Πόσο καιρό ακόμα θα περιμένουμε;

0
2967

Για τις προσλήψεις στις φυλακές Νικηφόρου
– Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Η κυβέρνηση της ΝΔ επί 1,5 χρόνο δεν προχώρησε ούτε βήμα»
– Κώστας Μπλούχος: «Η διαδικασία εκκίνησης λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος βαίνει αισίως προς το τέλος»

Για ακόμα μία φορά θα σταλεί στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τις προσλήψεις προσωπικού στο σωφρονιστικό κατάστημα Νικηφόρου, προκειμένου, εάν αυτό είναι εφικτό, η διαδικασία των προσλήψεων να «τρέξει» την άνοιξη, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν στάθηκε δυνατόν να επιβεβαιωθούν από επίσημες πηγές.
Η πολύμηνη καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση της προκήρυξης έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα έχουν διαφανεί μέχρι σήμερα, ήταν και είναι να αποσυμφορηθούν τα εν λειτουργία σωφρονιστικά καταστήματα. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους η διαδικασία των προσλήψεων στις φυλακές Νικηφόρου έχει καθυστερήσει πάρα πολύ.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος είπε ότι, μολονότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πλήρωση των θέσεων στο σωφρονιστικό κατάστημα Νικηφόρου, η κυβέρνηση της ΝΔ επί 1,5 χρόνο δεν προχώρησε ούτε βήμα. Αντίθετα, με αφορμή την ψήφιση του τελευταίου νόμου για το σωφρονιστικό σύστημα, στον οποίο αναφέρεται ότι οι προσλήψεις στα σωφρονιστικά καταστήματα θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, ξεκίνησε εκ νέου τη διαδικασία των προσλήψεων, όπως άφησε να διαφανεί ο Βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος.
«Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι δύο: α) Γιατί επί τόσο καιρό δεν προχώρησαν την προκήρυξη του διαγωνισμού και β) πόσο καιρό θα περιμένουμε ακόμα;» είπε ο κ. Ξανθόπουλος.
Σημειώνεται ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη από 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος) συνολικά για το σωφρονιστικό σύστημα. Στην επίκαιρη επερώτηση θα υπάρχει και ειδικό ερώτημα για τις προσλήψεις στο σωφρονιστικό κατάστημα Δράμας.
Το θέμα των 258 προσλήψεων, που κατά άλλους θα είναι τελικώς 249, είναι ένα θέμα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Νομό Δράμας, ο οποίος μαστίζεται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Για τον λόγο αυτό το ζήτημα των επικείμενων προσλήψεων παραμένει ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου, παρά το γεγονός ότι το θέμα είναι πολυσυζητημένο.

Τι είχε αναφέρει για το θέμα των προσλήψεων στις φυλακές προ ημερών ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος
Η τελευταία επίσημη ενημέρωση που υπήρξε για το θέμα από κυβερνητικής πλευράς προήλθε από τη δήλωση του Δραμινού Βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Μπλούχου, ο οποίος εντός του Ιανουαρίου του 2021 είχε αναφέρει για το ζήτημα τα εξής: «Ό,τι και αν αναφέρεται κατά τους τελευταίους 6 μήνες στην αποπεράτωση του Κτηρίου του Καταστήματος Κράτησης Δράμας (Νικηφόρου), στη διαδικασία παράδοσης του Κτηρίου από το Υπουργείο Υποδομών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην εκκίνηση της διαδικασίας για τη στελέχωση των Φυλακών για την οριστική τους έναρξη λειτουργίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να το διαπομπεύσει και να δηλώσει παρουσία, ότι επί των ημερών του όλα έβαιναν καλώς και προσεχώς χειρότερα (ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας Δευτέρας 4/1/2021 Φυλακές Δράμας και ΑΣΕΠ).
Προσάπτει δε στον κυβερνητικό βουλευτή φράσεις που ουδέποτε εξέφρασε, διότι οι μήνες του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή είναι περίπου 18, ενώ οι «λαμπροί και δημοκρατικοί» συριζαϊκοί μήνες στο αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν 53.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποπεράτωσε το κτήριο των φυλακών, που δεν προέβη σε παράδοση του κτηρίου προς χρήση, που δεν προσέλαβε προσωπικό, ειρωνεύεται τον κυβερνητικό βουλευτή ο οποίος αναφέρεται ρητά στο ότι η διαδικασία εκκίνησης λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος βαίνει αισίως προς το τέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η ταχύτατη νομοθέτηση και η λειτουργία του κράτους γίνονται εν μέσω πολυεπίπεδης κρίσης σε υγειονομικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Εντούτοις προφανώς «ζηλεύει αυτό που ρεζιλεύει».
Ζητούμε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση του συγκεκριμένου νομοθετήματος που αφορά τη διαδικασία πρόσληψης φυλάκων εσωτερικής και εξωτερικής φρούρησης. Του υποσχόμεθα μάλιστα ότι ο νομοθετικός οίστρος της παρούσας κυβέρνησης θα συνεχιστεί… Τον ευχαριστούμε μάλιστα που μας υπενθύμισε τα 4,5 χρόνια νομοθετικής ραστώνης και φοβικής επιτελικής ευθύνης των προκατόχων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!