Με χορηγία «φεύγουν» τα σπιτάκια της Ονειρούπολης

0
1977

Ιδιώτης προθυμοποιήθηκε να απομακρύνει δωρεάν τις κατασκευές της Ονειρούπολης

Με μια απρόσμενη απόφαση, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, η διοίκηση της ΔΕΚΠΟΤΑ που είχε αναλάβει την διοργάνωση της φετινής Ονειρούπολης, αποφάσισε στις 31 Ιανουαρίου, να κάνει αποδεκτή την πρόταση που κατατέθηκε από ιδιώτη για δωρεάν μεταφορά των κατασκευών της Ονειρούπολης στον χώρο όπου φυλάσσονται.

Η πρόταση που κατατέθηκε στο ΔΣ της ΔΕΚΠΟΤΑ την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε αποδεκτή με την μορφή χορηγίας, αφού οι φετινοί διοργανωτές δεν φρόντισαν να προηγηθεί καμία σύμβαση για την απομάκρυνση των κατασκευών όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές. Η μόνη σύμβαση που έγινε (σχετικά με την μεταφορά των οικίσκων) ήταν για την διαδικασία της εγκατάστασης στην Ονειρούπολη (με τον ίδιο ιδιώτη που τελικώς προσφέρθηκε και να παραλάβει και να απομακρύνει τους οικίσκους από τον Δημοτικό Κήπο, δωρεάν).
Η απόφαση αποδοχής για την δωρεάν μεταφορά των κατασκευών από τον Δημοτικό Κήπο έγινε μετά την εισήγηση της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης προς τα μέλη του ΔΣ, ότι υπάρχει ιδιώτης που επιθυμεί να μεταφέρει δωρεάν, με το προσωπικό και τα μηχανήματα που διαθέτει, τους οικίσκους της Ονειρούπολης 2019 -2020 από τον Δημοτικό Κήπο. Μάλιστα κατατέθηκε το σκεπτικό ότι η πρόταση του εν λόγω ιδιώτη ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας που υπήρξε μέχρι σήμερα μεταξύ του ιδίου και του Δήμου Δράμας.

Γνώριζε ή όχι η διοίκηση της ΔΕΚΠΟΤΑ για την χορηγία από πριν;
Ήδη για την εξέλιξη αυτή εκφράστηκαν απορίες από παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης Project κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων “…Αν όντως αυτός ο άνθρωπος ήθελε όντως να το κάνει ως χορηγία, γιατί δεν έβαλαν με το ίδιο ποσό στο συμφωνητικό με τη ΔΕΚΠΟΤΑ και την μεταφορά για τη μετεγκατάσταση;”. Παράλληλα ο κ. Τσιαμπούσης αναρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ ήξερε την πρόταση για την χορηγία πριν αυτή κατατεθεί και αν ναι τότε γιατί δεν το είπε στη συνέντευξή του δυο μέρες πριν, ότι θα μεταφερθούν με αυτόν τον τρόπο οι οικίσκοι; Μάλιστα ο επικεφαλής της ίδιας παράταξης είπε ότι η χορηγία έγινε αφού πρώτα υπήρξε ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων, ποσταρισμάτων, ερωτήσεων και συζητήσεων… “Μήπως στο νου τους είχαν να κάνουν άλλη μια ανάθεση ίδιου ή και μικρότερου ποσού (δεν έχει τόση σημασία) και απλά χάλασε η δουλειά λόγω δημοσιότητας που πήρε το θέμα;” αναρωτήθηκε ο κ. Τσιαμπούσης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου, η σημερινή διοίκηση της ΔΕΚΠΟΤΑ καλούμενη να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφων, για το εάν υπήρξε ή όχι σύμβαση για την απομάκρυνση των οικίσκων από την Ονειρούπολη, δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση.

Δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες που όρισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Επίσης πρέπει να υπενθυμιστεί, ότι όταν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η εγκατάσταση των ξύλινων κατασκευών της Ονειρούπολης, υπήρξε ο όρος ότι με το πέρας της εκδήλωσης και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 θα έπρεπε να απομακρυνθούν οι πάσης φύσεως κατασκευές και εγκαταστάσεις και να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση του χώρου από τυχόν προκληθείσες φθορές. Αυτά που περιγράφονται στην εν λόγω έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (την οποία είχαν δημοσιεύσει τα ΧΡΟΝΙΚΑ από τον Οκτώβριο του 2019) σαφώς θα μπορούσαν να είχαν τηρηθεί, εάν είχε συναφθεί έγκαιρα σύμβαση απομάκρυνσης των κατασκευών και άρχιζαν εντός προθεσμιών οι εργασίες απεγκατάστασης και μεταφοράς, κάτι το οποίο όμως εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι δεν έγινε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ