Πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις της ΚΥΚΛΩΨ

Με πλήθος κόσμου το απόγευμα της Παρασκευής

0
3418
Από την εκδήλωση της “ΚΥΚΛΩΨ”

Η ΚΥΚΛΩΨ ΑΜΚΕ επιβράβευσε για δεύτερη χρονιά τους καλύτερους κατά την κρίση της δραμινούς επαγγελματίες για φέτος, σε τρείς διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, όπως επίσης και τους νικητές του 2ου φωτογραφικού διαγωνισμού που διοργάνωσε με θέμα «Τα πέτρινα γεφύρια του Νομού Δράμας». Παράλληλα παρουσίασε, με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων το έργο της μελέτης για την αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος Αναστασιάδη, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Οι βραβεύσεις όπως και η παρουσίαση της αποκατάστασης του συγκροτήματος Αναστασιάδη έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Hydrama. Την εκδήλωση που είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες δραμινοί.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης που έγινε αρχικά, αρχιτέκτονες οι οποίοι ασχολούνται με την αποκατάσταση του εμβληματικού συγκροτήματος του κτιρίου Αναστασιάδη (Το γνωστό και ως Μαρμάρινο Σπίτι της Αγίας Βαρβάρας) που χτίστηκε το 1875, αναφέρθηκαν σε αυτή την προσπάθεια και στην μελλοντική χρήση των χώρων στους οποίους θα εκτίθεται συλλογή φωτογραφικών μηχανών και παράλληλα θα αποτελεί την έδρα της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ. Κατά την

Η βράβευση του Nίκου Πέτρου ως καλύτερου φωτογράφου της χρονιάς

διάρκεια της παρουσίασης των εργασιών που δρομολογήθηκαν στο κτίριο, παρατέθηκε ο ιστορικός χαρακτήρας του αλλά και γενικότερα η σχέση του με την περιοχή. Επίσης, από τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση, έγινε γνωστό ότι από την ΚΥΚΛΩΨ είναι σε εξέλιξη μια σπουδαία πρωτοβουλία που αφορά την ψηφιοποίηση παλαιών φωτογραφιών οι οποίες φανερώνουν την κοινωνική δομή και τα ιστορικά δρώμενα της Δράμας και ανήκουν σε συμπολίτες μας, στους οποίους και θα επιστραφούν. Ήδη ένας αριθμός φωτογραφικού υλικού αυτού του τύπου έχει συγκεντρωθεί στα γραφεία της ΚΥΚΛΩΨ όπως είπε.

Οι βραβεύσεις της ΚΥΚΛΩΨ

Η βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη ως καλύτερου επιστήμονα της χρονιάς

Η ΚΥΚΛΩΨ στο πλαίσιο ανάδειξης της περιοχής μας και των κατοίκων της κατά την ίδια εκδήλωση απένειμε βραβεία στις κατηγορίες του καλύτερου επιστήμονα, του καλύτερου αγρότη/κτηνοτρόφου και του καλύτερου φωτογράφου. Το βραβείο του καλύτερου επιστήμονα της χρονιάς απονεμήθηκε στον Μόσχο Μορφακίδη καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γρανάδας μεταξύ άλλων και για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Ο κ. Μορφακίδης είναι πολυβραβευμένος επιστήμονας ο οποίος έχει γράψει 11 βιβλία και περισσότερα από 100 επιστημονικά άρθρα…

Από την εκδήλωση “ΚΥΚΛΩΨ” ο δημοσιογράφος Γιάννης Ξανθούλης

Το βραβείο του καλύτερου αγρότη/κτηνοτρόφου απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Αγροκτηνοτροφικού Βιομηχανικού Συνεταιρισμού «Μενοίκιο» Βασίλη Μελενεκλή ο οποίος ξεκίνησε την διάθεση κατσικίσιου γάλακτος 6 ημερών στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και διαθέτει πιστοποιημένα προϊόντα με ΙSO 22000 τα οποία διατίθενται και σε χώρες όπως, η Ολλανδία, η Ρουμανία ή η Βουλγαρία.
To βραβείο του καλύτερου φωτογράφου επιδόθηκε στον Νίκο Πέτρου που επελέγη για την πολύχρονη προσφορά του στην ανάδειξη της δραμινής φύσης όσο και για το σύνολο του έργου του.
Τιμήθηκαν επίσης για την συνεργασία-προσφορά τους ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, ο Γιάννης Ζερβάκης του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και η Ειρήνη Γερουλάνου από το Μουσείο Μπενάκη όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση με τίτλο: «Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της».
Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε και ο τρίτος φωτογραφικός διαγωνισμός που θα διεξαχθεί από την ΚΥΚΛΩΨ, ο οποίος θα έχει ως θέμα τα νερά της Αγίας Βαρβάρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ