Πράσινο φως με τελικές υπογραφές για τις παρεμβάσεις στο δικαστικό μέγαρο

0
1938

Επισκευή στο σύστημα πυροπροστασίας και ανακατασκευή των wc κοινού

Υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες στην Π.Ε. Δράμας το συμφωνητικό υλοποίησης των έργων που αφορούν στην επισκευή του συστήματος πυροπροστασίας και την ανακατασκευή των wc κοινού στο Δικαστικό Μεγάρο Δράμας συνολικού κόστους 131.969 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι τo έργο αφορά στις καθαιρέσεις πλινθοδομών, πλακιδίων τοίχου και αποξηλώσεις κουφωμάτων και στην κατασκευή τριών συγκροτημάτων WC (ανδρών, γυναικών, ΑΜΕΑ). Επίσης θα δημιουργηθεί 2η έξοδος κινδύνου που να καλύπτει όλους τους ορόφους με την κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικού ανοικτού κλιμακοστασίου, στην δυτική πλευρά του κτιρίου (στην οδό Μ. Αλεξάνδρου).
Τα έργα περιλαμβάνουν επίσης μετατροπή του υπάρχοντος παραθύρου σε πόρτα με φορά ανοίγματος προς τα έξω σε όλους τους ορόφους. Δημιουργία 2ης εξόδου κινδύνου στο υπόγειο στον χώρο του Υποθηκοφυλακείου, στην αντίθετη κατεύθυνση από την υπάρχουσα έξοδο. Τοποθέτηση πυράντοχων θυρών με δείκτη πυραντίστασης σύμφωνα με τους κανονισμούς στους επικίνδυνους χώρους του υπογείου, (λεβητοστάσιο – αντλιοστάσιο, χώρος ηλεκτρικών πινάκων, διάδρομοι όλων των ορόφων προς το κλιμακοστάσιο.)
Επιπλέον, προβλέπεται αλλαγή της φοράς ανοίγματος στις τελικές εξόδους του κτιρίου στο ισόγειο και στις εξόδους των επικίνδυνων χώρων του υπογείου (η φορά ανοίγματος πρέπει να είναι προς τα έξω.
Θα γίνει αποξήλωση και αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων από καινούργια ενεργειακής κλάσης Α’ και ανακατασκευή των λοιπών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Τροποποίηση των εγκαταστάσεων ύδρευσης – αποχέτευσης, καθώς και της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με σκοπό τη δημιουργία ενός WC ΑΜΕΑ με όλα τα είδη υγιεινής και τα στηρίγματα που απαιτούνται από τις προδιαγραφές.
Ανάμεσα σε άλλα στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιάς, με τοποθέτηση: ανιχνευτών, φαροσειρήνων συναγερμού και μπουτόν, συγκεκριμένων τύπων, που θα πληροί τους ισχύοντες κανονισμούς. Τοποθέτηση νέου κεντρικού πίνακα πυρανίχνευσης με μπαταρία, συνδεδεμένου με τα μέσα πυρανίχνευσης. Αλλά και έλεγχος των υπαρχόντων πυροσβεστήρων με αντικατάσταση όσων έχουν τυχόν λήξει ή δεν λειτουργούν σωστά και προμήθεια κι εγκατάσταση νέων σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Παράλληλα προβλέπεται τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού σε όλα τα γραφεία και τους χώρους αρχείων των ορόφων και σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους του υπογείου (τόσο στους χώρους του Υποθηκοφυλακείου όσο και σε όλους τους χώρους αποθήκευσης του υπογείου). Λόγω του αριθμού των προτεινόμενων για τοποθέτηση ανιχνευτών και της έκτασης του κτιρίου προτείνεται η τοποθέτηση ανιχνευτών και πίνακα πυρανίχνευσης συγκεκριμένου τύπου, προκειμένου να είναι άμεσα δυνατός ο ακριβής καθορισμός του χώρου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ