Ποδηλατοβόλτα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 7 στην πλατεία της Δράμας

0
1406

Η Πρωτοβουλία Πεζών – Ποδηλατών Δράμας και οι Φίλοι της Οικολογικής Κίνησης Δράμας διοργανώνουν Ποδηλατοβόλτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Διοργάνωση, Πρωτοβουλία Πεζών Ποδηλατών Δράμας
Σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου καβαλάμε τα ποδήλατά μας, φοράμε κράνη και φωσφορούχα γιλέκα. Συνάντηση στις 18.30 στην Πλατεία της Δράμας για να ξεκινήσουμε στις 19.00.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατά επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.
Φροντίζουμε να κρατάμε αποστάσεις 2 μέτρων μεταξύ μας και σε περίπτωση προσέλευσης μεγαλύτερου των 10 αριθμού ποδηλατών θα χωριστούμε σε υποομάδες.
Βγαίνουμε με το ποδήλατό μας για να:
}“ψήσουμε” και άλλους να πάρουν το ποδήλατό τους και να αρχίσουν να το κυκλοφορούν ή αν δεν έχουν να πάρουν ένα
}να δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά της κίνησης με το ποδήλατο και να τους αποδείξουμε ότι το ποδήλατο δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά ένα μέσο μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας που αξίζει να το αγαπήσουμε και να το χρησιμοποιούμε όποιας ηλικίας και αν είμαστε
Θυμίζουμε ότι και στις ποδηλατοβόλτες δεν κάνουμε αγώνες, δεν διαγωνιζόμαστε ποιος θα φτάσει πρώτος κάπου, αλλά πηγαίνουμε σαν μια ομάδα, βοηθούμε όποιον ή όποια έχει κάποιο πρόβλημα και δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του πίσω. Ακολουθούμε τον πρώτο οδηγό χωρίς σχόλια και αντιρρήσεις. Σε περίπτωση βροχής η ποδηλατοβόλτα αναβάλλεται.Συμμετέχοντες όσοι ποδηλάτες είναι άνω των 14 ετών, μικρότεροι πρέπει να συνοδεύονται.
Στην ποδηλατοβόλτα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε αγαπά την ποδηλασία, ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης, τύπο ποδηλάτου. Ο κάθε συμμετέχων είναι κύριος υπεύθυνος του εαυτού του και φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την προσωπική του ασφάλεια. Παρόλα αυτά σας παρακαλούμε θερμά για τη δική σας ασφάλεια και για την αποφυγή ατυχήματος-τραυματισμού να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός που είναι το κράνος, ο ανοιχτόχρωμος ρουχισμός, το φωσφορούχο γιλέκο, νερό και ανταλλακτική σαμπρέλα.Τα ποδήλατά καλό είναι να έχουν περάσει τον έλεγχο από πριν (αέρα στα ελαστικά, φρένα, ταχύτητες ρύθμιση σέλας) ώστε να μειωθούν εξαρχής οι πιθανότητες να συμβεί κάτι αναπάντεχο στη διαδρομή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ