Πες όχι. Μπορείς. Δεν είσαι μόνος σου!

0
816

– Εκδηλώσεις στη Δράμα στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών
– Μιλά στα «Χ» ο επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Πρόσληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΡΑΣΗ»


Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών με τίτλο “Μπορείς δεν είσαι μόνος σου” θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου στη Δράμα.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο επιστημονικός συνεργάτης της «ΔΡΑΣΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Βλάχος είπε ότι το σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού σε κεντρικά σημεία της πόλης. Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 19.30 στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορία σε συνεργασία με τη «Πρωτοβουλία πεζών ποδηλατών Δράμας» με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία και συνοδεία της Τροχαίας. Στις 20.30 την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας δράση από το ΚΔΑΠ του Δήμου Δράμας, με θέμα την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, ενώ στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία, μουσική συναυλία με το μουσικό σχήμα «Επτά όγδοα».
Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΔΡΑΣΗ” όπως επισημαίνει ο κ. Βλάχος, λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2013, και στο διάστημα αυτό έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο στον τομέα της ενημέρωσης και πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών και όχι μόνο.
Πολύ σημαντική στιγμή ίσως σε αυτή την πορεία του Κέντρου Πρόληψης, είναι η προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τους ανθρώπους της διοίκησής του για την δημιουργία Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης που έγινε από τον ΟΚΑΝΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, το 2017. Ήταν η 57η μονάδα του ΟΚΑΝΑ σε ολόκληρη τη χώρα και η 9η, η οποία καλύπτει τις ανάγκες της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης. Η αγαστή συνεργασία μεταξύ ΟΚΑΝΑ και Νοσοκομείου Δράμας, αλλά και η αμέριστη στήριξη των φορέων της πόλης και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας έδωσαν σάρκα και οστά στην προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας της Μονάδας, η οποία έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων που αναζητούν θεραπεία.
Βέβαια η προσφορά του Κέντρου Πρόληψης «ΔΡΑΣΗ» είναι πολύπλευρη και στην διάρκεια των χρόνων που πέρασαν δεν περιορίστηκε στον τομέα της αντιμετώπισης του προβλήματος των εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά εκτάθηκε και στην ψυχολογική στήριξη ανθρώπων που αντιμετώπισαν κοινωνικά προβλήματα ιδιαίτερα μέσα στην διάρκεια της καραντίνας, ακόμη και με τηλεδιασκέψεις.
Τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 25 και 26 Ιουνίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΡΑΣΗ» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τον Δήμο Δράμας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας και την την Τοπική Διοίκηση Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!