Πολύπλευρο και ενδιαφέρον το 5ο συνέδριο με θέμα : «Πρόσβαση στη Ζωή»

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας

0
4369

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας σε συνεργασία με τη ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας διοργανώνουν το 5ο Συνέδριο με θέμα: «Πρόσβαση στη Ζωή».

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν τo Σάββατο 29/9/2018 και συνεχίστηκαν την Κυριακή 30/9/2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας ενώ σήμερα και αύριο θα ακολουθήσει και διήμερο Σεμινάριο με θέμα την Ψυχολογική ενδυνάμωση και την αυτοάμυνα των ΑΜΕΑ με την ειδική σε θέματα αναπηρίας κ. Lydia La Riviere Zijdel στο ξενοδοχείο «ΥΔΡΑΜΑ».

Με την παρουσία πολλών συμπολιτών μας το συνέδριο επιχείρησε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς, που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως προσπέλαση, εκπαίδευση, αποκατάσταση, τεχνολογία, αναψυχή, αθλητισμός, μέσα μαζικής μεταφοράς, εργασία, αυτόνομη διαβίωση και οποιονδήποτε άλλον σχετικό τομέα.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε το Σάββατο στις 6 το απόγευμα και λίγο αργότερα η φυσικοθεραπεύτρια κ. Μαρία Λίγκα από το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών και εξειδικευμένη στην ιπποθεραπεία πραγματοποίησε ομιλία με θέμα “ Όταν το άλογο θεραπεύει”. Την ίδια ημέρα ο Χειρουργος Ουρολόγος κ. Βασίλης Δημητριάδης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα “Ουρολογικά προβλήματα των ασθενών ΑΜΕΑ”.

Επίσης το Σάββατο ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης Ευστάθιος Ρεστέμης μίλησε για τις “Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης”. Επίσης ο καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ στον θεματικό τομέα “Υπηρεσίες στο διαδίκτυο – Τηλεματική” αναφέρθηκε στο θέμα “Νέες τεχνολογίες και ΑΜΕΑ”. Το θέμα “ΑΜΕΑ και οδήγηση” κάλυψε ο εκπαιδευτής οδηγών και πιστοποιημένος εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών ΑΜΕΑ απο το Transports Communication institute” κ. Γιώργος Δόβρος. Ενώ ο δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Διδάκτωρ της Νομικής Κωνσταντίνος Παρχαρίδης αναφέρθηκε σε ζητήματα εφαρμογής των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ στο Φορολογικό, Εργατικό και Κοινωνικόασφαλιστικό Δίκαιο.

Την Κυριακή ο κ. Ανδρέας Μπαρδάκης, ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας στο facebook “Συνήγορος των ΑΜΕΑ” και πρόεδρος του νεοσυσταθέντος συλλόγου “Συνήγοροι των ΑΜΕΑ” ανέπτυξε το θέμα “Συνηγορώντας για Πρόσβαση στη ζωή”. Ακόμη στο θέμα της υδροθεραπείας στην αναπηρία αναφέρθηκε η κ. Ξένια Γιαννάκη φυσικοθεραπεύτρια – υδροθεραπεύτρια, ιδιοκτήτρια κέντρου υδροθεραπείας “ΕΥΠΡΑΞΙΣ”. Παράλληλα την Κυριακή ο κ. Αριστείδης Κλειώτης, φοιτητής του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ ανάπτυξε το θέμα της προσέγγισης της αναπηρίας μέσα από τη λογοτεχνία. Για την καταγραφή των προσβάσιμων καταλυμάτων στην ηπειρωτική Ελλάδα μίλησε η κ. Βάσω Ηλιάδου, απόφοιτη σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Την Κυριακή επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Διεθνών Οργανισμών κ. Παρασκευή Περράκη ανέπτυξε το θέμα “Η προσβασιμότητα, ένα νέο δικαίωμα του ανθρώπου”. Εξάλλου το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος κ. Γεώργιος Τσανάκας ανέπτυξε το θέμα “Ηθικόν Ακμαιότατον: Eνδυνάμωση του Εγώ”. Αμέσως μετά η εκπαιδεύτρια πολεμικών τεχνών σε αναπηρικό αμαξίδιο κ. Lydia La Riviere Zijdel ανέπτυξε το θέμα “Empowerment as a tool to access life”.
Όπως προαναφέρθηκε, σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Hydrama θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ψυχολογικής ενδυνάμωσης και τακτικών αυτοάμυνας με την κ. Lydia La Riviere Zijdel.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ