Στη διάθεση του νοσοκομείου το Γιαννίκειο Γυμνάσιο της Πετρούσας

0
2726

Με απόφαση του Δημάρχου Προσοτσάνης, Θ. Αθανασιάδη

Τη διάθεση του Γιαννίκειου Γυμνασίου Πετρούσας στο Νοσοκομείο Δράμας, έκανε γνωστή προς τη διοικήτρια του νοσοκομείου, κα Νίκη Καρατζόγλου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης. Ο χώρος του Γιαννίκειου θα χρησιμοποιηθεί εφόσον υπάρξει ανάγκη που δεν καλύπτεται από τις υπάρχουσες δομές και ως έσχατο μέτρο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Θ. Αθανασιάδης, η πρόθεση του Δήμου Προσοτσάνης έγινε γνωστή προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου μέσω του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και γιατρού, κου Άλκη Σαρίδη.
Ο κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ «στον εν λόγω χώρο υπάρχουν μεγάλοι και απομονωμένοι θάλαμοι, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν και εφόσον χρειασθεί. Το διώροφο κτίριο είναι περίπου 3000 τ.μ. και μπορεί, εάν χρειασθεί, να γίνει άμεσα η απολύμανση και οι χώροι του να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο παραδόθηκε το 1991 στο Δημόσιο από τον αυτοδημιούργητο Πετρουσιώτη και δωρητή του χώρου, Γεώργιο Γιαννίκη, ο οποίος εργάστηκε και ο ίδιος για την κατασκευή του κτιρίου που άρχισε το 1984 και χρησιμοποιήθηκε τότε ως Γυμνάσιο και αποτελεί ένα σημαντικό κτίριο της περιοχής του
Δήμου Προσοτσάνης.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο Δήμος Προσοτσάνης και το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών
Δήμου Προσοτσάνης, στο πλαίσιο των ενεργειών για τον περιορισμό του κορωνοϊού και της προστασίας των ευπαθών ομάδων έχουν δημιουργήσει τηλεφωνικό κέντρο για την καταγραφή αιτημάτων και αναγκών των δημοτών που χρήζουν υποστήριξης και αδυνατούν
να μετακινηθούν ή να εξυπηρετηθούν.
Λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας εντατικοποιούνται οι υποστηρικτικές δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου παρέχοντας υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας οι οποίες κάνουν την καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν κατά δήλωση τους μετά από δική τους αίτηση. Ταυτόχρονα εξυπηρετούν τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης και αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση εγγράφων και υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας (προνοιακά επιδόματα κτλ.)
Οι δημότες που χρήζουν υποστήριξης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο
στο 2522021156 και 2522021153 με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο kentrokoin@prosotsani.gr όπως και στο facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/kentrokoin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ