Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για το νέο ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας

Την Κυριακή 21 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Δράμας

0
1535

Την Κυριακή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Κυνηγητικού Συλλόγου της Δράμας. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μετά από αναβολή αφού αρχικά επρόκειτο να γίνει στις 14 Απριλίου αλλά κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν κατέστη εφικτή η ύπαρξη απαρτίας.

Στις εκλογές ψήφισαν 215 κυνηγοί, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου της Δράμας επί συνόλου 1028 ενεργών μελών. Η συμμετοχή δηλαδή ανήλθε γύρω στο 20% όπως είχε καταγραφεί και πριν από μια διετία κατά την διάρκεια των προηγούμενων εκλογών.
Για το νέο ΔΣ εξελέγησαν οκτώ άτομα τα οποία θα συνέλθουν σε συνεδρίαση αύριο Τετάρτη για να αναδειχθεί η δομή του οργάνου. Συγκεκριμένα εξελέγησαν οι κύριοι Στέφανος Ψωμιάδης με 139 ψήφους, Δημήτριος Γιδαρης με 126 ψήφους, Γεώργιος Ελευθεριάδης με 117 ψήφους, Εμμανουήλ Γραμματικού με 96 ψήφους, Αλκιβιάδης Μπλιός με 89 ψήφους, Παρασκευάς Κοτζαγεωργίου με 88 ψήφους, Ευάγγελος Κιάκος με 81 ψήφους και Άγγελος Αρναούτης με 81 ψήφους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου της Δράμας κατά την διετία που πέρασε πραγματοποίησε μια σειρά αξιόλογων δραστηριοτήτων που καλύπτουν τους τομείς προστασίαςτης άγριας πανίδας και γενικότερα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και δράσεις δημοσιότητας και προβολής του έργου του Συλλόγου. Επίσης θα αναφερθούν δράσεις κοινωνικού περιεχομένου και όχι μόνο.
Στο πλαίσιο μάλιστα της περισυλλογής και νοσηλείας τραυματισμένων ζώων πραγματοποιήθηκε περισυλλογή τραυματισμένων πτηνών και συγκεκριμένα ενός πελαργού τον Αύγουστο 2017, ενός πελεκάνου το Σεπτέμβριο 2017 και ενός κορμοράνου τον Ιούνιο 2018 τα οποία στάλθηκαν με μέριμνα του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας στο Σωματείο “Δράση για την Άγρια Ζωή’’ με σκοπό την περίθαλψη και επανένταξη του ζώων στο περιβάλλον. Επίσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης ενός ζαρκαδιού το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε ανοικτή δεξαμενή στην περιοχή της Αδριανής Δράμας τον Αύγουστο 2017.
Ακόμη ανάμεσα σε άλλα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγκεκριμένα στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, o Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας υπέβαλλε πρόταση με τίτλο «Δράσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία της βιοποικιλότητας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παρανεστίου και της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρονέρου». Η πρόταση περιλαμβάνει παραγωγή έντυπου πληροφοριακού υλικού, διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και έρευνα καταγραφής πληθυσμού προστατευόμενων ειδών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παρανεστίου και της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρονέρου με συνολικό προϋπολογισμό 44.920,00 ευρώ. Το πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης οπότε και αναμένουμε αποτελέσματα για το αν θα εγκριθεί.
Η κοινωνική προσφορά του συλλόγου περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας, ως εθελοντική οργάνωση είναι ενταγμένη στο Εθνικό Σύστημα Εθελοντισμού της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Φέτος επικαιροποίησε τα στοιχεία και μέρος των εθελοντών λαμβάνει μέρος σε εκπαίδευση δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πιο συγκεκριμένα:
α) Συμμετέχει στο Συντονιστικό Νομαρχιακό όργανο για την προστασία του Ν. Δράμας από τις πυρκαγιές.
β) Συμμετέχει στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Δράμας.
γ) Συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όποτε ζητηθεί αυτό.
δ) Περιπολεί στις περιοχές υψηλού κινδύνου, ευθύνης του Συλλόγου, για την πυρασφάλεια,
ε) Πραγματοποίησε συναντήσεις Εργασίας με Συλλόγους που είναι ενταγμένη στην Πολιτική Προστασία.
στ) Έχει εθελοντική συνδρομή στη διεξαγωγή του Υπερμαραθωνίου δρόμου βουνού παρθένου δάσους Παρανεστίου, με την περιφρούρηση της απαγόρευσης του κυνηγιού στην περίμετρο του στίβου, επί 12 συνεχή έτη, Οκτώβριος 2007-2018 με συμμετοχή μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και του ιδιωτικού Θηροφύλακατου Συλλόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ