Πιο κοντά στην αδελφοποίηση οι Δήμοι Δράμας και Ζβόρνικ

0
2431
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της αποστολής του Ζβόρνικ στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος

Ένθερμη υποδοχή της αντιπροσωπείας του Ζβόρνικ από τον Δήμο Δράμας

Σε ένθερμό κλίμα έγινε από τον Δήμο Δράμας, η υποδοχή της αντιπροσωπείας του Δήμου Zvornik από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Zoran Stevanovic. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κέντρο Ενημέρωσης Ορεινού Όγκου και στη συνέχεια την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στους Ταξιάρχες.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Δράμας, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας έγινε το διήμερο 21 και 22 Οκτωβρίου, με φόντο την επικείμενη αδελφοποίηση των δύο δήμων.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε για την επίσκεψη, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος καλωσόρισε τον Δήμαρχο Ζόραν Στεβάνοβιτς και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, ευχαριστώντας για τη φιλοξενία που δέχθηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου Δράμας κατά την τελευταία επίσκεψη της στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Ο κ. Μαμσάκος τόνισε ότι ο Δήμος Ζβόρνικ έχει έντονα τα στοιχεία της ορθοδοξίας και οι κάτοικοί του αγαπούν και σέβονται τους Έλληνες. Υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός και η φιλοξενία του Δήμου Ζβόρνικ είναι στοιχεία, τα οποία είναι χαρακτηριστικά για την πόλη και τον Δήμαρχο και ανέφερε ότι: «Ξεκινάμε μια συνεργασία με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις για να αποφασίσουμε στη συνέχεια, στα Δημοτικά Συμβούλια, την αδελφοποίηση με τον Δήμο του Ζβόρνικ. Έγινε η συνάντηση του Δημάρχου του Ζβόρνικ και με τις αντιπολιτεύσεις και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτή μας την πρωτοβουλία. Ο Δήμος Δράμας, λοιπόν, ξεκινάει με εξωστρέφεια διεθνείς σχέσεις για να στηρίξουμε την πόλη μας σε πολιτιστικά θέματα και σε θέματα συνεργασιών επαγγελματικής φύσης και σε θέματα πολιτισμού. Πρέπει να τονίσω επίσης τις ιδιαίτερες σχέσεις που μας ενώνουν με αυτόν τον λαό και με αυτή την περιοχή και να θυμίσω στους Δραμινούς συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Δράμας υποδέχτηκε και φιλοξένησε πάρα πολλά παιδιά κατά τη διάρκεια των πολέμων στη Σερβία. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει έναν φίλο της πόλης μας και της χώρας μας και χαίρομαι πάρα πολύ που τον έχω γνωρίσει και προσωπικά».

Από αριστερά, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Δήμαρχος του Δήμου Zvornik Zoran Stevanovic

Ο Δήμαρχος του Ζβόρνικ κ. Zoran Stevanovic σημείωσε ότι: «Χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη και στην πόλη της Δράμας αλλά και στον φίλο μας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, Δήμαρχο της Δράμας. Θέλουμε τη φιλοξενία που γευτήκαμε εδώ να τη μεταφέρουμε στους συμπολίτες μας και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ουσιαστικά η συνέχεια της παραδοσιακής στενής και καλής σχέσης που έχουν οι δύο λαοί. Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε μια διαδικασία η οποία θα οδηγήσει στην υπογραφή του σύμφωνου αδελφοποίησης των δύο πόλεών μας και την οποία θα αφήσουμε κληρονομιά στους απογόνους μας, στους ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν μετά από εμάς. Στην πόλη σας ένιωσα τον σεβασμό και αυτή την αδελφική αγάπη, και το ίδιο ένιωσε όλη μας η αποστολή. Από τον σερβιτόρο που μας μίλησε σε κάποιο εστιατόριο και σε κάθε βήμα που κάναμε στην πόλη νιώσαμε αυτή την αγάπη. Όλα αυτά μας λένε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι βρήκαμε πραγματικούς φίλους για να πούμε ότι είναι τα αδέρφια μας. Αναμένουμε να κάνουμε συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο, στο επίπεδο ανταλλαγής τουριστικών εμπειριών και τέλος αναμένουμε ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε μια ευκαιρία και στους επιχειρηματίες των δύο πόλεών μας να ανταλλάξουν εμπειρίες και να κάνουν περαιτέρω βήματα στις επιχειρήσεις τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ