Πήραν άδεια λειτουργίας τα τέσσερα πρώτα ΚΔΑΠ του Δήμου Δράμας

0
2942

Πόσα παιδιά θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε κάθε ΚΔΑΠ – Στόχος μας είναι να λειτουργούν αυτές οι δομές από τον Σεπτέμβριο.

Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας πήραν στις 6 Ιουλίου αρχικά τα τέσσερα από τα οκτώ ΚΔΑΠ, που αποφάσισε να λειτουργήσει ο Δήμος Δράμας. Πρόκειται για το 1ο Κ.Δ.Α.Π. Δράμας στην περιοχή του Καπνολογικού Ινστιτούτου (εντός του 5ου Γυμνάσιου Δράμας),για το 2ο Κ.Δ.Α.Π. Δράμας στο Τέρμα Ευξείνου Πόντου (εντός του 16ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας), για το Κ.Δ.Α.Π. Καλού Αγρού (εντός του Δημοτικού Σχολείου Καλού Αγρού) και το Κ.Δ.Α.Π. Νέας Αμισού (εντός του Δημοτικού Σχολείου Νέας Αμισού).
Το 1ο ΚΔΑΠ θα είναι δυναμικότητας τριακοσίων πενήντα πέντε παιδιών ανά βάρδια. Το 2ο ΚΔΑΠ θα είναι δυναμικότητας διακοσίων τριάντα εννέα παιδιών ανά βάρδια. Το ΚΔΑΠ Καλού Αγρού θα είναι δυναμικότητας εξήντα εννέα παιδιών ανά βάρδια και το ΚΔΑΠ Νέας Αμισού θα είναι δυναμικότητας εκατόν πέντε παιδιών ανά βάρδια.
Η έγκριση για την άδεια λειτουργίας δόθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ και συγκεκριμένα από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τι απομένει στη συνέχεια για να λειτουργήσουν
Μετά την έγκριση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους από την ΕΕΤΑ, καθώς επίσης και η έναρξης της διαδικασίας των voucher μέσω των οποίων θα φιλοξενηθεί ένας αριθμός παιδιών, αλλά και η εξασφάλιση προσωπικού για τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Νομικού Προσώπου, στον Δήμο Δράμας υπάρχουν 4.250 παιδιά χωρίς να υφίσταται καμία δομή Κ.Δ.Α.Π. Η δημιουργία 8 νέων Κ.Δ.Α.Π. στοχεύει στην εξασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, με πολιτιστικές, αθλητικές και γενικά δημιουργικές δραστηριότητες. Θα λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου και θα φιλοξενούν παιδιά από 5 έως 12 χρόνων. Ο θεσμός των Κ.Δ.Α.Π. προσφέρει επίσης στους γονείς τον απαραίτητο χρόνο να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής. Η λειτουργία των ΚΔΑΠ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 μέσω voucher.

Μιλώντας στα «Χ» ο πρόεδρος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης είχε επισημάνει στα τέλη Μαΐου σχετικά με την απόφαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας να προχωρήσει στα ΚΔΑΠ ότι «υπήρχε αναγκαιότητα για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, διότι μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσαν τέτοιες δομές στον Δήμο Δράμας. Πλέον περιμένουμε τις αποφάσεις των σχολικών επιτροπών για τις παραχωρήσεις χώρων στα σχολεία και έπειτα την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στην ίδρυση των Κ.Δ.Α.Π. Στόχος μας είναι να λειτουργούν αυτές οι δομές από τον Σεπτέμβριο. Επιδίωξή μας είναι να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς, διότι τα Κ.Δ.Α.Π. λειτουργούν σε χρόνο εκτός σχολικού ωραρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here