Ποικίλες οι αντιδράσεις για τα έργα του ΒΑΑ

0
1857

– Σε εξέλιξη είναι από την Τρίτη οι εργασίες των έργων Βιοκλιματικής Αναβάθμισης και στο κλειστό τμήμα της 19ης Μαΐου
– Άλλοι εκφράζουν παράπονα και άλλοι περιμένουν υπομονετικά την ολοκλήρωση των έργων

Σε εξέλιξη είναι τα έργα της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης από την Τρίτη και στο κλειστό, πλέον, τμήμα της οδού 19ης Μαΐου, από τη διασταύρωση με την οδό Πατριάρχου Διονυσίου έως το ύψος της οδού Βίτσι και Παρμενίδη.
Οι οδηγοί που ακολουθούν τη διαδρομή από το κέντρο της πόλης προς την οδό 19ης Μαΐου με κατεύθυνση την οδό Πατριάρχου Διονυσίου θα πρέπει να ακολουθούν την οδό Παρμενίδη και μέσω της οδού Κώστα Βάρναλη και Σεφέρη να συναντήσουν την έξοδο προς την Πατριάρχου Διονυσίου, στη διασταύρωση που βρίσκεται δίπλα από το πάρκινγκ του Αρχαιολογικού Μουσείου της Δράμας. Αντίστροφα, για όσους κινούνται προς τα ανατολικά και το κέντρο της πόλης από τη διασταύρωση της 19ης Μαΐου, η κίνησή τους θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της διαδρομής: Πατριάρχου Διονυσίου – Σεφέρη – Βίτσι – Κύπρου ή, εναλλακτικά, μέσω της διαδρομής: Πατριάρχου Διονυσίου – Σεφέρη – Παρμενίδη.
Οι αντιδράσεις των πολιτών είναι ποικίλες για την εξέλιξη των έργων. Άλλοι διαμαρτύρονται για τη χρονική περίοδο που επιλέχθηκε να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα της 19ης Μαΐου, λέγοντας ότι αυτά τα έργα θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, κατά την περίοδο του lockdown, ώστε να μην υφίσταται όχληση στην κυκλοφορία, και άλλοι περιμένουν υπομονετικά να δουν το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων σε μία περιοχή του κέντρου της πόλης που είχε υποβαθμιστεί αρκετά εδώ και δεκαετίες.
Το έργο ανάπλασης που υλοποιείται στην περιοχή παρέμβασης από την ανάδοχο εταιρεία προχωρά με μικρές τροποποιήσεις των επιμέρους εργασιών μέσα στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος. Η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει τις εργασίες ανάπλασης στα τμήματα των οδών Θεοτοκοπούλου και Καραϊσκάκη, όπως προέβλεπε ο αρχικός χρονικός προγραμματισμός της, εξαιτίας της καθυστέρησης στην έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Αγίας Βαρβάρας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας.
Την ίδια στιγμή, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού από τον ΔΕΔΔΗΕ, έπειτα από ολιγόμηνη διακοπή. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν ήδη στην οδό Καραϊσκάκη και την οδό Βίτσι και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν στις οδούς Κύπρου και Κολοκοτρώνη.
Πάντως, από πολίτες παρατηρούνται και κάποια παράδοξα, όπως αυτό της τοποθέτησης πλακών του ΔΕΔΔΗΕ επάνω στη διαδρομή οδηγών όδευσης τυφλών ή και στύλων ηλεκτροφωτισμού. Αυτά τα προβλήματα, όπως επεσήμανε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γ. Καψημάλης, πρόκειται να διευθετηθούν, επισημαίνοντας ότι οι οδηγοί όδευσης τυφλών θα λειτουργήσουν τελικά με τον σωστό τρόπο και οι κολώνες θα αφαιρεθούν λόγω της υπογειοποίησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ