Πέρασαν στη 19ης Μαΐου τα έργα της τελικής ασφαλτικής επίστρωσης

0
640

– Ολοκληρώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Στη συνέχεια θα απομακρυνθούν και οι κολώνες όπου υπάρχουν.
– Μέσα στον Μάιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν τον δήμο, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του


 

Στην ολοκλήρωσή του οδεύει το έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μεταξύ του Δημοτικού Κήπου και του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του Δήμου Δράμας. Αλλά και στην εργολαβία του ΔΕΔΔΗΕ που αφορά την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης φαίνεται ότι υπάρχει πλέον σημαντική εξέλιξη.
Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις εργασίες που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Δράμας, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες του οδοστρώματος με την επίστρωση του τελευταίου υλικού ύψους 4 χιλιοστών που θα μετατρέψει σε ψυχρό το υλικό της ασφάλτου με σκοπό να συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή παρέμβασης. Οι εργασίες επίστρωσης αυτού του τελευταίου υλικού στην άσφαλτο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή με τις οδούς Θεοτοκοπούλου, Παπαδιαμάντη και Σούτσου ενώ από τη Δευτέρα ξεκίνησε η επίστρωση και στην άσφαλτο της οδού 19ης Μαΐου. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε οι εργασίες επίστρωσης να ολοκληρωθούν σήμερα Τετάρτη, αλλά εκ των πραγμάτων διαπιστώνεται ότι η πρόοδος του έργου δεν είναι τόσο γρήγορη. Η καθυστέρηση που αναμένεται οφείλεται και στον καιρό καθώς θα πρέπει να στεγνώσει η πρώτη στρώση για να τοποθετηθεί το αστάρι και η τελική στρώση. Σε κάθε δρόμο στην περιοχή παρέμβασης θα γίνουν τέσσερις στρώσεις όπως είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννης Κιοσσές. Με αυτό το δεδομένο –όπως είπε– ενδεχομένως οι εργασίες αυτές που αφορούν την ολοκλήρωση των έργων στο οδόστρωμα να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Από τη στιγμή που θα τελειώσει η επίστρωση της ασφάλτου θα αρχίσει το βάψιμο των διαβάσεων, όπου προβλέπεται από την κυκλοφοριακή μελέτη είπε ο κ. Κιοσσές. Ταυτόχρονα όπως ενημέρωσε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ολοκληρώσει την υπογειοποίηση των αγωγών ηλεκτροδότησης. «Το μόνο που απομένει είναι να κάνουν κάποιες δοκιμές για να δουν αν λειτουργεί άψογα το υπόγειο δίκτυο ηλεκτροδότησης» διευκρίνισε ο κ. Κιοσσές για να προσθέσει ότι η επόμενη ενέργεια του ΔΕΔΔΗΕ θα είναι να απομακρύνει και τις κολώνες ηλεκτροδότησης όπου αυτές έχουν μείνει.
Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου Δράμας και για τις οποίες έχει υπογραφεί σύμβαση με την εταιρεία Ταΐρης, στόχος είναι αυτές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου. Επίσης σε ότι αφορά τα έργα του αστικού εξοπλισμού στην περιοχή παρέμβασης, αυτό που μένει είναι η σύνδεση των συντριβανιών που θα ψεκάζουν υδροσταγονίδια, κάτι που προχωρά παράλληλα με τα έργα της τελευταίας στρώσης στον ασφαλτοτάπητα, όπως είπε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ