Χαρά Κεφαλίδου στα «Χ»: Να μην έχουμε σύστημα «ακορντεόν» στα σχολεία

0
13445

«Το άνοιξε – κλείσε δεν βοηθάει. Θέλουμε αποφάσεις που θα συμβαδίζουν με όσα λένε οι επιδημιολόγοι»

Χωρίς προβλήματα αλλά με πολλές επιφυλάξεις από την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο επέστρεψαν χθες στα σχολεία της Δράμας οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Δράμα δεν ανήκει στις κόκκινες περιοχές του υγειονομικού χάρτη και για τον λόγο αυτό επιτράπηκε η επιστροφή τόσο των μαθητών του Γυμνασίου όσο και των μαθητών του Λυκείου στις τάξεις.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Χριστίνα Βαμβούρη, είπε ότι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές τάξεις έγινε χωρίς προβλήματα ενώ η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο, τουλάχιστον κατά την πρώτη ημέρα, δεν έγινε σε διαφορετικούς χρόνους. Για το θέμα αυτό επρόκειτο να συνεδριάσουν χθες οι σύλλογοι των διαδασκόντων σε κάθε σχολείο προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, όπως και για τα διαφορετικά διαλείμματα, για κάθε σχολική μονάδα. Αυτό είναι κάτι που έγκειται στη δική τους διακριτική ευχέρεια, σημείωσε η κ. Βαμβούρη. Σε σχέση με την διενέργεια rapid test, η προϊσταμένη της ΔΔΕ Δράμας, είπε ότι προτροπή του Υπουργείου είναι να κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί rapid test όπως και οι μαθητές άνω των 16 ετών, παρότι αυτό δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.
Οι επιφυλάξεις όμως, τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και των υπολοίπων εμπλεκομένων με την εκπαιδευτική διαδικασία, για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στις σχολικές τάξεις είναι δεδομένες. Πολύ περισσότερο γιατί το καμπανάκι των ειδικών επιστημόνων για την έλευση του τρίτου κύματος της πανδημίας είναι πλέον ηχηρό.
Σε δηλώσεις της στα «Χρονικά της Δράμας» η τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ, κ. Xαρά Κεφαλίδου σημείωσε σχετικά για την επαναλειτουργία των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: «Παρακολουθούμε με ανησυχία πρώτα από όλα, τις δηλώσεις των ειδικών. Όταν οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι η πανδημία εξελίσσεται και υπάρχει μετάλλαξη του ιού η οποία έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά εμείς αποφασίζουμε να ανοίξουμε Γυμνάσια και Λύκεια, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί υποχρεωτικό rapid test σε όλους τους καθηγητές. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει εξασφάλιση ότι τα σχολεία καλύπτονται από όλα τα υγειονομικά μέσα που πρέπει να έχουν (καθαρισμό, αντισηπτικά, μάσκες κλπ) αλλά και οι μαθητές να είναι λιγότεροι ανά τάξη. Είναι πολύ κρίσιμο όταν όλοι επισημαίνουν τη δυσκολία που υπάρχει αυτούς τους μήνες, να μην γίνονται βιαστικές κινήσεις, αλλά κινήσεις που εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία. Έχουμε λοιπόν πάρα πολλές επιφυλάξεις. Καταλαβαίνουμε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν την ίδια εμπέδωση των μαθημάτων μέσα από την τηλεκπαίδευση. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν κενά, ότι ακόμη δεν έχουν δοθεί στα παιδιά τα τάμπλετ αλλά και ότι οι υποδομές είναι πίσω.
Θέλει επίσης, μεγάλη προσοχή να μην έχουμε σύστημα ακορντεόν του τύπου «Ανοίγω – κλείνω» στα σχολεία. Αυτό ούτε τα παιδιά βοηθάει ούτε εξασφαλίζει ότι η επιστροφή στο σχολείο γίνεται με όλους τους κανόνες και τις προϋποθέσεις. Θέλουμε αποφάσεις από την κυβέρνηση, που θα συμβαδίζουν με όσα οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι μας λένε…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!