Πολλά τα προβλήματα στον εμπορικό κόσμο

0
413

– Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου προσήλθαν χθες οι έμποροι της Δράμας
– Τι είπαν στα «Χ» οι κ.κ. Αντ. Σκουλίδης, Γ. Κύρτσης και Γ. Βοζίκης


 

Στις κάλπες προσήλθαν χθες οι έμποροι της Δράμας, προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και στην Ομοσπονδία.
Η ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν δύο συνδυασμοί, έγινε με ικανοποιητική ροή του εμπορικού κόσμου και πραγματοποιήθηκε στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου της Δράμας. Τα ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου είναι πάρα πολλά, όπως έλεγαν οι έμποροι στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», με κάποια από αυτά να είναι το ενεργειακό πρόβλημα, που ανεβάζει το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και τις τιμές των προϊόντων, αλλά και ο ανταγωνισμός με τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, που δημιουργεί προβλήματα στα φυσικά καταστήματα.
Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες, ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, κ. Αντώνης Σκουλίδης, μετά από 12 χρόνια στην προεδρία του συλλόγου, δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά μόνο για τους αντιπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου στην Ομοσπονδία, αφήνοντας χώρο σε νεώτερους να ασχοληθούν και να προσφέρουν έργο μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, όπως είπε ο ίδιος στα «Χ». Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μετά από 12 χρόνια ως πρόεδρος και από 18 χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος. Είναι ώρα να μπουν και νέοι άνθρωποι και να δώσουν μια επιπλέον ώθηση στον σύλλογο. Προσωπικά, είμαι υποψήφιος μόνο στην Ομοσπονδία, όπου ήμουν ούτως ή άλλως Β’ Αντιπρόεδρος. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω να είμαι εκεί και παράλληλα να είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο δευτεροβάθμιο και το τριτοβάθμιο όργανο, με τη νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας. Εμείς δώσαμε ό,τι μπορέσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Περάσαμε τα δύσκολα χρόνια που ήταν συνυφασμένα με τα μνημόνια, την πανδημία και τη σημερινή κρίση. Υπήρξαν διάφορα προβλήματα σε αυτά τα δώδεκα χρόνια. Κάποια από αυτά δεν έχουν λυθεί ακόμα. Για παράδειγμα, είχαμε προβλήματα με τις τράπεζες, τα οποία εκκρεμούν. Είχαμε και έχουμε προβλήματα με το ασφαλιστικό, στο οποίο υπήρξαν όμως διορθώσεις σε σχέση με τις εισφορές. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι προβλήματα δημιουργούνται συνεχώς και το εμπόριο περνά τα δυσκολότερά του χρόνια, αντιμετωπίζοντας τη μετεξέλιξή του, με τη διαρκή αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και την είσοδο μεγάλων καταστημάτων σε όλες τις επαρχιακές πόλεις και στη Δράμα».
Στο ψηφοδέλτιο με τίτλο «Επιμένουμε Δράμα», ο υποψήφιος για την προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Κύρτσης, τόνισε στα «Χ» ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να αντιμετωπίσει προβλήματα τα οποία δημιουργούνται καθημερινά στον εμπορικό κόσμο. Ο ίδιος τόνισε: «Θέλουμε να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων. Το κυριότερο είναι η μειωμένη κατανάλωση αλλά και το ενεργειακό, αφού τα κόστη για τον εμπορικό κόσμο είναι πλέον αβάσταχτα. Ευελπιστούμε, όμως, ότι σταδιακά θα πρέπει η κυβέρνηση να σταθεί δίπλα στον εμπορικό κόσμο, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Σημαντικό είναι και το ζήτημα που υπάρχει με το διαδικτυακό εμπόριο, στο οποίο πλέον απευθύνεται ένα μεγάλο κοινό. Ο κόσμος κάνει πολλές αγορές διαδικτυακά πλέον, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί δραματικά οι τζίροι στα φυσικά καταστήματα. Αυτό με το οποίο κατά βάση θέλουμε να ασχοληθούμε είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των εμπόρων μέσω επιμόρφωσης, προκειμένου να κάνουν ευκολότερες τις πωλήσεις τους. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλοί ακόμα παράγοντες που επηρεάζουν δραματικά τα καταστήματα, όπως η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς από το κέντρο της πόλης, που επηρεάζει δραματικά τα εμπορικά καταστήματα. Οι τζίροι έχουν πέσει πάρα πολύ και η Πέμπτη με τη λαϊκή αγορά, για εμάς ήταν η πιο καλή ημέρα, από τα έσοδα της οποίας έβγαιναν τα ενοίκια και οι μισθοδοσίες, μπορώ να πω. Τώρα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς, πιστεύω ότι θα κλείσουν και πολλά μαγαζιά, γιατί δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, ειδικά και με το ενεργειακό πρόβλημα που υπάρχει πλέον».
Ο κ. Γιώργος Βοζίκης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου με τίτλο «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας» και υποψήφιος για την προεδρία του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, τόνισε στα «Χ» σχετικά με τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας: «Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να προκύψει ένας Εμπορικός Σύλλογος ο οποίος θα μπορεί να αντεπεξέλθει στα δύσκολα χρόνια που έρχονται, όχι μόνο για τον εμπορικό κόσμο, αλλά και για όλους τους τομείς της αγοράς. Στην Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων έχουμε μία άλλη οπτική για τον Εμπορικό Σύλλογο: Θέλουμε να είναι διεκδικητικός, πιεστικός και αποφασιστικός, κυρίως στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα, δηλαδή στην ομοσπονδία και την ΕΣΕΕ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας θα πρέπει να προσπαθήσει να φέρει καλύτερες ημέρες για την αγορά, με παρεμβάσεις και πιέσεις που θα κάνει και στους τοπικούς φορείς. Αλλά και οι αντιπρόσωποι που θα προκύψουν από τις εκλογές θα πρέπει να έχουν μέλημά τους να προωθήσουν τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων, γιατί εκεί υπάρχει ζήτημα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του και να γίνει αποκούμπι για κάθε μέλος του που θα έχει την ανάγκη του».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ