Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας

- Τι είπαν στα «Χ» ο Αντιστράτηγος ε. α. Δημήτριος Τσιπίδης και ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας κ. Δημήτρης Αμπατζίδης

0
1450

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων της Λέσχης Καταδρομέων Νομού Δράμας. Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την ομιλία: «Το πνεύμα και η ψυχή του Καταδρομέα διαχρονικά και η προσφορά του στην Πατρίδα μας» από τον Αντ/γο ε. α. Δημήτριο και την ομιλία: «Ναι αξίζει να είσαι εθελοντής» από την κ. Παπαδοπούλου Νίνα, πρόεδρο του Δ. Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ευρθρού Σταυρού Δράμας.
Τις εκδηλώσεις της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας τίμησαν με την παρουσία τους το βράδυ του Σαββάτου οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αν. Νικολαΐδης, ο νέος Δήμαρχος Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ, ο πρ. του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρ. Παπαθεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κ. Ανδρ. Χαραλαμπίδης, ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας κ. Δ. Αμπατζίδης, πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Σερρών και εκπρόσωπος της ΠΟΕΔ κ. Κωνσταντίνος Μελαχροινός, ο διοικητής της Ε’ Μοίρας Καταδρομών και ο διοικητής της ΠΥ Δράμας.


Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιστράτηγος ε. α. Δημήτριος Τσιπίδης: «Ο πράσινος μπερές, οι καταδρομείς, έχουμε την τιμήνα έχουμε στη Δράμα μια μονάδα (την Ε’ Μοίρα Καταδρομών) από το 1949. Ουσιαστικά εμείς οι Δραμινοί μεγαλώσαμε με αυτά τα παλικάρια να παρελαύνουν και να τα θαυμάζουμε. Από μικροί λοιπόν «μπολιαστήκαμε» στην ιδέα του Λοκατζή και αυτού που λέμε ακατόρθωτο. Είναι άνθρωποι που βλέπουμε και στις ημέρες μας να κάνουν ειδικές αποστολές. Δεν είναι ένας τακτικός στρατός. Ειδικά οι καταδρομείς της πατρίδας μας συνεισφέρουν και μετά την αποστράτευσή τους. Οι άνθρωποι της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας που δημιουργήθηκε το 1993, «μπολιάστηκαν» από αυτήν την ιδέα των καταδρομέων και συνέχισαν ως εθελοντές, μετά την αποστράτευσή τους, να προσφέρουν στον τόπο. Τα μέλη της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας έχουν συμμετάσχει σε πολλές αποστολές διάσωσης και όχι μόνο, μέχρι σήμερα. Όλα αυτά είναι πράγματα που ξεκινούν από την ψυχή του καταδρομέα, όχι τόσο από την δύναμη ή την ρώμη του. Χρειάζεται ψυχή για να μπορέσει κανείς να υπομένει δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης. Το σύνθημά μας είναι ότι «Έρχονται όσοι θέλουνε και μένουνε όσοι μπορούνε». Παίρνοντας παράδειγμα από τους καταδρομείς, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μια Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή, όχι μόνο σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων αλλά και σε ατομικό επίπεδο ο καθένας από εμάς γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι».


Ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας κ. Δημήτρης Αμπατζίδης μιλώντας για τις εκδηλώσεις σημείωσε ότι η Λέσχη Καταδρομέων Δράμας κάθε δεκαετία πραγματοποιεί μια ανάλογη εκδήλωση. «Η Λέσχη θέλει να παρουσιάσει στον Δραμινό λαό το έργο που επιτελεί και κυρίως στον εθελοντισμό. Να δει ο κόσμος ποια είναι η λέσχη, τι έργο προσφέρει. Θέλουμε να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους που απολύονται από τις Ειδικές Δυνάμεις. Να ενταχθούν ως μέλη στη λέσχη και να έχουν και αυτοί κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία. Η λέσχη με την εθελοντική της ομάδας συμμετέχει σε αποστολές όπως η έρευνα και η διάσωση απομονωμένων ανθρώπων, σε αποστολές δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, όντας ενταγμένη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συμμετέχει σε εράνους, αιμοδοσίες και γενικότερα ασχολείται με τον εθελοντισμό» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις της Λέσχης Καταδρομέων Δράμας ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 8. 00 το πρωί, στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας της Ε’ Μοίρας Καταδρομών όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!