Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος: “Ο Έβρος, και όλη η Περιφέρεια, περνάει δύσκολες στιγμές”

Συσκέψεις του κυβερνητικού κλιμακίου στην Αλεξανδρούπολη αναφορικά με τις πυρκαγιές

0
896

Με το πέρας των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στην Αλε­ξανδρούπολη, με τη συμμετοχή πο­λυάριθμου κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και φορέων του Έβρου για το θέμα των πυρκαγιών, ο κ. Μέτιος δήλωσε:

«Ο Έβρος, και μαζί ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονί­ας και Θράκης, περνάει δύσκολες στιγμές. Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών είναι ένα ακραίο φαινόμενο που δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Από την πρώτη στιγμή, οι υπηρε­σίες και τα στελέχη της Περιφέρειάς μας, και εγώ ο ίδιος προσωπικά, ήμασταν παρόντες σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών, κάνοντας περισσό­τερα από τις αρμοδιότητές μας, σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με την Πυροσβεστική, την Αστυνομί­α, τον Στρατό και τους Δήμους. Ταυτόχρονα, ήμουν σε ανοιχτή επικοινωνία με την Κυβέρνηση για την αποστολή ακόμη περισσότερων μέσων κατάσβεσης και συνομίλησα και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η παρουσία στον Έβρο πολυάριθ­μου κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη είναι κάτι που ζήτησα προσωπικά έτσι ώστε οι απαντήσεις και οι λύσεις να δοθούν εδώ, στον Έβρο. Στις συσκέψεις που κάναμε για όλα τα θέματα –για την αυτοδιοίκηση, την πολιτική προστασία καιτις αποζημιώ­σεις, τη μετανάστευση, την αστυνό­μευση, τον πρωτογενή τομέα καιτην προστασία των δασών– εμείς, ως Διοίκηση της Περιφέρειας, θέσαμε τα εξής ζητήματα:

  • την στήριξη των πληγέντων σε όλη την Περιφέρειά μας
  • τη δρομολόγηση των απαραίτη­των έργων στο περιβάλλον και στις υποδομές
  • την ενίσχυση της τοπικής οικο­νομίας
  • και τη λήψη επιπλέον μέτρων σε επίπεδο σχεδιασμού για την αντι­μετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Η Διοίκησή μας, κι εγώ προσωπι­κά, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στις προσπάθειες της Πολιτεί­ας για ένα Κράτος αποτελεσματικό, όπως κάνουμε άλλωστε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στη διαχείριση απανωτών κρίσεων.

Θα ήθελα τέλος να πω, ότι επικοι­νώνησα τηλεφωνικά με τον Αντιπρό­εδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και του ζήτησα την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποκατάσταση του Δάσους της Δαδιάς. Ο κ. Σχοινάς έδειξε ιδιαί­τερο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!