Απεγκλωβίστηκαν σώοι οι επιβάτες 10 αυτοκινήτων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

0
3881

Ευτυχώς, η επιπολαιότητα δεν τους στοίχισε παρά μόνο τα πρόστιμα

Ευτυχή κατάληξη, παρά τον κίνδυνο που προηγήθηκε, είχε ο απεγκλωβισμός οδηγών και επιβατών 10 οχημάτων που παγιδεύτηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Το χιονοδρομικό κέντρο παραμένει κλειστό αλλά γίνεται συντήρηση και καθαρισμός του δρόμου σε καθημερινή βάση.
Ωστόσο, την Κυριακή, αφού καθαρίστηκε και πάλι ο δρόμος, περίπου 50 επιβατικά οχήματα παραβίασαν την απαγόρευση και επισκέφθηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο, αγνοώντας τους κινδύνους που υπάρχουν αλλά και τα πρόστιμα που απορρέουν από την μη συμμόρφωση στους υγειονομικούς κανόνες.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος είπε ότι ο δρόμος διατηρείται ανοικτός καθημερινά για λόγους ασφαλείας των οχημάτων και των μηχανημάτων που ανεβαίνουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο για τη συντήρηση του κέντρου. Το πρωί της Κυριακής, αφού καθαρίστηκε ο δρόμος και αποχώρησε το προσωπικό γύρω στις 10.30 π.μ., περίπου 50 επιβατικά οχήματα με επισκέπτες παραβίασαν την απαγόρευση επίσκεψης στο Χιονοδρομικό Κέντρο και χρησιμοποίησαν τον δρόμο που μόλις είχε καθαριστεί από τα χιόνια για να επισκεφτούν το κέντρο για λόγους αναψυχής, παρότι αυτό δεν επιτρέπεται.
Οι επισκέπτες του κέντρου άρχισαν να αποχωρούν με τα οχήματά τους κάποιες ώρες αργότερα, ωστόσο 10 από τα οχήματα έφυγαν αργά το μεσημέρι, γύρω στις 3:30 και στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν τελικώς εγκλωβίστηκαν, καθώς ένα από τα ΙΧ που οδηγούσε οδηγός νεαρής ηλικίας, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, περιστράφηκε και ακινητοποιήθηκε αποκλείοντας τη διέλευση των υπολοίπων οχημάτων που ακολουθούσαν.
Κάποιοι από τους εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες των υπολοίπων οχημάτων, υπό τον φόβο της παραμονής τους εκεί σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στη συνέχεια, σήμανε συναγερμός και στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η οποία κινητοποίησε προσωπικό και μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων και των επιβατών τους. Υπό την παρουσία και της Αστυνομίας, ένας μεγάλος φορτωτής μετακίνησε το επιβατικό όχημα που είχε κλείσει τον δρόμο και επιτράπηκε έτσι η αποχώρηση των εγκλωβισμένων οχημάτων. Η κάθοδος και των τελευταίων οχημάτων που είχαν εγκλωβιστεί ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, λίγο πριν νυχτώσει. Βέβαια η Αστυνομία, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέγραψε τους οδηγούς και τους επιβάτες των ΙΧ και επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Ευτυχώς, κατά τη διάρκεια του περιστατικού δεν κινδύνεψαν άνθρωποι, παρότι στην περιοχή υπάρχουν και τα γνωστά ανεμοσούρια, που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει άλλου είδους προβλήματα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην επισκέπτονται το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού αυτή την περίοδο, διότι αυτό δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν. Πέραν αυτού, είναι υπαρκτοί και οι κίνδυνοι που απορρέουν από τις καιρικές συνθήκες και την παγωνιά. «Η επιπολαιότητα και η μη συμμόρφωση στους κανόνες μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που σημειώθηκαν την Κυριακή» υπογράμμισε με νόημα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!