Πολλαπλασιάστηκαν τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δράμας

0
3239

«Ευελπιστούμε ότι η επιβατική κίνηση θα ανέβει» τονίζει στα «Χ» ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δράμας κ. Ιορδάνης Ανανιάδης

Διπλασιάστηκαν τα δρομολόγια εξυπηρέτησης των επιβατών του ΚΤΕΛ Δράμας από την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, παρότι τα λεωφορεία κινούνται με πληρότητα μέχρι 65% στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας.
Η αύξηση των δρομολογίων δεν σημαίνει και ανάλογη αύξηση της επιβατικής κίνησης, ωστόσο τα επιπλέον δρομολόγια αποφασίστηκαν με δεδομένες τις πρόσφατες αποφάσεις της πολιτείας για το άνοιγμα των μετακινήσεων, εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δράμας κ. Ιορδάνης Ανανιάδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Δράμας ενίσχυσε, αρχίζοντας από την προηγούμενη εβδομάδα, τον αριθμό των δρομολογίων διπλασιάζοντας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τριπλασιάζοντας τα δρομολόγια. Για παράδειγμα, στη γραμμή Δράμα – Αθήνα τέθηκαν σε λειτουργία δύο δρομολόγια (πρωί και βράδυ) αντί για ένα δρομολόγιο που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα. Παράλληλα, τριπλασιάστηκαν τα δρομολόγια προς Νευροκόπι, τα οποία πλέον είναι τρία αντί για ένα μεσημεριανό δρομολόγιο που υπήρχε. Ανάλογες αλλαγές έγιναν και προς τους υπόλοιπους δήμους του Νομού Δράμας. Παράλληλα, αυξήθηκαν τα δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τις Σέρρες.
Στα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων, πάντως, συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός στον αριθμό των επιβατών, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δράμας, και διευκρινίζει ότι συνεχίζει ο περιορισμός του 65% στην πληρότητα των οχημάτων. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις των αυτοκινήτων και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ωστόσο, οι άνθρωποι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δράμας προσδοκούν στην επάνοδο της κανονικότητας, εξαιτίας και της απελευθέρωσης των μετακινήσεων και της σταδιακής αύξησης του ποσοστού εμβολιασμού του πληθυσμού.
«Ευελπιστούμε ότι η επιβατική κίνηση θα ανέβει» τόνισε ο κ. Ανανιάδης, εξηγώντας παράλληλα ότι, στη διάρκεια της πανδημίας, τα ΚΤΕΛ ήταν ένας από τους τομείς που δοκιμάστηκαν περισσότερο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η πολιτεία στήριξε τον κλάδο με τις επιστρεπτέες, ωστόσο αυτά τα μέτρα στήριξης δεν ήταν δυνατόν να αντισταθμίσουν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε. Είπε, ακόμα, ότι θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερα μέτρα στήριξης και στην κατεύθυνση αυτή γίνονται ενέργειες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών.

Ο εκσυγχρονισμός των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας
Σημειώνεται ότι ανακοινώθηκε ήδη η δράση στήριξης για τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ που έχουν μορφή Α.Ε. (Ανώνυμης Εταιρείας) ή Κοινού Ταμείου Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) με τίτλο: «Ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών για την υιοθέτηση συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού και ηλεκτρονικού εισιτηρίου» συνολικού προϋπολογισμού 4.105.308,05 ευρώ.
Η δράση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας με την προμήθεια ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τη συνολική και ενοποιημένη διαχείριση του συνόλου των λειτουργιών τηλεματικής διαχείρισης οχημάτων, την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και την πολυκαναλική πληροφόρηση των επιβατών σε πραγματικό χρόνο, κατά τα πρότυπα καλών πρακτικών σε αντίστοιχους φορείς του Ευρωπαϊκού χώρου.
Μέσω της δράσης επιδοτούνται τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν αστικά ΚΤΕΛ που διαθέτουν μέχρι 15 λεωφορεία (έως 140.000 ευρώ) και από 16 λεωφορεία και πάνω (έως 330.000 ευρώ) και αντίστοιχα σχέδια που αφορούν υπεραστικά ΚΤΕΛ που διαθέτουν μέχρι 20 λεωφορεία (έως 165.000 ευρώ) και από 21 λεωφορεία και πάνω (έως 330.000 ευρώ).
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Δικαιούχοι της δράσης είναι τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ που έχουν μορφή Α.Ε. (Ανώνυμης Εταιρείας) ή Κοινού Ταμείου Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ). Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής έχει οριστεί η Τετάρτη 2 Ιουνίου ενώ η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής είναι η Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 και ώρα 16:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ