Πλημμύρισαν σπίτια από μπαζωμένο χείμαρρο στην κοινότητα Αχλαδιάς

0
1848

– Παρασχέθηκε βοήθεια στους πλημμυροπαθείς από τον Ερυθρό Σταυρό
– Γ. Κυριακίδης στα «Χ»: Λύση στο πρόβλημα με τεχνικό έργο επιδιώκει ο Δήμος Νευροκοπίου

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νευροκοπίου στις 31 Ιανουαρίου 2021 στην πρόσκληση του Δήμαρχου Νευροκοπίου Γιάννη
Κυριακίδη και της τοπικής κοινότητας Αχλαδιάς, προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια σε οικογένειες που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις εξαιτίας μπαζωμένου χειμάρρου που βρίσκεται στην περιοχή.
Παρασχέθηκαν τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και υλική βοήθεια στις οικογένειες των πληγέντων. Στην όλη κινητοποίηση ήταν άξια λόγου και η προσφορά εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Δράμας αλλά και του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης το οποίο παραχώρησε όχημα για την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Σημαντική ήταν και η βοήθεια της ομάδας «Δραμινές Μαμάδες».
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Νευροκοπίου είπε ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά και ενός γνωστού προβλήματος που υπάρχει στην Αχλαδιά: «Στην περιοχή είχε μπαζωθεί ένας χείμαρρος, ο οποίος τελικά έγινε δρόμος. Αυτά πληρώνουμε σήμερα. Όταν η ποσότητα της βροχής είναι πολύ μεγάλη, τα όμβρια δεν μπορούν να απορροφηθούν, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στον δρόμο του
μπαζωμένου χειμάρρου και από εκεί στα σπίτια. Τα σπίτια έχουν υπόγεια και, δυστυχώς, μία οικογένεια που μένει σε ένα από αυτά και είναι καταγεγραμμένη και από την κοινωνική μας υπηρεσία, δέχθηκε πολύ μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία καθώς το υπόγειο όπου διέμενε πλημμύρισε.
Προβλήματα με συγκέντρωση ομβρίων υδάτων στα υπόγεια των σπιτιών αντιμετώπισαν και άλλες τρεις οικογένειες αλλά, ευτυχώς, δεν κινδύνεψε κανείς. Εκτός από την υλική βοήθεια που προσέφερε ο Ερυθρός Σταυρός, θα υπάρξει και αποκατάσταση των ζημιών από τον Δήμο Νευροκοπίου» εξήγησε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Γιάννης Κυριακίδης δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Νευροκοπίου θα παρέμβει ώστε να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της οικογένειας που έμεναν στο υπόγειο, προκειμένου να μετακινηθούν στον επάνω όροφο του σπιτιού και να μην μένουν σε υπόγειο. «Αυτό το φαινόμενο το αντιμετωπίσαμε δύο φορές στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Από τον Δήμο Νευροκοπίου, στην κοινότητα Αχλαδιάς, έχει ήδη γίνει ένα τεχνικό έργο που έχει σχέση με τα χωματουργικά, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. Με τον καθαρισμό όλου του χειμάρρου επιδιώκουμε να προστατέψουμε τις οικογένειες που μένουν στην περιοχή από παρόμοια προβλήματα» εξήγησε ο Δήμαρχος Νευροκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ