Πιθανή μετάθεση της ημερομηνίας των αγώνων διάθλου λόγω καιρού

0
4149

 

Σε επιφυλακή για πιθανή μετάθεση της ημερομηνίας των αγώνων του πανελλήνιου πρωταθλήματος διάθλου, στο Φαλακρό, είναι οι διοργανωτές λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, όπως είπαν χθες σε δηλώσεις τους και στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» και σε άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, όσο και οι άνθρωποι του Ορειβατικού Συλλόγου της Δράμας.

Όπως είναι γνωστό, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Δράμας έχει προκηρύξει τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος Διάθλου του Εθνικού Πρωταθλήματος Βορείων Αθλημάτων 2022 της ΕΟΧΑ στις 12 και 13 Μαρτίου 2022 στο Φαλακρό Δράμας. Ενώ έχει προηγηθεί η απαιτούμενη προετοιμασία, τελικώς ο καιρός είναι αυτός που θα κρίνει την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του.

«Κάναμε μια προσπάθεια μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρόλο που το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού είναι κλειστό (φέτος), να το κρατήσουμε ζωντανό και να το αναδείξουμε. Αυτό το ακατέργαστο διαμάντι που έχουμε στη Δράμα και στην περιφέρειά μας, προσπαθούμε να το καταστήσουμε επισκέψιμο και να το αναδείξουμε στη θέση που του αξίζει. Ως Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αυτό το διάστημα εργαζόμαστε για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την προετοιμασία του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, ούτως ώστε να είναι όλα όπως πρέπει και να λειτουργήσει την ερχόμενη περίοδο όπως του αξίζει…» σημείωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, που μιλώντας για τη διοργάνωση των αγώνων διάθλου είπε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ευμετάβλητες και ενδεχομένως ο καιρός να οδηγήσει σε μετάθεση της ημερομηνίας των αγώνων διάθλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Μαυρίδης, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, ότι «Ο ΕΟΣ Δράμας είναι έτοιμος για τη διεξαγωγή του αγώνα διάθλου, στον οποίο έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν αθλητές από περίπου 10 συλλόγους από όλη τη χώρα, αλλά το μόνο που ανησυχεί τους ανθρώπους του ΕΟΣ Δράμας είναι η επιδείνωση του καιρού, οι ενδεχόμενες έντονες χιονοπτώσεις και οι ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα και το μέλος του ΕΟΣ Δράμας, κ. Κωνσταντίνος Κασάπης, είπε ότι «Κάθε χρόνο στο Φαλακρό γίνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα διάθλου που ξεκίνησε να αναπτύσσεται στη Δράμα». Πρόσθεσε ότι το δίαθλο είναι τεχνικό άθλημα με το σκι αντοχής και το όπλο και εξήγησε ότι αν ο καιρός δεν είναι καλός και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, μπορεί ο αγώνας να μετατεθεί σε άλλες ημερομηνίες. Ο ίδιος μίλησε στη συνέχεια και για τις δυνατότητες του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού που μπορεί να δώσει πνοή (ανάπτυξης) στην περιοχή.

Τέλος ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας και στέλεχος της ΠΕ Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης επεσήμανε ότι υπάρχει συνεργασία της ΠΕ Δράμας και του Ορειβατικού και πρόσθεσε ότι οι διοικητικές ενέργειες που γίνονται αυτή την περίοδο είναι προς όφελος του ΕΟΣ Δράμας. Εξήγησε ότι το ορειβατικό καταφύγιο θα περάσει στην ΠΕ Δράμας, θα ανακατασκευαστεί και θα είναι και πάλι στη διάθεση του Ορειβατικού Συλλόγου προκειμένου να το χρησιμοποιεί για τους αθλητικούς σκοπούς τους οποίους επιτελεί. «Είμαστε σε μια εντατική προσπάθεια να καταφέρουμε το χιονοδρομικό να δουλέψει του χρόνου. Αναφερθήκαμε στα προβλήματα που υπήρξαν και στέρησαν αυτή τη δυνατότητα. Προσπαθούμε να πετύχουμε τη λειτουργία του κέντρου σε πολύ καλύτερο επίπεδο την επόμενη χιονοδρομική περίοδο και αυτό να βελτιώνεται συνεχώς» πρόσθεσε ο κ. Κυριαζίδης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε σχετικά με τις ανάγκες των αγώνων διάθλου, ότι απαιτείται η κατασκευή του πεδίου βολής, το οποίο πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά με σταθερές βάσεις και να γίνει πιστοποίηση της πίστας, ώστε να τελούνται εκεί και βαλκανικοί αγώνες. Πρόσθεσε ότι αυτό έχει συμπεριληφθεί στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού και πρέπει η Περιφέρεια να βοηθήσει προκειμένου να υλοποιηθεί.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ