Τριήμερο φεστιβάλ τέχνης στην Αγία Βαρβάρα

0
1653

Τι θα δούμε στο 6ο Tentart Festival από 15 έως 17 Ιουλίου – Η είσοδος είναι δωρεάν, όμως θα υπάρξει περιορισμός στις συμμετοχές έως 100 άτομα.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα το Tentart Festival από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθούν εργαστήρια, live συναυλίες, yoga και μια μέρα αποκλειστικά αφιερωμένη στους Δραμινούς καλλιτέχνες.
Οι δράσεις του φεστιβάλ αρχίζουν την Τετάρτη 15 Ιουλίου. Στις 8 το βράδυ θα γίνει η έναρξη του Tentart Festival και αμέσως μετά, στις 20.45 θα προβληθεί η ταινία «Τοπ Καπί». Στη συνέχεια, στις 22.30, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Sax & Dj με τους Χάρη Ξυλά και TheoG.
Την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα, στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας θα διεξαχθεί εργαστήρι ψηφιδωτού για παιδιά και εναλλακτικό σεμινάριο με θέμα «Σαμανική θεραπεία Ι» με την Ανατολή Πασχαλίδου. Στη συνέχεια, στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Aerial Dance από το Yoga Basement και την ομάδα της Αλίκης Κωνσταντινίδου. Στις 8.30 μ.μ. θα ακολουθήσει στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας η ποιητική performance από την ομάδα Bad Poetry Social Club. Ενώ στο τέλος της βραδιάς (10 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Vinyl Set by Da’ chill.
Την Παρασκευή 17 του μηνός στις 6 το απόγευμα στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας θα λειτουργήσει εργαστήριο ψηφιδωτού για παιδιά, με την ομάδα Mosaicists, και ταυτόχρονα θα διεξαχθεί εναλλακτικό σεμινάριο με θέμα «Σαμανική θεραπεία ΙΙ» με την Ανατολή Πασχαλίδου. Στις 7.30 μ.μ. στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση yoga για όλους από το Yoga Basement και την Αλεξία Κολέτσου. Στη συνέχεια, στις 8.30 μ.μ. στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας θα ακολουθήσει αφήγηση μύθων με μουσική από την ομάδα Μυθοσκορπίσματα. Αργότερα, στις 10 μ.μ., στον ίδιο χώρο θα γίνει η τελευταία εκδήλωση του τριήμερου φεστιβάλ, που περιλαμβάνει μουσική συναυλία από τη «Θρακιώτικη Σπείρα».
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν, όμως θα υπάρξει περιορισμός στις συμμετοχές έως 100 άτομα.
Η ονομασία του TENTART FESTIVAL σημαίνει τέχνη κάτω από την τέντα, ένα κιόσκι ή μια φυσική τέντα, όπως η φυλλωσιά του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας. Βασική επιδίωξη του φεστιβάλ είναι να περάσει το μήνυμα ότι η τέχνη βρίσκεται παντού, αρκεί να την παρατηρήσουμε. Ένα έργο τέχνης είναι και το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, άλλωστε τέχνη δεν είναι μόνο αυτό που παρουσιάζεται σε χώρους τέχνης ή στα μουσεία. Η τέχνη βρίσκεται παντού, σε μια γλάστρα με βασιλικό, μέχρι στο χαμόγελο ενός παιδιού. Στην αισιοδοξία, δηλαδή, που μπορεί να υπάρχει γύρω μας και να μην την παρατηρούμε, γιατί είμαστε τόσο απορροφημένοι από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα, όπως έχει πει σε παλαιότερη δήλωσή της στα «Χ» η πρόεδρος του συλλόγου ART&ROLL που διοργανώνει το φεστιβά, κ. Κατερίνα Γουργιώτη. Υπενθυμίζεται ότι φεστιβάλ πέρσι ήταν χώρος φιλόξενος για όλες της ηλικίες, αφού περιλάμβανε δράσεις τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγαλύτερους. Το φεστιβάλ περιλάμβανε πλήθος δράσεων, όπως μουσικές συναυλίες, με τελευταία τη συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη, μέχρι και διαδρομές αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος σε ιστορικά σημεία της πόλης, όπως στην Καπναποθήκη της οδού Περδίκα και την Καπναποθήκη Αναστασιάδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here