Ποδηλατοδρομία με τη συνοδεία της Τροχαίας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας

0
5164

– Στην ποδηλατοδρομία συμμετείχε ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας
– Μιλά στα «Χ» η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Κυριακή Αποστόλου Ματεντζίδου


Στα πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, με επιτυχία η ποδηλατοδρομία από μαθητές και εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας.
H εκπαιδευτικός του σχολείου και υπεύθυνη των εργαστηρίων δεξιοτήτων κα Κυριακή Αποστόλου Ματεντζίδου ανέφερε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ότι στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων ξεκίνησαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και σε μαθητές του σχολείου, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής με θέμα “Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο δρόμο”. Τότε είχε επισκεφθεί το σχολείο η Τροχαία Δράμας και εκπρόσωποί της μίλησαν στα παιδιά κατά τάξεις.
“Από τότε αφήσαμε ένα χρονικό διάστημα, ώστε οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ποδήλατα και το σχετικό εξοπλισμό που χρειάζεται ένας ποδηλάτης και φθάσαμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δραστηριότητα” συμπληρώνει η κα Αποστόλου για να προσθέσει: “Στην ποδηλατοδρομία, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας, ο οποίος και στην αρχή της χρονιάς όταν είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα είχε επισκεφθεί το σχολείο και μίλησε στα παιδιά δίνοντας τους πληροφορίες για το πως κυκλοφορούμε με το ποδήλατο, σωστά και με ασφάλεια στο δρόμο. Χθες Τετάρτη, ήρθαν και πάλι εκπρόσωποι του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας στο σχολείο για να βοηθήσουν στην ποδηλατοδρομία που διοργανώσαμε. Βέβαια υπήρξε συμμετοχή και της Τροχαίας Δράμας. Ο κ. Διευθυντής είχε καλέσει με έγγραφό του και την Τροχαία που μας έκανε την τιμή και την χαρά να είναι παρούσα με περιπολικό και δίκυκλο της υπηρεσίας”.
Στην ποδηλατοδρομία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί του σχολείου, για να είναι πιο ασφαλή τα παιδιά αλλά μερικοί γονείς. Τα παιδιά έμαθαν να χειρίζονται το ποδήλατο ενώ αυτό που εντυπωσίασε και τους εκπαιδευτικούς τους ήταν ότι προμηθεύτηκαν και κράνος για την συμμετοχή τους στην ποδηλατοδρομία. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας τόνισαν στα παιδιά ότι ο ποδηλάτης κινείται και αυτός στο δρόμο και έχει τις ίδιες υποχρεώσεις όπως και κάποιος άλλος ο οποίος κινείται με μοτοσυκλέτα. Επίσης ότι το ποδήλατο και ο εξοπλισμός του πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση ώστε ο ποδηλάτης να κινείται με ασφάλεια στο δρόμο τηρώντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων στα εργαστήρια δραστηριοτήτων τού 4ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, εξελίχθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της Α’ και της Δ’ τάξης του σχολείου με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή και τίτλο: «Του δρόμου το ασφαλές». Σε αυτό το πλαίσιο τον Οκτώβριο του 2021, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, ανταποκρίθηκε άμεσα σε πρόσκληση του σχολείου και πραγματοποίησε επίσκεψη ενημερώνοντας τους μαθητές για ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Τα στελέχη της Τροχαίας εξήγησαν με λεπτομέρειες ζητήματα που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή ώστε να γίνουν κατανοητές από τα παιδιά. Τα ζητήματα αυτά αφορούσαν ανάμεσα σε άλλα την κυκλοφορία με ασφάλεια μέσα στην πόλη, για πεζούς και χρήστες ποδηλάτου, τη σημασία που έχει το κράνος και γενικά την σημασία τήρησης του Κ.Ο.Κ. ενώ είχαν απαντήσει και σε ερωτήσεις των μαθητών που είχαν προετοιμαστεί ήδη από πριν για τη συνάντηση.
Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου λειτουργούν παράλληλα με το σχολικό πρόγραμμα και αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και σε όσους συνδράμουν κάθε φορά στην εκτενή ενημέρωση των παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ