«Πόλη + Ζωή»: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο… της Δημοτικής Αρχής Δράμας. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λέει ο σοφός λαός»

0
1711

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πόλη + Ζωή»

«Πρωτοφανείς δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών της Δημοτικής Αρχής Δράμας προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση της παράταξής μας ‘πόλη + ζωή’, να απορρίψει την πρόταση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού να ανατεθεί η οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ιδιωτική εταιρεία.
Αρχικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, με περισσό θράσος, δήλωσε ότι δεν θα υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός εαυτού, απευθύνθηκε προς τον Αντιδήμαρχο με τις φράσεις: «Έχεις καβαλήσει το καλάμι. Είσαι απαράδεκτος», με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού να απαντά: «Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς».
Αυτή η εικόνα, με την προκλητική και προσβλητική προς το Δημοτικό Συμβούλιο στάση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και την απαράδεκτη συμπεριφορά του ίδιου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγράφονταν και μεταδίδονταν ζωντανά, μέσω youtube.
Την επόμενη ημέρα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, στην εκπομπή ’Παρεμβάσεις’ της τηλεόρασης Star Β. Ελλάδος κατηγόρησε άλλον Αντιδήμαρχο ότι διαδίδει για τον ίδιο φήμες ότι μαζί με έναν ακόμη Δραμινό έχουν ιδρύσει εταιρεία που έχει αντικείμενο εργασιών σχετικό με τη οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ανέφερε ότι θα κατατεθεί κατά του άλλου Αντιδημάρχου μήνυση από το πρόσωπο που εμπλέκεται στη σχετική φημολογία και ότι ο ίδιος, αν δεν καταθέσει μήνυση και αυτός, προτίθεται να είναι μάρτυρας κατηγορίας κατά του άλλου Αντιδημάρχου!
Ενώ όλα αυτά συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τις πρωτοφανείς κατηγορίες, προκλήσεις, ύβρεις, προσβολές και απειλές μεταξύ των στελεχών της Δημοτικής Αρχής Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος σφυρίζει αδιάφορα, σαν να μην συνέβη τίποτε. Αποφασίσαμε, αφού συμπληρώθηκε πλέον εβδομάδα, να καλέσουμε τον κ. Δήμαρχο να μας απαντήσει ξεκάθαρα, πού βρίσκεται η αλήθεια, αφού η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και αφήνει πολλά υπονοούμενα. Αν βέβαια δεν είναι και ο ίδιος ο Δήμαρχος μπλεγμένος στα επεισόδια και αν δεν εξαναγκάζεται να σιωπά. Και αν του μένει χρόνος να ασχοληθεί, αν είναι στη Δράμα και δεν είναι πάλι στην Αθήνα για τις δουλειές με την εταιρεία ΔΕΠΑΝ, στην οποία προεδρεύει.
Πρώτα να μας πει ο κ. Δήμαρχος, αν πρόκειται για συκοφαντίες ενός αντιδημάρχου εναντίον άλλου ή αν ισχύει η λαϊκή ρήση ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, ένα είναι το σίγουρο. Οι αντιδήμαρχοι, αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα της Δράμας και των Δραμινών, ‘σκοτώνονται’ μεταξύ τους.
Επίσης, πώς μπορεί να παραμένει στη θέση του Αντιδήμαρχος που προκλητικά και με περισσό θράσος δηλώνει ότι δεν θα υλοποιήσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Έχει δίκιο ο Πρόεδρος και έχει «καβαλήσει το καλάμι»;
Κύριε Δήμαρχε, ίσως εσείς να νιώθετε απλά ότι … είστε ‘μια ωραία ατμόσφαιρα’, αλλά οι Δραμινοί, και εμείς ως εκπρόσωποί τους, δεν ανεχόμαστε να διατυπώνονται δημόσια τόσο βαριές κατηγορίες από αντιδήμαρχο προς αντιδήμαρχο και να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.
Εμείς, παραφράζοντας τη φράση στον Άμλετ του Σαίξπηρ «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», τονίζουμε με έμφαση:
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο … της Δημοτικής Αρχής Δράμας!!!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!