνιζαν τη Δράμα στον χάρτη των περιοχών με επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Καμία αναφορά του ΕΟΔΥ στις αρμόδιες υπηρεσίες της Δράμας δεν αφορούσε επιβεβαιωμένο κρούσμα μέχρι και χθες. Ξέρουμε όλοι μας καλά ότι σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα ξεκινούν την η ιχνηλάτηση του κύκλου του ασθενούς αλλά και θέτουν τον ίδιο σε καραντίνα.
Στο Νοσοκομείο της Δράμας κατά τις προηγούμενες ημέρες, νοσηλεύτηκαν περιστατικά για τα οποία οι διαγνωστικές εξετάσεις δεν έδειξαν θετικά αποτελέσματα. Στους χώρους του νοσοκομείου έφθασαν να νοσηλευτούν μέχρι και έξι προς εξέταση περιστατικά ταυτόχρονα, ενώ χθες ο αριθμός των νοσηλευόμενων περιστατικών που υπήρχαν προς παρακολούθηση ήταν μόλις δύο. Ταυτόχρονα αναμένονται αποτελέσματα και άλλων διαγνωστικών εξετάσεων από το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου στέλνονται τα δείγματα του Νοσοκομείου της Δράμας.

Γιατί δεν γίνονται ακόμη διαγνωστικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Καβάλας;
Ένα ερώτημα που αναπτύχθηκε έντονα στην κοινή γνώμη αυτές τις ημέρες είναι γιατί τα δείγματα των περιστατικών που εξετάστηκαν στη Δράμα αποστέλλονται στη Θεσσαλονίκη και όχι στο Νοσοκομείο της Καβάλας, το οποίο υποτίθεται ότι έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να διεξάγει διαγνωστικές εξετάσεις.
Σαφή απάντηση στο θέμα έδωσε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος είπε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα άρνησης: «Υπάρχει άριστη συνεργασία με το Νοσοκομείο της Δράμας και με την κα Καρατζόγλου. Απλά δεν βρίσκουμε αντιδραστήρια ούτε για εμάς. Δεν βρίσκουμε να αγοράσουμε αντιδραστήρια. Δεν κυκλοφορούν δυστυχώς. Υπάρχει παγκόσμια έλλειψη.»
Όπως είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, αυτή τη στιγμή τα δείγματα για τις διαγνωστικές εξετάσεις και από το Νοσοκομείο της Καβάλας στέλνονται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως συμβαίνει και με την περίπτωση του Νοσοκομείου της Δράμας. Ο κ. Κλειτσιώτης εκτίμησε πάντως πως μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη το θέμα αυτό ίσως να έχει επιλυθεί. Εάν αυτό συμβεί, σύμφωνα με όσα είπε, θα μπορούν μετά την Πέμπτη να γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο της Καβάλας και φυσικά θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες και του Νοσοκομείου της Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι νομοί Δράμας και Ροδόπης είναι οι μόνοι που δεν είχαν μέχρι χθες το μεσημέρι κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κος Νίκος Τσαλικίδης σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μικρή νίκη για την περιοχή μας, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς και γι’ αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα ενάντια στον κορωνοϊό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!