Ξεκινά από αύριο το Καρναβάλι της Χωριστής

0
3561

Ένα δωδεκαήμερο γεμάτο μοναδικές αποκριάτικες στιγμές.
Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ η πρόεδρος του Μουσικοδραμματικού Συλλόγου Χωριστής κα Σοφία Τσιρακίδου.

Ανοίγει τις πύλες του από αύριο Τσικνοπέμπτη το Καρναβάλι της Χωριστής με το πρόγραμμα 12ήμερων εκδηλώσεων. Οι αρχικές επιφυλάξεις για την χρηματοδότηση της φετινής διοργάνωσης που έφεραν κάποιες μικρές καθυστερήσεις στην προετοιμασία διαλύθηκαν γρήγορα και πλέον δεν υφίστανται ενώ η φετινή διοργάνωση θα γίνει από τον Δήμο της Δράμας, την Δημοτική Κοινότητα Χωριστής και τον Μουσικοδραμματικό Σύλλογο Χωριστής με επιχορήγηση του Δήμου της Δράμας.

Συνδιοργανωτές είναι το φιλανθρωπικό σωματείο “‘Αγιος Ιωάννης ο Ελεήμων” και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Χωριστής. Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι πλέον δεν υπάρχει εμπλοκή της ΔΕΚΠΟΤΑ μετά τις γνωστές αλλαγές που προηγήθηκαν στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η πρόεδρος του Μουσικοδραμματικού Συλλόγου Χωριστής κα Σοφία Τσιρακίδου είπε: η προετοιμασία του καρναβαλιού στην πράξη έχει ήδη αρχίσει και είναι πυρετώδης με τον γνωστό δραμινό δημιουργό Κώστα Ζαμπίδη να εργάζεται ήδη στο κεντρικό άρμα της φετινής παρέλασης το οποίο έχει σχέση με την κρίση στην Μεσόγειο και την υφαλοκρηπίδα. Την προσπάθεια της προετοιμασίας πλαισιώνει και σειρά εθελοντών που εναλλάσσονται και βοηθούν στο στήσιμο των σκηνικών της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης που διεξάγεται την Καθαρά Δευτέρα. Οι παράλληλες δράσεις, στο πλαίσιο του δωδεκαήμερου των εκδηλώσεων έχουν ήδη προγραμματιστεί από τον Μουσικοδραμματικό Σύλλογο από τον Δεκέμβριο του 2019.
Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 19.00 θα γίνει η έναρξη του καρναβαλιού στον κεντρικό δρόμο της Χωριστής εμπρός από τον Μουσικοδραμματικό Σύλλογο. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 21.00 θα διεξαχθεί η “Βραδιά Τσίπουρου” στο Αναγνωστήριο του Μουσικοδραμματικού Συλλόγου Χωριστής. Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 θα γίνει η βραδιά καντάδας, επίσης στο Αναγνωστήριο του Μουσικοδραμματικού Συλλόγου Χωριστής. Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί ο τρανός χορός στο κέντρο “Όπερα”. Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Πλέκοντας την παράδοση” στον αύλειο χώρο της εκκλησίας και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 14.00 στον κεντρικό δρόμο της Χωριστής θα γίνει η κεντρική Καρναβαλική Παρέλαση.
Στις φετινές εκδηλώσεις του καρναβαλιού της Χωριστής κλήθηκαν να συμμετέχουν και σύλλογοι από την Καρδίτσα και τα Γιαννιτσά. Ο χρόνος για την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων είναι πολύ λίγος, ωστόσο η προετοιμασία γίνεται νυχθημερόν και ασταμάτητα ώστε όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Οι άνθρωποι του Μουσικοδραμματικού Συλλόγου Χωριστής καλούν τους Δραμινούς και τους φίλους του καρναβαλιού από την ευρύτερη περιοχή να απολαύσουν από αύριο Τσικνοπέμπτη, ένα δωδεκαήμερο γεμάτο από κέφι, μουσική και ανεπανάληπτες αποκριάτικες στιγμές με κορύφωση την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!