Πεζοδρομήθηκε η Χελμού για τις απογευματινές ώρες

0
4592

Το μέτρο είναι προσωρινό και θα έχει ισχύ έως το τέλος του Νοεμβρίου.
Ποιοι άλλοι δρόμοι θα γίνονται πεζόδρομοι τις Κυριακές – Μιλάει στα «Χ» ο κ. Γιάννης Καψιμάλης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.

Στην πεζοδρόμηση της οδού Χελμού που βρίσκεται στην περιοχή της Ανάπλασης και των καθέτων της δρόμων, προχώρησε από τη Δευτέρα ο Δήμος Δράμας, από τις 18.00 έως τις 24.00. Το μέτρο της πεζοδρόμησης θα έχει ισχύ έως το τέλος Νοεμβρίου.
Όπως δήλωσε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Καψιμάλης, πρόκειται για απόφαση που λήφθηκε στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του covid-19 και με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας που αφορούν στις πεζοδρομήσεις μέσα στην πόλη. Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν ήδη, δίνουν τη δυνατότητα για περισσότερες πεζοδρομήσεις μέσα στην πόλη, εξήγησε ο κ. Καψιμάλης, ο οποίος ανέφερε πως οι Δραμινοί φάνηκε ότι επικροτούν ήδη αυτή την απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας, προβλέπεται προσωρινή πεζοδρόμηση κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και σε τμήματα οδών Εθνικής Αμύνης, Βεργίνας, Άρμεν, Λεωφόρο Αγίας Σοφίας, Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης που ξεκίνησε ήδη στην περιοχή της Ανάπλασης, έχουν τοποθετηθεί κώνοι αποτροπής της διέλευσης οχημάτων τόσο στην οδό Χελμού όσο και στις κάθετες οδούς. Αναλυτικά η πεζοδρόμηση θα γίνει στις διασταυρώσεις Χελμού με Νομομηδείας (μπροστά από το ΚΗΦΗ) και Νικομηδείας με Διοικητηρίου, στην οδό Παρμενίωνος, στην 1ης Ιουλίου με Αρκαδιουπόλεως (κοντά στη ΔΕΗ), στην 1ης Ιουλίου παραπλεύρως της ποδηλατούπολης, στην διασταύρωση της 1ης Ιουλίου με Κεφαλληνίας και στις διασταυρώσεις της 1ης Ιουλίου με τις οδούς Βρύσεως και Σκοπέλου, επίσης στη διασταύρωση της Φιλίππου με τη Χελμού και στη διασταύρωση των οδών Κεφαλληνίας με Αθηνάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας που αφορά τις πεζοδρομήσεις είχαν συμπεριληφθεί οι προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας.
Αναλυτικά οι προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας ήταν οι εξής:
Α) να καθοριστεί προσωρινά ως πεζόδρομος η οδός Χελμού, από την οδό Νικομήδειας έως την οδό Φιλίππου, καθημερινά και από ώρα 18:00 το απόγευμα έως και 00:00 τα μεσάνυκτα, μέχρι 30-11-2020.
Β) να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας η οδός Γ. Σταύρου, από την οδό 19ης Μαΐου μέχρι την οδό Αμύντα, καθημερινά και για το σύνολο της ημέρας, μέχρι 30-112020.
Γ) να καθοριστούν προσωρινά ως πεζόδρομοι τμήματα οδών (Εθνικής Αμύνης, Βεργίνας, Άρμεν, Λεωφόρος Αγίας Σοφίας, Ελευθερίου Βενιζέλου) που περιβάλλουν την πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Δράμας, κάθε Κυριακή και από ώρα 11:00 έως και 21:00 το βράδυ, μέχρι 30-11-2020.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατά πλειοψηφία απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) είχαν μειοψηφήσει οι δημοτικοί σύμβουλοι: Δημήτρης Ιωαννίδης και Παρθένα Κιόρτεβε της δημοτικής παράταξης Project Δράμα 2020, σε ό,τι αφορά τις Α’ και Β’ προτάσεις της υπηρεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ