Πολυπληθές το ακροατήριο στην εκδήλωση για το Coaching

Μιλά στα ΧΡΟΝΙΚΑ η Coach & Mentor κα Φωτεινή Δημίου

0
4834

Σε πολυπληθές ακροατήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ενημερωτική συνάντηση με θέμα το Coaching στις επιχειρήσεις στο συνεδριακό κέντρο του Eπιμελητηρίου της Δράμας. Το κοινό κλήθηκε να γνωρίσει το Coaching και να δει πώς λειτουργεί. Πως μπορεί να ωφελήσει. Τι έχει να κερδίσει. Τί είναι αυτό που το κάνει τόσο αποτελεσματικό και γιατί αξίζει να εφαρμοστεί στην εργασία και την επιχείρηση…

Εισηγήτρια ήταν η κα Φωτεινή Δημίου Coach & Mentor με Master στο Business Administration.

Φωτεινή Δημίου Coach & Mentor

Η Φωτεινή Δημίου έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Management & Marketing στο Πανεπιστήμιο Πάσσαου της Γερμανίας και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων και στελεχών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι εκπαιδευμένη στο Evidence Based Coaching και είναι Coach, σε θέματα προσωπικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης καθώς και Μέντορας νεοφυών και υφιστάμενων επιχειρήσεων.
Η κα Φωτεινή Δημίου μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ σχετικά με το περιεχόμενο της ομιλίας της είπε ότι ανέπτυξε τι είναι το Coaching, πώς εφαρμόζεται και ποια είναι τα οφέλη του στις επιχειρήσεις. Εξήγησε ότι στην πραγματικότητα αφορά μια συνεργασία μεταξύ του Coach και του πελάτη του ο οποίος μπορεί να είναι ένας ιδιώτης, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας επιχειρηματίας ή ένας άνεργος ο οποίος ψάχνει να βρει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα. Η κα Δημίου είπε ότι το Coaching βασίζεται στην μεθοδολογία των ερωτήσεων.
Ο Coach –όπως είπε– έχει στην διάθεσή του εργαλεία προσέγγισης με τα οποία μπορεί και βοηθά και υποστηρίζει τον πελάτη του, ώστε να αναπτύξει δημιουργική σκέψη και να καταστρώσει το σχέδιο του για τα επόμενα του βήματα. Ο Coach δουλεύει πάρα πολύ προσανατολισμένος να βρει λύσεις. Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να πετύχει ο πελάτης τον στόχο του. Στην περίπτωση των επιχειρήσεων στόχοι μπορεί να είναι η αύξηση των πωλήσεων, καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η καλύτερη οργάνωση μιας εταιρείας, το νοικοκύρεμα των οικονομικών κλπ”.
Όπως εξήγησε η κα Δημίου “λόγω της πολυπλοκότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αυτή την στιγμή, λόγω της κρίσης και λόγω του γεγονότος ότι μέσα από την τεχνολογία οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες, το Coaching είναι μια πολύ καινοτόμα μορφή υποστήριξης των επιχειρήσεων, η οποία είναι πολύ κοντά στις απαιτήσεις του σήμερα και πάρα πολύ αποτελεσματική στις επιχειρήσεις. Μέσα από έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το Coaching βελτιώνει έως και 70% την αποδοτικότητα μιας επιχείρησης…
Επεσήμανε επίσης ότι στην Ελλάδα το Coaching ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και λόγω των ραγδαίων αλλαγών που διαδραματίζονται και της προβολής αλλά και της αποτελεσματικότητας που φέρει το Coaching, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες προσπαθούν να έχουν τον προσωπικό τους Coach. Παλαιότερα οι εταιρείες απευθυνόταν περισσότερο σε συμβούλους, αλλά το Coaching είναι μια πολύ πιο νέα προσέγγιση η οποία ουσιαστικά αφήνει την γνώση στην επιχείρηση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ