Σε διαγωνισμό προχωρά η προμήθεια νέου καδοπλυντηρίου για τον Δήμο Δράμας

0
18998

Πρόκειται για την αγορά φορτηγού οχήματος αντιρρυπαντικής τεχνολογίας προϋπολογισμού 200.000 ευρώ

Προχωρά κανονικά η διαδικασία για την προμήθεια νέου καδοπλυντηρίου από τον Δήμο Δράμας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Πρόκειται για την προμήθεια ενός καινούργιου φορτηγού οχήματος, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με υπερκατασκευή πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων το οποίο είναι αναγκαίο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου Δράμας.
Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με το διαγωνισμό, το καδοπλυντήριο θα είναι στη διάθεση του Δήμου Δράμας για να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με ένα παλιότερο που διαθέτει, ώστε να είναι δυνατή η συχνότερη πλύση των κάδων. Σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Χρήστος Κυριακίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, είχε επισημάνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι: «H προμήθεια του πλυντηρίου κάδων θα δώσει λύσεις στον τομέα της καθαριότητας των κάδων του Δήμου Δράμας καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει άμεση αναγκαιότητα για την καθημερινή πλύση των κάδων. Ο πρώτος και βασικότερος λόγος που ο Δήμος Δράμας προμηθεύεται το νέο πλυντήριο κάδων είναι ότι το παλαιότερο που υπάρχει είναι πλέον απαρχαιωμένο. Μετρά ήδη πολλά έτη λειτουργίας και παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι η αποτελεσματικότητα του έργου που παράγει δεν είναι αυτή που απαιτείται ενώ κατά καιρούς εμφανίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα» προσθέτοντας ότι αυτό δημιουργεί χρονοκαθυστερήσεις στο έργο της καθαριότητας.
Ο δεύτερος λόγος που ο Δήμος Δράμας προχωρά στη συγκεκριμένη προμήθεια, είναι ότι το νέο πλυντήριο κάδων θα λειτουργήσει ταυτόχρονα με το παλιό και θα δώσει την δυνατότητα τακτικότερου καθαρισμού των κάδων. Όπως είχε δηλώσει ο κ. Κυριακίδης στα «Χ»: «Σήμερα με το υπάρχον πλυντήριο προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν για πλύση των κάδων τόσο στην πόλη της Δράμας όσο και στις κοινότητες. Όμως είναι τόσο μεγάλη η έκταση του δήμου που για να ολοκληρωθεί ένας πλήρης κύκλος πλύσης του συνόλου των κάδων απαιτείται χρονικό διάστημα ενός μήνα. Αυτό είναι το διάστημα που χρειαζόμαστε σήμερα για να πλύνουμε 2000 πράσινους και 1000 μπλε κάδους που διαθέτει ο Δήμος της Δράμας». Διευκρινίζει επίσης, ότι με το δεύτερο πλυντήριο κάδων και με την ύπαρξη του κατάλληλου συνεργείου θα μπορεί ο δήμος να διαθέτει δυο πλυντήρια κάδων σε ημερήσια βάση για τον καθαρισμό που απαιτείται. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα οι κάδοι πλένονται τακτικότερα, κάτι που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ σημαντικό.
Kατά την περσινή περίοδο, και λόγω της πανδημίας, ο δήμος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάθεση της πλύσης των κάδων σε εξωτερικό συνεργείο αφού το μοναδικό πλυντήριο που είχε στην κατοχή του ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Το παλιό πλυντήριο στάλθηκε για επισκευή προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έστω στο μέτρο των δυνατοτήτων που αντέχει.To νέο μηχάνημα πλύσης των κάδων που θα προμηθευτεί ο Δήμος Δράμας θα μπορεί να κάνει χρήση υψηλότερων πιέσεων αλλά και ζεστού νερού, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας των κάδων. Την ίδια ώρα, ο Δήμος Δράμας αναμένει να παραλάβει και τέσσερα νέα απορριμματοφόρα για τα οποία ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και έχει ορισθεί ανάδοχος της προμήθειας.
Η συγκεκριμένη προμήθεια από τον Δήμο Δράμας προχώρησε μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Τετάρτη, σχετικά με την έγκριση των όρων δημοπράτησης του διαγωνισμού. Η προμήθεια του εξοπλισμού είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης Φιλόδημος ΙΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!