«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΕΠΣΔ και «Ερασιτέχνη» για την έδρα του τελικού του κυπέλλου της περιόδου 2021-2022

0
456

Στο τέλος της εβδομάδας που πέρασε, η φίλαθλη κοινή γνώμη του νομού μας έγινε μάρτυρας μιας κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Διοίκησης της ΕΠΣ Δράμας και της Διοίκησης του Γ.Σ. Δόξα Δράμας. Μπαράζ ανακοινώσεων από τις δύο πλευρές, ανακοίνωση από την ΑΕ Καλαμπακίου, σχόλια στα social media με τα οποία οι φίλαθλοι ρίχνουν την ευθύνη «μία στον έναν, μία στον άλλον» με αφορμή τον τελικό του κυπέλλου και συγκεκριμένα τον ορισμό του γηπέδου διεξαγωγής του.
Τα «Χρονικά» για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών τους, παραθέτουν τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου των προηγούμενων ημερών για να βγάλει ο καθένας το δικό του συμπέρασμα για το ποιος ευθύνεται που ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί τελικά στο «Γεώργιος Μακρής» της Προσοτσάνης.

 

Πράξη 1η: Τετάρτη 25/05/2022 – Ενημέρωση Μ.Μ.Ε. αργά το βράδυ
Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Δράμας αποφασίστηκε ότι εάν μέχρι την Παρασκευή 27/05/2022 και ώρα 12:00 δεν παραχωρηθεί από τον Γ.Σ. Δόξα Δράμας το γήπεδο για τη διεξαγωγή του αγώνα του τελικού κυπέλλου, αυτός θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Προσοτσάνης «Γεώργιος Μακρής».

 

Πράξη 2η: Πέμπτη 26/05/2022 – Ανακοίνωση Γ.Σ. Δόξα Δράμας
Ανακοίνωση για το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου μας
Ο πρόεδρος και Δ.Σ. του Γ.Σ. Δόξα Δράμας ενημερώνουν τον κόσμο της Δράμας σχετικά με το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου της ομάδας μας για τον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας που προέκυψε τελευταία.
Ουδέποτε αρνηθήκαμε να παραχωρήσουμε το γήπεδο μας προκειμένου να διεξαχθεί για άλλη μια χρονιά ο τελικός της διοργάνωσης του κυπέλλου των σωματείων του νομού μας. Αντίθετα θεωρούμε δεδομένη την παραχώρηση του για τον αγώνα-γιορτή του δραμινού ποδόσφαιρου.
Από την ώρα που λάβαμε το σχετικό αίτημα της ΕΠΣΔ απαντήσαμε αμέσως θετικά με μέιλ όπου αναφέραμε ότι:
«Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με Αριθμό Συνεδρίασης 477/11-05-2022, το αίτημα σας για την παραχώρηση του γηπέδου μας για την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου την 28η Μαΐου, όπως κάθε χρόνο γίνεται δεκτό, με την προϋπόθεση την χορήγηση βεβαίωσης μη οφειλής.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεσή σας.
Με τιμή το Δ.Σ.»
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την απάντηση μας ήμασταν άμεσα θετικοί στην παραχώρηση, θέτοντας μόνο ένα αίτημα το οποίο θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει. Ζητήσαμε την χορήγηση βεβαίωσης μη οφειλής από την διοίκηση της ΕΠΣΔ γιατί το σωματείο μας δεν μπορεί να είναι υπό ομηρία για μια οφειλή που δεν μας ανήκει και είναι μικρότερη από τα λειτουργικά έξοδα του συγκεκριμένου αγώνα.
Εκπροσωπούμε τη διοίκηση της πιο ιστορικού σωματείου της Δράμας και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παραποιεί την αλήθεια δημιουργώντας μια εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Από εκεί και πέρα το γήπεδο μας είναι στη διάθεση της ΕΠΣΔ που έχει και την τελική απόφαση.
Για το Δ.Σ. του Γ.Σ. Δόξα Δράμας
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Περσίδης

 

Πράξη 3η: Παρασκευή 27/05/2022 – Δελτίο Τύπου της ΕΠΣΔ
Θεωρούμε υποχρέωσή μας προς το φίλαθλο κοινό του νομού μας αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την έγκυρη ενημέρωση, να κάνουμε ευρέως γνωστή την διαδικασία που προηγήθηκε και αφορά στην επιλογή του γηπέδου για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλου της Ένωσής μας.
Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο η διεξαγωγή του τελικού κυπέλου της Ε.Π.Σ.Δ., αλλά και του SUPER CUP, πραγματοποιείται στο γήπεδο του Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ. Η επιλογή του χώρου αυτού υπαγορεύεται τόσο από αντικειμενικά αθλητικά κριτήρια (ποιότητα τάπητα, εγκαταστάσεων, κερκίδων, ασφάλειας, κ.λ.π.), όσο και από συναισθηματικά, δεδομένου ότι είναι το μεγαλύτερο γήπεδο του νομού, έδρα της ιστορικής ομάδας της πόλης μας και το να αγωνισθούν σ’ αυτό είναι όνειρο και επιθυμία όλων των ποδοσφαιριστών του νομού μας. Φυσικά η παραχώρηση του γηπέδου γινόταν άμεσα από τις εκάστοτε διοικήσεις της ομάδας και χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τιμήματος ή ανταλλάγματος (δωρεάν).
Με τις σκέψεις αυτές ζητήσαμε και φέτος να μας παραχωρηθεί το γήπεδο της ΔΟΞΑΣ για την διεξαγωγή του τελικού το Σάββατο 28.05.2022. Το αίτημά μας γνωστοποιήθηκε έγγραφα και έγκαιρα στην διοίκηση του σωματείου Γ.Σ. ΔΟΞΑ Δράμας, με το με αρ. πρωτ. 688/28.04.2022 έγγραφό μας, στο οποίο μάλιστα ευχαριστούσαμε προκαταβολικά την διοίκηση του σωματείου, επειδή ήμασταν βέβαιοι ότι η παραχώρηση είναι δεδομένη.
Επίσης με την βεβαιότητα της παραχώρησης προσδιορίσθηκε η ημερομηνία του τελικού (28.05.2022) και διαδόθηκε, στην τοπική κοινωνία, το γήπεδο διεξαγωγής. Να επισημάνουμε ότι ο τελικός, όπως και όλα τα ποδοσφαιρικά παιγνίδια, διεξάγεται με άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, η οποία φυσικά δεν εκδίδεται αυθημερόν. Με αρκετή καθυστέρηση, ήτοι την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και ώρα 10.26 π.μ., λάβαμε ηλεκτρονικά (e-mail) την απάντηση της διοίκησης του σωματείου, η οποία μας γνωστοποίησε ότι, στην συνεδρίασή της με αρ. 477/11.05.2022, αποφασίσθηκε ομόφωνα να παραχωρηθεί το γήπεδο. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ να χορηγήσουμε στο σωματείο βεβαίωση μη οφειλής. Με λίγα λόγια δηλ. να διαγράψουμε κάθε χρέος του εν λόγω σωματείου προς την Ένωση.
Με την στάση του αυτή, το σωματείο Γ.Σ. ΔΟΞΑ, επιδιώκει ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ να απαλλαγεί από τις νόμιμες και συμβατικές υποχρεώσεις του προς την Ε.Π.Σ., οι οποίες δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας, αλλά αποδεικνύονται από συμφωνητικά και άλλα έγγραφα.
Πιο συγκεκριμένα και για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα, υπενθυμίζουμε ότι ο Γ.Σ. ΔΟΞΑ Δράμας έχει οφειλή προς την Ένωση, η οποία αφορά το συμφωνημένο τίμημα για την χρήση του Αθλητικού Κέντρου της Ε.Π.Σ. Δράμας για το διάστημα από 01.09.2021 έως 19.11.2021. Την οφειλή αυτή η σημερινή διοίκηση του Σωματείου αρνείται, ισχυριζόμενη ότι αποτελεί χρέος της προηγούμενης διοίκησης και συνεπώς, δεν υποχρεούται να την εξοφλήσει. Φυσικά ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι εντελώς αβάσιμος και αντίθετος στο νόμο, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι διοικήσεις των συλλογικών οργάνων έχουν συνέχεια και οι αποφάσεις και ενέργειές τους, δεσμεύουν και τις επόμενες διοικήσεις. Αν ίσχυε το αντίθετο, κάθε φορά που θα εκλεγόταν νέα διοίκηση, όλα τα χρέη και οι απαιτήσεις της προηγούμενης θα διαγράφονταν. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ούτε μπορεί να ισχύσει μόνο για διευκόλυνση ενός και μόνο σωματείου. Αντίστοιχο θέμα, με αφορμή την προαναφερόμενη οφειλή, είχε προκύψει και στην περίοδο των μεταγραφών, κατά την θεώρηση δελτίων ποδοσφαιριστών της ΔΟΞΑΣ, οπότε και η διοίκηση της Ένωσής μας είχε αναστείλει την είσπραξη της οφειλής προκειμένου να διευκολύνει το σωματείο και να μην «μπλοκάρει» την συμμετοχή των νεοαποκτηθέντων παικτών στο πρωτάθλημα που βρισκόταν σε εξέλιξη. Προφανώς η ενέργεια αυτή της διοίκησης της Ε.Π.Σ.Δ. εκλήφθηκε ως αδυναμία και η διοίκηση του Γ.Σ. ΔΟΞΑ επανήλθε στο ζήτημα, αυτή την φορά όχι ζητώντας, αλλά εκβιάζοντας.
Ύστερα από την εξέλιξη αυτή και την άρνηση, ουσιαστικά, του σωματείου Γ.Σ. ΔΟΞΑ να συναινέσει στην παραχώρηση του γηπέδου, η διοίκηση της Ένωσης, στην συνεδρίαση της 18.05.2022 αποφάσισε την διεξαγωγή του τελικού στο δημοτικό γήπεδο Προσοτσάνης και μετέφερε την ημερομηνία στην 04.06.2022, δεδομένου ότι την Κυριακή 29.05.2022 η ομάδα της Προσοτσάνης αγωνίζεται εντός έδρας και δεν θα ήταν εφικτή η χρήση του γηπέδου την προηγούμενη ημέρα. Αλήθεια τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε; Μήπως να ματαιώσουμε την διεξαγωγή του τελικού; Ή να υποκύψουμε στον έμμεσο, πλην σαφή, εκβιασμό της διοίκησης του Γ.Σ. ΔΟΞΑ;

 

Πράξη 4η: Παρασκευή 27/05/2022 – Επιστολή διαμαρτυρίας ΑΕ Καλαμπακίου
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Κατά: Δ.Σ. Δόξας Δράμας
Ο τελικός του κυπέλου, ως γιορτή του δραμινού ποδοσφαίρου, είθισται να διεξάγεται στο γήπεδο της Δόξας και για να δώσει κύρος στην διοργάνωση αλλά και αποτελεί όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή, όπως και για κάθε ομάδα να προσθέσει την παρουσίας της σε αυτό. Τέλος, είναι το μοναδικό γήπεδο που έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει επαρκώς την πολιτική και αθλητική ηγεσία του Νομού, αλλά κυρίως να εξυπηρετήσει τους φιλάθλους που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα αυτό.
Λυπούμαστε που το διοικητικό Συμβούλιο της Δόξας Δράμας του μεγαλυτέρου εκπροσώπου του Δραμινού Ποδοσφαίρου μας υποβαθμίζει με τέτοιο τρόπο τον θεσμό του Κυπέλου, τα Σωματεία μας και τους ποδοσφαιριστές μας και ουσιαστικά το ίδιο το Δραμινό ποδόσφαιρο.
Κάθε πρόεδρος και κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να καταλάβει ότι έρχεται και παρέρχεται, η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ δεν σας ανήκει, γιατί είναι πρώτα από όλα ο κόσμος και η ιστορία της. Θυμηθείτε το αυτό την επομένη φορά που θα ζητήσετε χορηγίες στο όνομα της.
Εμείς γεννηθήκαμε ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, και ζούμε για να την ξαναδούμε να πετάει Ψηλά όπως της αξίζει…
Ο Πρόεδρος της ΑΕ Καλαμπακίου
Αλεξέρης Αλέξης

 

Πράξη 5η: Παρασκευή 27/05/2022 – Ανακοίνωση Γ.Σ. Δόξα Δράμας
Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΠΣ Δράμας
Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση της ΕΠΣ Δράμας αγνόησε εσκεμμένα ή δεν ενημερώθηκε για τη χθεσινή ανακοίνωση μας με την οποία τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα πως παραχωρούμε το γήπεδο μας για την διεξαγωγή του τελικού.
«Το γήπεδο μας είναι στη διάθεση της ΕΠΣΔ που έχει και την τελική απόφαση» ήταν η φράση με την οποία έκλεινε η ανακοίνωση μας που όπως φαίνεται δεν άρεσε σε κάποιους που για τους δικούς τους λόγους θέλουν να βάλουν τη διοίκηση μας απέναντι στα άλλα σωματεία.
Πιστεύουμε ότι η μακροσκελέστατη ανακοίνωση της ΕΠΣΔ γίνεται για να κερδηθεί το παιχνίδι των εντυπώσεων.
Η διοίκηση του ΓΣ. Δόξα Δράμας δεν εκβίασε κανένα και δεν δέχεται τον εκβιασμό κανενός. Ειδικά αυτών που βρίσκονται σε θέσεις που σκοπό έχουν την προάσπιση των συμφερόντων ΟΛΩΝ των σωματείων της Δράμας.
Απαιτούμε την ισονομία για όλους και μέσα σε αυτούς και για εμάς.
Στη μεταγραφική περίοδο του περασμένου Ιανουαρίου η διοίκηση της ΕΠΣΔ αρνήθηκε να εκδώσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών μας απαιτώντας την πληρωμή ενός ποσού σαν οφειλή από τη χρήση του προπονητικού κέντρου στο Νικοτσάρα. Τελικά τα δελτία δοθήκαν με το πρόσχημα της αναστολής πληρωμής της οφειλής που σημαίνει ότι το θέμα διατηρείται ανοιχτό.
Καλούμε τη διοίκηση της ΕΠΣΔ να παρουσιάσει το ιδιωτικό συμφωνητικό που υποστηρίζει ότι έχει με όποια από τις διοικήσεις του Γ.Σ. Δόξα Δράμας για τη χρήση του Νικοτσάρα.
Εάν υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία και οικονομική εκκρεμότητα με την ΠΑΕ Δόξα Δράμας είναι κάτι που δεν μας αφορά.
Ζητήσαμε σαν ανταπόδοση της παραχώρησης του γηπέδου μας τη χορήγηση του πιστοποιητικού μη οφειλής γιατί απλούστατα θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αυτή η οφειλή. Το ίδιο ισχύει και για την προηγούμενη διοίκηση του ΓΣ Δόξα, τη διοίκηση Δεβρίκη. Να τονίσουμε ότι σε συναντήσεις μελών των διοικήσεων μας με τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ κ. Χατζησαρόγλου, αυτός ανέφερε ότι δεν υπάρχει συμφωνητικό με το ΓΣ Δόξα!!!
Δεν μπορούμε να είμαστε έρμαιο των διαθέσεων της διοίκησης της ΕΠΣΔ που εκβιαστικά ζητάει ανύπαρκτες οφειλές προκειμένου να εκδώσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών και θέλοντας να προλάβουμε ένα νέο εκβιαστικό δίλημμα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο ζητήσαμε έγκαιρα να διευθετηθεί το θέμα.
Τέλος, θα επαναλάβουμε ότι: «Το γήπεδο μας είναι στη διάθεση της ΕΠΣΔ που έχει και την τελική απόφαση» και θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα.
Για το Δ.Σ. του Γ.Σ. Δόξα Δράμας
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Περσίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ