Διαμαρτυρία στη Δράμα από 200 κυνηγούς

0
1936

Πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Χελμού με τα λαγωνικά τους για την απαγόρευση του κυνηγίου

Σε πορεία διαμαρτυρίας κατήλθαν κυνηγοί και ψαράδες από τη Δράμα το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση του κυνηγίου και του ψαρέματος αντίστοιχα, καθώς, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα πέραν των άλλων, οι ενασχολήσεις αυτές ενέχουν λιγότερους κινδύνους για την εξάπλωση της πανδημίας σε σχέση με άλλες δραστηριότητες που σήμερα επιτρέπονται.
Περισσότεροι από 200 κυνηγοί με τα κυνηγετικά σκυλιά τους αλλά και ψαράδες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας «Η Άρτεμις», σε μία κίνηση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε αυθόρμητα και δεν είχε σχέση με τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από μεμονωμένους κυνηγούς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποτελούσε δε, σύμφωνα με εκτιμήσεις των κυνηγών, μόνο την κορυφή του παγόβουνου του κλίματος δυσαρέσκειας που έχει αναπτυχθεί στις τάξεις των κυνηγών και των ψαράδων εξαιτίας της απαγόρευσης της αγαπημένης τους ενασχόλησης.
Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία γύρω από τον χώρο της ανάπλασης, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες και τηρώντας τις αποστάσεις, υπό την παρουσία και δυνάμεων της αστυνομίας, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας «Η Άρτεμις» κ. Γιώργος Ελευθεριάδης είπε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος δεν είχε καμία σχέση με τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας, η οποία ωστόσο έγινε ειρηνικά, όπως αποδείχθηκε, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Ο κ. Ελευθεριάδης είπε ότι η διαμαρτυρία αντικατοπτρίζει μόνο ένα μέρος της αγανάκτησης που υπάρχει στις τάξεις των κυνηγών για την απαγόρευση του κυνηγίου, επαναλαμβάνοντας ότι το κλίμα αυτό είναι κοινό μεταξύ των 2.700 κυνηγών των τεσσάρων κυνηγετικών συλλόγων της Δράμας.
Ο κ. Ελευθεριάδης τόνισε ότι έχουν αποσταλεί επιστολές διαμαρτυρίας για την απαγόρευση του κυνηγίου κατ’ επανάληψη προς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας αλλά και προς τους Βουλευτές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.
Στην τελευταία επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας ζητά να επιτραπεί το κυνήγι εντός της Περιφερειακής Ενότητας. Πιο συγκεκριμένα, ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος για τη διευθέτηση του ζητήματος μετακίνησης των κυνηγών εντός της Περιφερειακής Ενότητας της κατοικίας τους καθώς και να επιτραπεί το κυνήγι με την αποστολή του σχετικού SMS, όπως προβλέπεται για όλους τους αθλούμενους πολίτες της ατομικής άσκησης σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους, καθότι και το κυνήγι, ως άθληση, πρέπει να επιτρέπεται, σύμφωνα και με το αυστηρό πλαίσιο των επιμέρους μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας. Συμπληρώνει δε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν πάντα υπό το αυστηρό πλαίσιο των επιμέρους μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας (δηλαδή την καθολική χρήση μάσκας, αποστολή SMS, διατήρηση κοινωνικής απόστασης κ.ά.).
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου της Δράμας είχε επισημάνει ότι η απαγόρευση του κυνηγίου δεν δημιούργησε πρόβλημα μόνο στους κυνηγούς, αλλά είχε και οικονομικές επιπτώσεις, αφού έγινε σοβαρή οικονομική ζημιά σε επιχειρήσεις και καταστήματα που σχετίζονται με αυτό. Παράλληλα, ήταν αρνητικές οι επιπτώσεις και στον κυνηγετικό τουρισμό στον Νομό Δράμας.
«Οι αποφάσεις που λήφθηκαν για την απαγόρευση και τον περιορισμό της κυνηγετικής δραστηριότητας όχι μόνο έχουν δημιουργήσει αγανάκτηση στους κυνηγούς αλλά θα έχουν και πολιτικό αντίκτυπο στα κέντρα αποφάσεων» ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, θυμίζοντας ότι στη χώρα μας σήμερα δραστηριοποιούνται περίπου 180.000 κυνηγοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!