Πλημμύρισε το πρωί της Τρίτης …για λίγο η οδός 19ης Μαΐου

Λόγω των αναγκών επισκευαστικών εργασιών της ΔΕΥΑΔ

0
2321

Πλημμύρισε για κάποια ώρα το πρωί της Τρίτης ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος επί της οδού 19ης Μαΐου, στο βόρειο τμήμα του χώρου όπου διεξάγεται η Λαϊκή, καθώς ένας κρουνός ύδρευσης άρχισε να διαχέει στο οδόστρωμα μεγάλες ποσότητες νερού και αυτό να παρασύρεται στο νοτιότερο τμήμα της οδού.

Πολλοί από τους περαστικούς αλλά και αρκετοί καταστηματάρχες ανησύχησαν θεωρώντας ότι το νερό προέρχεται από κάποια σοβαρή βλάβη αγωγού ή σπάσιμο των σωληνώσεων ύδρευσης. Ωστόσο δεν επρόκειτο ακριβώς για διαρροή. Ο κρουνός άνοιξε από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ προκειμένου να εξαχθεί από το δίκτυο η ποσότητα νερού που έπρεπε ώστε αυτό να αδειάσει και να επιτρέψει στην συνέχεια τις εργασίες επισκευής σε βλάβη που παρουσιάστηκε σε βορειότερο σημείο του δικτύου.
Αυτό και έγινε, δημιουργώντας προς στιγμή όμως αμηχανία αλλά και περιέργεια στους διερχόμενους που προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν το γεγονός, θεωρώντας ότι από κάποιο ανθρώπινο λάθος χάνεται χωρίς λόγο τόσο μεγάλη ποσότητα νερού. Ωστόσο δεν έλειψαν και κάποιοι που έκαναν χιούμορ μιλώντας για όαση δροσιάς κατά τις χθεσινές υψηλές αλλά πάντως φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες…
Η ανησυχία ωστόσο των πολιτών ήταν δικαιολογημένη όπως και η προσπάθεια κάποιων άλλων να μάθουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Ορισμένοι κάλεσαν την πυροσβεστική θεωρώντας ότι το άνοιγμα του κρουνού αποτελούσε δικό της αντικείμενο, για να εισπράξουν αρνητική απάντηση ενώ κάποιοι άλλοι επικοινώνησαν με την ΔΕΥΑΔ εκτιμώντας (και πολύ σωστά όπως αποδείχθηκε) ότι πρόκειται για ζήτημα που άπτεται του δικού της αντικειμένου… Τελικώς οι απορίες λύθηκαν σύντομα όπως και η μικρή αναστάτωση.
Θυμίζουμε πάντως ότι οι εργασίες της δημοτικής επιχείρησης όχι μόνο σε επίπεδο επισκευής βλαβών του δικτύου αλλά και σε επίπεδο εργασιών πρόληψης συνεχίζονται από την άνοιξη ειδικά μετά την εμφάνιση εκτεταμένων προβλημάτων που σχετίζονταν με καθιζήσεις από τις υπερβολικές ποσότητες όμβριων υδάτων και με δεδομένη την αδυναμία του πολύ παλιού αποχετευτικού δικτύου που όπως είναι γνωστό υπάρχει σε κάποια σημεία στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε έγιναν και οι προηγηθείσες παρεμβάσεις με έργα τοποθέτησης αγωγών μεγαλύτερης διατομής και όχι μόνο, στην πλατεία Ελευθερίας, στην οδό Καραϊσκάκη, στην αρχή της οδού Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και σε πολλά ακόμη σημεία όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!