Οι έξι Δραμινοί που διεκδικούν την επιτυχία στον «Αρχιμήδη»

0
3269

Ο διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Οι έξι Δραμινοί νικητές του διαγωνισμού “Ευκλείδης” που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 18 Ιανουαρίου θα συμμετέχουν στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα. Οι Δραμινοί μαθητές που διακρίθηκαν, είναι οι ακόλουθοι:

Από την Γ’ Γυμνασίου ο Φωτιάδης Πρόδρομος από το Μουσικό Σχολείο Δράμας. Από την Β’ Λυκείου ο Κουγιουμτζής Ιορδάνης, από το 3ο ΓΕΛ Δράμας και ο Φωτιάδης Θεοδόσιος από το Μουσικό Σχολείο Δράμας. Από την Γ’ Λυκείου, ο Δάλλας Αλέξανδρος, από το 4ο ΓΕΛ Δράμας, ο Κωνσταντινίδης Μαυρουδής από το 4ο ΓΕΛ Δράμας και η Παζούλη Δήμητρα από το 3ο ΓΕΛ Δράμας.
Η 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» θα γίνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα, στο κτίριο του Νέου Χημείου, στην οδό Ναυαρίνου 13Α, (μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη) στις 09.00 π.μ.
Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κτίριο Διοίκησης, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (είσοδος από Κατεχάκη) και ώρα 11.00 θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ».
Όπως έχουμε γράψει και άλλη φορά, οι τρεις διαγωνισμοί αποτελούν μέρος των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας η οποία έχει πλέον μια ιστορία μεγαλύτερη των 100 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα στους περισσότερους νομούς της χώρας, ενώ αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της, της διοίκησής της, των δεκάδων μελών της εταιρείας που στελεχώνουν τις επιτροπές εργασίας στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις αλλά και όλων των υπόλοιπων μελών της που συνεισφέρουν κατά περίπτωση. Σκοπός της ΕΜΕ είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από σειρά στόχων που έχουν τεθεί και που είναι σε γενικές γραμμές οι εξής: η πρόοδος της Επιστήμης των Μαθηματικών, η ανάπτυξη της ελεύθερης ανταλλαγής των πληροφοριών μεταξύ των μαθηματικών, των επιστημόνων και της κοινωνίας, η ανάπτυξη και η συντήρηση της επιστημονικής ακεραιότητας και η βελτίωση των δυνατοτήτων των μελών της, η ουσιαστική και συνεχής βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης και η πρόοδος της γενικής εκπαίδευσης, η προσέγγιση του Έλληνα μαθηματικού, η ενημέρωσή του για κάθε πρόσφατη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας και η προσφορά πρακτικής βοήθειας σε θέματα που τον αφορούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και διδακτικής εργασίας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ