Πετράκης: Ήρθαμε αποφασισμένοι στη Δόξα, στο 95’ αλλά για να πετύχουμε

0
2199

Ο Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας Απόστολος Πετράκης, που θα έχει εξωθεσμικό αλλά σημαντικό ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων της Δόξας Δράμας, μαζί με συνεργάτες της εμπιστοσύνης του που θα μπουν μπροστά για να «τρέξουν» την ομάδα, έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της πόλης μας, με κατάθεση ψυχής, χωρίς υπεκφυγές και αναλύοντας το σκεπτικό του για τους «Μαυραετούς».
Ο Απόστολος Πετράκης ανέφερε αρχικά, για το χρονικό της συμφωνίας: «Εισηγήθηκα το καλοκαίρι σε κάποιους ανθρώπους να εμπλακούν. Αρχικά δεν προχώρησε. Έχω πολλούς φίλους στη Δράμα. Με ενημέρωσαν ότι πάει προς ναυάγιο η υπόθεση με τους Κύπριους. Επικοινώνησα ξανά με την ΠΑΕ, κλείσαμε ραντεβού και κάναμε τη συμφωνία. Δεν αγόρασα τη Δόξα, δεν είμαι ιδιοκτήτης και ούτε θα γίνω. Δε θα μετέχω στη διοίκηση. Είναι εξαιρετικά άδικο αυτό που συμβαίνει. Εμένα συνήθισα να με χτυπάνε και να με κυνηγάνε. Ας μην πολεμούν την ομάδα όμως. Επίσημα τις τύχες της Δόξας θα αναλάβουν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου, που εμπιστεύονται τη γνώση και το όραμά μου για τη Δόξα».
Μεταξύ άλλων είπε:

«Διαφάνεια και τίποτα στο σκοτάδι»
Για να συνεχίσει ο Κρητικός επιχειρηματίας: «Εγώ τρέχω τις διαδικασίες. Δε θέλουμε τίποτα να μείνει στο σκοτάδι, θα μπορούσα να μην εμφανιστώ πουθενά. Να έβαζα εξαρχής άλλον μπροστά. Προσωπικά συνήθισα και δεν ασχολούμαι με τα αρνητικά σχόλια, τα ξεπερνάω. Έχω γονείς, γυναίκα, τρία παιδιά, αδερφή, ανίψια. Εγώ έκανα λάθος παλιότερα στη ζωή μου, το πλήρωσα ακριβά το τίμημα. Ήμουν όπως έπρεπε να είμαι και συνεχίζω τη ζωή μου κανονικά. Πρέπει να απολογούμαι καθημερινά στον οποιονδήποτε για το κάθε τι στη ζωή μου; Το σύστημα θέλει ανθρώπους να μένουν για πάντα στο σκοτάδι και στο περιθώριο ή να επιστρέφουν στην κανονικότητα της ζωής;
Καταλαβαίνω ότι… πουλάω, απασχολεί το θέμα αυτό. Όλα έχουν ένα όριο, αλλά δεν είμαι μόνος. Αν σταματάς να ρίξεις πέτρα σε κάθε σκυλί που γαυγίζει, δε φτάνεις ποτέ στον προορισμό σου. Υπάρχει ηθικό λάστιχο, ανάλογα με τα θέλω του καθενός, που κοιτά την… καμπούρα του άλλου και όχι τη δική του».

«Ειλικρίνεια, πλάνο και καθαροί σκοποί»
Ακολούθως, ο Απόστολος Πετράκης πρόσθεσε: «Οι σκοποί μας είναι καλοί και καθαροί, να πάει η Δόξα στην Α΄ Εθνική, το ταχύτερο δυνατό και όταν είναι απόλυτα έτοιμη. Ανήκει στη Super League 1, όχι στην κατηγορία που βρίσκεται τώρα. Ήρθα με ειλικρίνεια στη Δράμα, καταθέσαμε το πλάνο με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι και εκπροσωπώ και με εκπροσωπούν».

«Αισθάνθηκα όμορφα στην πόλη, με αγκάλιασαν άπαντες»
Όσο για την υποδοχή που συνάντησε στη Δράμα;
«Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Δόξας, δε στάθηκαν στο παρελθόν μου, με έκαναν να αισθανθώ όμορφα. Αρχικά δεν ήθελα να μιλήσω καθόλου δημόσια. Δεν μου αρέσουν τα μισόλογα και οι σπόντες. Ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα.
Οι καλοπροαίρετοι είναι μαζί μας. Με τους κακοπροαίρετους δε θα ασχοληθώ. Οι σκύλοι γαυγίζουν, όμως το καραβάνι προχωρά.
Η θετική δημοσιότητα είναι κάτι που μπορώ να κερδίσω, αλλά δεν μπορώ να περιμένω πολλά. Αποδέχτηκα ότι θα χαρακτηρίζομαι και με αρνητικά σχόλια.
Βεβαίως, πρέπει να πω ότι ακούω μόνο θετικά σχόλια στη Δράμα. Μόνη αγωνία του κόσμου είναι να δει ξανά τη Δόξα δυνατή. Με βοηθά ψυχολογικά αυτό».

«Θέλω να γνωρίσω τον Μπύρο, διαφύλαξε το μέλλον της ομάδας»
Ειδική αναφορά έγινε από τον Απόστολο Πετράκη στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Μπύρο: «Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ο κ. Μπύρος. Δε τον γνώρισα ως τώρα, αλλά θέλω να τον γνωρίσω. Με τη μεταφορά μετοχών σε 100 αγνούς μικρομετόχους έκανε την καλύτερη κίνηση, διαφύλαξε το μέλλον της Δόξας Δράμας. Του οφείλει πολλά η ομάδα αυτού του ανθρώπου. Μίλησα με πολλούς από τους μικρομετόχους, δεν γινόταν με όλους. Τους ενδιαφέρει μόνο το αύριο και το καλό της Δόξας. Έμαθα να μην είμαι υποκριτής, αυτά που λέω τα πιστεύω. Ο κ. Μπύρος πήρε τη Δόξα από ερασιτεχνική κατηγορία και την έκανε ξανά μεγάλη. Ίσως έλειπαν κάποια πράγματα, ίσως δεν είχε χρόνο. Εκείνος ξέρει καλύτερα τι έφταιξε και δεν πήγε ψηλότερα η ομάδα. Πάντα μελετώ την ιστορία σε ότι κάνω. Κοιτώ πίσω μου. Συχνά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν ήταν ανίκανοι όλοι οι υπόλοιποι διοικητικοί παράγοντες, που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια. Μετρά πολύ η γνώση, πρέπει να ξέρεις καλά ένα χώρο. Και εγώ σε άλλο άθλημα, θα αποτύγχανα σίγουρα. Με την οικογένεια και τους φίλους μου, είναι από τα πιο έντονα κομμάτια της ζωής μου το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ ειδικά τη σύζυγό μου. Την άφησα πίσω με το μικρότερο παιδί μας, είναι ενάμιση μήνα. Ξέρω τι κάνω και γιατί είμαι εδώ».

«Έμαθα πολλά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»
Για την πρότερη ενασχόλησή του με το σπορ στην Κρήτη: «Δεν ανακάλυψα χθες το ποδόσφαιρο. Έπαιξα μπάλα, ήμουν και παράγοντας, από το τοπικό ως τη Γ΄ εθνική. Είναι μεγάλο σχολείο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Κάνω τα βήματα ένα-ένα και έμαθα πολλά».

«Ανταγωνιστικοί και πρώτη εξάδα φέτος»
Σε ερώτηση για το φετινό στόχο της ομάδας, ουσιαστικά συμφώνησε με τον προπονητή, Θανάση Κολιτσιδάκη, για παρουσία στην πρώτη εξάδα της κατηγορίας: «Είναι δύσκολη αυτή η πρώτη χρονιά. Όχι μόνο για εμάς, συνολικά με όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Αβεβαιότητα για το πόσες ομάδες θα βρεθούν στην κατηγορία, κορωνοϊός, αμφιβολίες για τηλεοπτικά συμβόλαια και παρουσία φιλάθλων στην κερκίδα. Όλα είναι στον αέρα, δεν μπορεί να γίνει σωστός σχεδιασμός. Εμείς ήρθαμε στο… 95΄ στη Δόξα. Δε πετάμε στα σύννεφα, είμαστε προσγειωμένοι. Σιγά-σιγά θα γίνονται τα βήματα. Στόχος μας είναι να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να είμαστε στην πρώτη εξάδα. Δε νοείται να μην έχουμε αυτό το στόχο. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός, θα έχουμε πολυτέλεια του χρόνου, θα δούμε αδυναμίες. Θα προγραμματίσουμε καλύτερα, για να διεκδικήσουμε πιο δυνατά αυτό που πρέπει, την άνοδο».

«Μακάρι να μείνουμε χρόνια, θα κριθούμε από τα έργα, δε θα αφήσουμε καμένη γη»
Όσο για το αν υπάρχουν σχέδια μακράς πνοής και τις υποσχέσεις που μπορεί να δώσει; «Θα κριθούμε από τα έργα και τις πράξεις μας. Επιδιώκουμε τη διαφάνεια. Μακάρι να μείνουμε χρόνια. Τα λόγια είναι εύκολα να τα λες και να δίνεις υποσχέσεις. Δεν πήραμε χωρίς χρέη την ομάδα. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε. Θα μας κρίνει ο κόσμος και η ιστορία. Όλα τελειώνουν κάποια στιγμή, δεν θέλουμε να παραδώσουμε ποτέ όμως καμένη γη».

«Δεν αρκεί το μεγάλο μπάτζετ και δεν είναι αυτό το όπλο μας»
Ερωτηθείς για το φετινό μπάτζετ της ομάδας, ο Απόστολος Πετράκης υπογράμμισε: «Δεν είναι ανακοινώσιμο το μπάτζετ, τουλάχιστον όχι τώρα. Θα σας πω το σκεπτικό μου, συμφωνούν και οι συνεργάτες μας. Δεν αρκεί ο μεγάλος προϋπολογισμός στο ποδόσφαιρο για να προχωρήσεις, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων η επιτυχία. Πολλές ομάδες με μεγάλες δαπάνες για το ρόστερ, απέτυχαν. Θα ήταν προκλητικό στον κόσμο ένα τεράστιο μπάτζετ, δεν είναι σκοπός μας αυτός. Το δυνατό μας όπλο είναι το όραμά μας, η γνώση μας, η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, όχι το οικονομικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ