Το Φεστιβάλ Δράμας σε συνεργασία με το Animasyros 2021 δημιουργεί νέο διαγωνιστικό τμήμα animation στη Δράμα

0
2661

Γ. Δεμερτζής στα «Χ»: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ταινίες animation»

Το Φεστιβάλ Ταινιών της Δράμας δημιουργεί νέες συνεργασίες και ετοιμάζει πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης. Με φόντο την πανδημία, που δεν έχει παρέλθει, οι άνθρωποι του Φεστιβάλ Δράμας δεν πτοούνται και σχεδιάζουν συνεχώς τα επόμενα βήματα της διεθνούς διοργάνωσης.
Η συνεργασία του Φεστιβάλ Δράμας με το Animasyros 2021 σε ένα αφιέρωμα με θέμα την “Ελευθερία”, είναι μια από τις δράσεις που θα εντυπωσιάσουν στην φετινή διοργάνωση. Η συνεργασία που εγκαινιάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου θα αποτυπωθεί με διακριτό τρόπο τον προσεχή Σεπτέμβρη, στην 44η διοργάνωση ταινιών μικρού μήκους.
Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ανοίγει τα χαρτιά της συνεργασίας με το Animasyros 2021, που χαράσσει νέους δρόμους στο Φεστιβάλ της Δράμας.
«Το Animasyros είναι ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ animation. Ξεκινούμε φέτος τη συνεργασία μας αφιερώνοντας ένα μέρος της στο πρόγραμμα του Animasyros με θέμα την “Ελευθερία”. Το Animasyros 2021, που θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του παράλληλα σε φυσικούς χώρους της Σύρου και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής “Ελλάδα 2021” και θα φιλοξενηθεί φέτος στη Δράμα, από τις 12 ως τις 18 Σεπτεμβρίου, όπου και θα παρουσιάσουμε ένα μέρος του προγράμματός του» επισημαίνει ο κ. Δεμερτζής.
Τονίζει επίσης ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Animasyros 2021, το Φεστιβάλ Δράμας θα δημιουργήσει ένα νέο διαγωνιστικό τμήμα animation, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ταινίες αυτού του είδους. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του νεοσύστατου αυτού προγράμματος, για την 44η διοργάνωση του Φεστιβάλ Δράμας, θα είναι ο Βασίλης Καραμητσάνης -πρόεδρος του Αnimasyros, ενώ αντίστοιχα, πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής της 14ης διοργάνωσης του Animasyros, θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης.
Η έννοια της “Ελευθερίας”, που αποτελεί και το θέμα του προγράμματος, το οποίο θα αφιερωθεί από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο Animasyros 2021, δεν μπορεί παρά να είναι πολύπλευρη. Όπως τονίζει το Φεστιβάλ Ταινιών της Δράμας: «Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του αφιερώματος με θέμα την “Ελευθερία” περιλαμβάνει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, που έχουν προβληθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ animation του κόσμου, όπως τοAnnecy International Animated Film Festival, ενώ στην πλειοψηφία τους θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτυπώνοντας με τον πιο ευφάνταστο τρόπο την πολύπλευρη έννοια της ελευθερίας και της επανάστασης.
Το Αφιέρωμα Ελευθερία ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, από την Κίνα και τη Χιλή μέχρι τη γειτονική μας Τουρκία, φέρνοντας στη μεγάλη οθόνη των δυο Φεστιβάλ ταινίες πολυβραβευμένες, υποψήφιες για Όσκαρ, που αντλούν έμπνευση από καίριες θεματικές, προσεγγίζοντας την έννοια της ελευθερίας σε φυσικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο: από τη φυλάκιση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την πολιτική ελευθερία σε απολυταρχικά καθεστώτα, την αστυνομική καταστολή έως την κοινωνική επανάσταση, τον αγώνα για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, την αναπαραγωγική ελευθερία, ακόμη και την ελευθερία των ζώων, την ανεξαρτητοποίηση από την οικογένεια, αλλά και την απελευθέρωση από την ίδια μας την αδράνεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ