Πώς απάντησε χθες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισµού του ∆ήµου ∆ράµας Γ. Δεμερτζής στα περί νοµιµότητας για τις αυξήσεις των διδάκτρων «Παραπλανούν άδικα τους γονείς»

0
2052

“Μη αξιοπρεπή”  χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής την στάση της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της
παράταξης Πόλη+Ζωή στο ζήτημα της αύξησης των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου.

Μιλώντας λοιπόν με αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε μετά την πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που λέει ανάμεσα σε άλλα ότι “Δεν διαπιστώνουμε την τεκμαιρόμενη νομιμότητα” -στην απόφαση του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού που σχετίζεται με τα δίδακτρα- ο κ. Δεμερτζής τόνισε “Κάποιοι θέλουν να ερμηνεύουν κάποια πράγματα χωρίς να εμβαθύνουν και χωρίς να έχουν μια επιπλέον νομική συμβουλή με μόνο σκοπό να τρομοκρατούν τους πολίτες και τους πανικοβάλουν δημιουργώντας πρόβλημα στον Πολιτιστικό Οργανισμό. Η απόφαση αύξησης των διδάκτρων λήφθηκε απο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στα τέλη Ιουλίου, με σκοπό να ενημερωθούν εγκαίρως οι γονείς από τον Πολιτιστικό Οργανισμό. Η αύξηση των διδάκτρων ήταν κατεπείγουσα και πολύ σοβαρή. Έπρεπε να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε διότι ο οργανισμός θα είχε πλέον ουσιαστικό πρόβλημα. Η απόφαση λήφθηκε για να ενημερώσουμε τους γονείς και τίποτε άλλο. Δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε”.
Αναφερόμενος στην απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού που αφορά τις αυξήσεις των διδάκτρων ο κ. Δεμερτζής είπε ότι η απόφαση δεν προβλεπόταν να πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκείνο το διάστημα. “Εάν προβλεπόταν θα πήγαινε” είπε χαρακτηριστικά. “Θα μπορούσαμε να ξαναπάρουμε την ίδια απόφαση μέσα στον Σεπτέμβριο αλλά επικοινωνήσαμε με την Αποκεντρωμένη και δεν ήταν ξεκάθαρο εάν έπρεπε να πάει η απόφαση σε αυτήν. Οπότε δεν την ζητήσανε. Αλλά (είπε η αποκεντρωμένη μέσω της προϊσταμένης της κας Κυριακίδου) εάν μας την υποβάλλετε θα την ελέγξουμε” διευκρίνισε ο κ. Δεμερτζής.
Συνεχίζοντας ο κ. Δεμερτζής, αναφέρθηκε στην αλλαγή της Δημοτικής Αρχής και στην συνέχεια στην προσφυγή του μέλους της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Δημήτρη Κυριαζίδη κατά της απόφασης του Πολιτιστικού Οργανισμού που αφορούσε τις αυξήσεις.“Η προσφυγή φυσικά ακυρώθηκε κάτι που δεν τονίζει η παράταξη Πόλη+Ζωή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε από την απάντηση της Αποκεντρωμένης” επεσήμανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας για να προσθέσει “Η Αποκεντρωμένη αναφέρεται στην απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού ως προς τον χρόνο (που λήφθηκε) και όχι ως προς την ουσία της απόφασης. Η Αποκεντρωμένη δεν ελέγχει εάν θα κάνει αυξήσεις ή μειώσεις το Ωδείο. Δεν είναι καν δικό της θέμα”
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας δήλωσε εξοργισμένος διότι παραπλανούν όπως είπε τους γονείς (των μαθητών του Ωδείου) άδικα, ενώ έχουν ενημέρωση. Δημιουργούν θέμα σε μια μικρή πόλη με ένα Ωδείο 700 μαθητών – συνέχισε ο κ. Δεμερτζής για να προσθέσει αργότερα “Ερμηνεύουν κατά το δοκούν την απόφαση της αποκεντρωμένης που σε ένα σημείο μπορεί να μην είναι 100% διευκρινιστική για κάποιον που δεν έχει νομικές γνώσεις. Αλλά εάν την διαβάσει ένας νομικός θα καταλάβει ότι ώς προς τον χρόνο της υποβολής της (της απόφασης του ΠΟ για τις αυξήσεις των διδάκτρων) δεν θεωρείται νόμιμη λόγω του χρόνου των εκλογών. Αλλά ως προς την ουσία της απόφασης η Αποκεντρωμένη δεν έχει να μας πει κάτι. Αυτό χρησιμοποιούν και παραπλανούν τον κόσμο”…
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Δεμερτζής επέριψε ευθύνες για την εξέλιξη που έχει το θέμα της αύξησης των διδάκτρων προσωπικά τόσο στον κ. Μιχάλη Μλεκάνη, όσο και τον κ. Κυριάκο Χαρακίδη και τον κ. Φώτη Νικολαΐδη που είναι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ