Πέντε προσλήψεις στην καθαριότητα του Δήμου Δοξάτου

0
2474

Την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, συνολικού αριθμού πέντε ατόμων, εργατών καθαριότητας στον τομέα πληρωμάτων απορριμματοφόρων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο μηνών, για την κάλυψη εποχικών, πρόσκαιρων και κατεπειγουσών αναγκών στην υπηρεσία Καθαριότητας και συγκεκριμένα στην αποκομιδή απορριμμάτων, αποφάσισε χθες Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δοξάτου.
Η απόφαση λήφθηκε με βάση έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος του τοπικού δήμου, που ανέφερε ότι στην Υπηρεσία Καθαριότητας κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη πέντε εργατών καθαριότητας στον τομέα πληρωμάτων απορριμματοφόρων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών. Το αίτημα της υπηρεσίας ήταν κατεπείγον, καθώς, σύμφωνα με την υπηρεσία, την τελευταία πενταετία έχουν δημιουργηθεί τεράστια κενά από την αποχώρηση υπαλλήλων καθαριότητας.
Συγκεκριμένα, την 01/09/2015 συνταξιοδοτήθηκε μία υπάλληλος του Δήμου Δοξάτου του κλάδου ΥΕ Καθαριστριών, στις 02/09/2015 αποχώρησε από την Υπηρεσία Καθαριότητας ένας ακόμα υπάλληλος του κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας και την 01/01/2017 αποχώρησε και τρίτος υπάλληλος του ίδιου κλάδου. Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο του 2017 αποχώρησε με μετάταξη ένας τέταρτος υπάλληλος του κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν καλυφθεί οι συγκεκριμένες θέσεις που έμειναν κενές, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Μία ακόμα υπάλληλος του κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας αδυνατεί να επανδρώσει πλήρωμα απορριμματοφόρου, ύστερα από υπόδειξη του ιατρού εργασίας. Επίσης, και ένας ακόμα υπάλληλος του Δήμου Δοξάτου, του ιδίου κλάδου, δηλαδή ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, συνταξιοδοτήθηκε, και επιπλέον την 01/01/2021 ένας ακόμα υπάλληλος καθαριότητας τέθηκε, με απόφαση του ιατρού εργασίας, εκτός στελέχωσης των πληρωμάτων απορριμματοφόρων για ένα έτος.
Πέραν αυτών, στις 20 Μαρτίου 2022 λήγουν οι συμβάσεις των πέντε εργατών καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, με αποτέλεσμα να αδυνατεί η υπηρεσία να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες συλλογής των απορριμμάτων.
Σε καθημερινή βάση απαιτούνται 8 εργάτες καθαριότητας για τη συλλογή των σύμμεικτων, ανακυκλώσιμων και του χαρτιού. Μετά τις 20 Μαρτίου η Υπηρεσία Καθαριότητας θα διαθέτει μόνο τέσσερις εργάτες καθαριότητας. Ήδη με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η πρόσληψη 5 εργατών καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών. Ωστόσο, η ολοκλήρωση της πρόσληψης του παραπάνω προσωπικού είναι μία εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί έγκριση από τον Υπουργό Εσωτερικών, έγκριση της ανακοίνωσης-προκήρυξης από το Α.Σ.Ε.Π. κτλ. Μέχρι την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, κρίνεται σκόπιμη η πρόσληψη πέντε εργατών καθαριότητας του τομέα πληρωμάτων απορριμματοφόρων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών, για την απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και την αποκομιδή απορριμμάτων.
Με βάση τα παραπάνω, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δοξάτου αποφάσισε την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, συνολικού αριθμού πέντε ατόμων, εργατών καθαριότητας στον τομέα πληρωμάτων απορριμματοφόρων με δίμηνη διάρκεια απασχόλησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!