«Πισίνα» η οροφή του Μουσικού Σχολείου

0
2924
Μουσικό -Επικίνδυνος συνδυασμός τα καλώδια ρεύματος με τα όμβρια ύδατα

Οι εικόνες «μαρτυρούν» τα πολύ σοβαρά κτιριακά προβλήματα σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Δράμας.
Είναι άμεση η ανάγκη για επισκευαστικές παρεμβάσεις.

Η κατάσταση με τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχει στο Μουσικό Σχολείο Δράμας δυστυχώς επιδεινώνεται παρά τις όποιες μικροπαρεμβάσεις μπορεί να έχουν γίνει. Η πρόσφατη διαμαρτυρία και κατάληψη των μαθητών του Σχολείου την προηγούμενη εβδομάδα ανέδειξε για ακόμη μια φορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται μαθήματα σε πολλές τάξεις μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο, ένα εκ των οποίων και η έλλειψη καθηγητών μουσικών οργάνων.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο η διαμαρτυρία των παιδιών έχει ευαισθητοποιήσει τους ιθύνοντες και κατά πόσο έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ουσιαστικές επισκευαστικές παρεμβάσεις προκειμένου να επιλυθούν τα κτιριακά προβλήματα που είναι ίσως αναπόφευκτα 20 και πλέον χρόνια μετά την κατασκευή του σχολείου.
Η κατάσταση που επικρατεί έχει μέχρι σήμερα περιγραφεί τόσο από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Μυστακίδη όσο και από την πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας κα Εύη Αθανασιάδου. Από την αρχή της νέας δημοτικής περιόδου υπήρξε σειρά επισκέψεων στο σχολείο από την πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας προκειμένου να καταγραφούν τα ζητήματα που υπάρχουν στα κτιριακά και να δρομολογηθούν λύσεις. Σε πρόσφατη δήλωση της στα ΧΡΟΝΙΚΑ η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας δήλωσε ότι παρά τον περιορισμένο προϋπολογισμό που διαχειρίζεται η Κοινότητα Δράμας αποφάσισε να προχωρήσει σε παρεμβάσεις εγγράφοντας το ποσό των 40.000 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα με σκοπό να προχωρήσουν επισκευαστικές εργασίες στους χώρους του σχολείου ωστόσο επειδή οι ανάγκες που υπάρχουν είναι πολλές υπάρχει στόχος να εξασφαλιστούν και άλλα κονδύλια πέραν του αρχικού ποσού. Η κα Αθανασιάδου σημείωσε επίσης ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δράμας προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στα προβλήματα του σχολείου.
Τα ΧΡΟΝΙΚΑ παρουσιάζουν σήμερα φωτογραφικό υλικό το οποίο διέθεσε ο σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας κ. Γιάννης Αποστολίδης, από τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σχολείο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και επιβεβαιώνουν όσα εδώ και περίπου τρία χρόνια ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μυστακίδης.
Από τις φωτογραφίες που προέρχονται από επίσκεψη στο σχολείο μετά από βροχή, φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα που υπάρχει με την οροφή του σχολείου η οποία μετατρέπεται σε πισίνα σε περιπτώσεις βροχών. Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξάλλου λόγω του συγκεντρωμένου νερού που φθάνει όπως εύκολα διακρίνεται στις φωτογραφίες τα πέντε εκατοστά. Σε πρόσφατη συζήτηση για το θέμα άλλωστε ο κ. Γ. Αποστολίδης, που λόγω επαγγέλματος έχει γνώση των προβλημάτων αυτής της μορφής, είπε ότι δεν υπάρχει ασφαλτόπανο που να μπορεί να συγκρατήσει τόσο νερό στην οροφή του κτιρίου.
Τα νερά που συγκεντρώνονται από την βροχή περνούν στα τοιχώματα με αποτέλεσμα να φθάνουν στις αίθουσες διδασκαλίας και εκτός από την μούχλα που δημιουργείται να πέφτουν σοβάδες από την φθορά και την υγρασία, κάτι που είχαν καταγγείλει και οι μαθητές στην κινητοποίηση που έκαναν την περασμένη εβδομάδα.
Στις φωτογραφίες μάλιστα μπορεί εύκολα να εντοπιστεί και το πρόβλημα που υπάρχει με τα καλώδια υψηλής τάσης που περνούν μέσα από το νερό και μπορεί να δημιουργήσουν πολύ δυσάρεστα προβλήματα, όπως επισημάνθηκε και σε επανειλημμένες αναφορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας. Οι αγωγοί των φρεατίων είναι όπως αναφέρουν, όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα, σπασμένοι με αποτέλεσμα αντί το νερό να διοχετεύεται στο δίκτυο απορροής να φθάνει στα χαμηλά μέρη του σχολείου όπου υπάρχουν αίθουσες και βέβαια τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί.

Πότε θα αρχίσουν επισκευαστικές παρεμβάσεις;
Όπως προαναφέρθηκε σύμφωνα με όσα είπε η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κ. Εύη Αθανασιάδου, εντάχθηκαν για τις ανάγκες επισκευών του σχολείου 40.000 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ενώ στόχος είναι το ποσό αυτό να αυξηθεί καθώς οι επισκευαστικές ανάγκες είναι πολλές. Ωστόσο φαίνεται ότι ένας από τους λόγους που ακόμη δεν δρομολογήθηκε ανάθεση επισκευαστικού έργου σε κάποιον ανάδοχο είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη ψηφισμένος προϋπολογισμός του Δήμου Δράμας. Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και η ψηφοφορία θα γίνουν σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εάν τελικώς ψηφιστεί ο προυπολογισμός, θα πρέπει να ακολουθήσει διαγωνισμός για τον ανάδοχο του επισκευαστικού έργου που είναι αναγκαίο να γίνει στο σχολείο. Με τις γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν από την Άνοιξη. Η φετινή σχολική χρονιά δηλαδή θα συνεχιστεί με τα υπάρχοντα και πολύ σοβαρά, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, προβλήματα.
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι, κατά γενική ομολογία, οι πραγματικές επισκευαστικές ανάγκες του κτιρίου, που όπως επισημάνθηκε πιο πριν έχει ξεπεράσει την 20ετία από την ολοκλήρωσή του, είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες του προϋπολογισμού της Κοινότητας Δράμας. Εδώ αξίζει να τεθεί ο εξής προβληματισμός. Αξίζει να προχωρήσουν επισκευαστικές παρεμβάσεις μικρής έκτασης προκειμένου να λυθούν τα ορατά προβλήματα που έχουν προκύψει ή μήπως πρέπει να γίνουν γενναίες και ευρείες παρεμβάσεις επισκευαστικού χαρακτήρα στο σχολείο και μάλιστα άμεσα μέχρι την ερχόμενη θερινή περίοδο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!