Ψήφισμα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων από τον Δήμο της Δράμας

Ψηφίστηκε ομόφωνα από τις Δημοτικές Παρατάξεις

0
2031

Σε ψήφισμα κατά του ρατσισμού αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων που ήταν η 21η Μαρτίου.

Η απόφαση για την κατάρτιση του ψηφίσματος λήφθηκε ομόφωνα από τις Δημοτικές Παρατάξεις. Το θέμα ήρθε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά απο πρόταση που προηγήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση από την Δημοτική Παράταξη Αυτοδιοίκηση Πολιτών αλλά τότε δεν περιλαμβανόταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και θεωρήθηκε ότι θα πρέπει να επανέλθει. Η συζήτηση για την κατάρτιση του ψηφίσματος τέθηκε εκ νέου λοιπόν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ακολούθως παρατίθεται το ψήφισμα του Δήμου Δράμας που αναφέρεται στον Ρατσισμό και την εξάλειψη των διακρίσεων…

“Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1966 από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη που διαδραματίστηκε στην πόλη ΣΑΡΠΒΙΛ της Νότιας Αφρικής με την εκτέλεση εν ψυχρώ δολοφονία 70 μαύρων φοιτητών που φοιτούσαν σε πανεπιστήμιο της περιοχής και συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση και διαμαρτυρία ενάντια στο καθεστώς του ΑΠΑΡΧΝΤΧΑΙΤ και την εφαρμογή της θεωρίας της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.
Η Ιστορία δείχνει πως σε περιόδους οικονομικής κρίσης και ανέχειας, κρίσης θεσμών και αξιών, ελλοχεύει ο κίνδυνος του εκφοβισμού της κοινωνίας. Ιδιαίτερα σήμερα, λοιπόν, το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Ρατσισμού δεν έχει επετειακό χαρακτήρα.
Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, καλούμαστε:
Να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.
Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα διαρκούς αγώνα ενάντια σε όλους εκείνους που επιχειρούν να επενδύσουν σε ρατσιστικές και νεοναζιστικές πρακτικές.
Να προστατεύσουμε ως δημοκρατική κοινωνία όλα τα πιθανά θύματα αυτών των αντιλήψεων και Ως μια ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία έχουμε την πεποίθηση ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τη γλώσσα, τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την εθελοντική και κοινωνική καταγωγή, την εμφάνιση (γενετικά χαρακτηριστικά), τη σωματική, διανοητική και ψυχική ικανότητα, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου, έχουμε δικαιώματα.
Εν κατακλείδι, ο ρατσισμός ξεκινάει από εμάς και τελειώνει από εμάς. Ο καθένας μας και όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε απέναντι στα ρατσιστικά φαινόμενα και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που τον υφίστανται”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!