Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

0
1789

Μικρότερη του αναμενόμενου η συμμετοχή στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας.

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας η προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης με επίκεντρο το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μικρότερη των προσδοκιών των διοργανωτών παρότι οι λόγοι της κινητοποίησης ήταν αρκετά σημαντικοί. Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν κυρίως τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων, εκπρόσωποι πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων και ένας μικρός αριθμός εργαζομένων που απήργησε. Έγιναν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργο Σαλπιστή και τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Σαλπιστής μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι “Η κινητοποίηση γίνεται για να αντιδράσουμε στο νέο “αντιασφαλιστικό” νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση. Προεκλογικά από την ΝΔ είχαμε υποσχέσεις ότι θα καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου. Βλέπουμε όμως ότι με το νέο νομοσχέδιο όχι μόνο δεν καταργείται αλλά ισχυροποιείται και παγιώνει όλες τις μειώσεις που έχγιναν στους υπαλλήλους. Τα μελλούμενα δεν είναι ευχάριστα διότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα Βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα ενώ και τα όρια ηλικίας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι μειώσεις στις συντάξεις σταθεροποιούνται. Οι αυξήσεις στις συντάξεις είναι ελάχιστες σε σχέση με το ποσό που έχει χαθεί και όλα αυτά μας οδηγούν να αντιδράσουμε. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Αυτό θα είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα μας συνοδέψει τα επόμενα πενήντα χρόνια. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται για τους αριθμούς και όχι για τους ανθρώπους που ζουν με αυτούς τους αριθμούς. Καλέσαμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Ελευθερίας, έχουμε μάλιστα παρουσία και πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα που έχουν κηρύξει στάση εργασίας και είναι παρόντα”.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ σημείωσε για την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση “Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις από την στιγμή που η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της για το νέο ασφαλιστικό. Είναι ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συνεχίζει να συντηρεί τον Νόμο Κατρούγκαλου και το αντεργατικό πλαίσιο που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Έρχεται να προσθέσει και νέες αντιλαϊκές κατευθύνσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουμε και ένα επιπλέον αίτημα. Την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Είναι μια ευκαιρία με αφορμή το ασφαλιστικό να συζητηθεί αυτό το θέμα. Δεν μπορεί η νοσηλεύτρια στην βάρδια της Παθολογικής Κλινικής να δουλεύει μέχρι τα 67 της. Στην συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό είπε ότι θα το συζητήσει αυτό το θέμα. Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτό δεν είναι στις κατευθύνσεις που υπάρχουν, ούτε στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα είμαστε σε κινητοποιήσεις μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για ένα ασφαλιστικό που θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα και θα διασφαλίζει πραγματική σύνταξη και όχι 384 ευρώ. Διεκδικούμε ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και στελέχωση του νοσοκομείου αφού μέχρι το 2021 θα έχουν συνταξιοδοτηθεί πάνω από 30 συνάδελφοι και αυτή την στιγμή με την προκήρυξη που υπάρχει, το νοσοκομείο της Δράμας θα ενισχυθεί μόνο με μια νοσηλεύτρια η οποία θα έρθει να εργαστεί στο νοσοκομείο μετά τα τέλη του 2020”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με την συμμετοχή που υπήρξε στην απεργιακή κινητοποίηση της Δράμας χθες όπως προέκυψε από την εικόνα των πρωτοβάθμιων σωματείων, δεν ξεπέρασε το 5 – 10% σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ