Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

0
1021

Στο μνημείο του Δημοτικού Κήπου της Δράμας

Με λίγα κόκκινα γαρίφαλα και μνήμες ακόμη ζωντανές από τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου για Ελευθερία και Δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση στον χώρο του μνημείου, που βρίσκεται στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας.

Στην επετειακή εκδήλωση, όπου λόγω των υγειονομικών μέτρων η προσέλευση των εκπροσώπων των τοπικών αρχών ήταν αυστηρά περιορισμένη, παρεβρέθηκαν η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ Γιώργος Ζιμπίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΑΜΘ Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Δράμας, εκπρόσωποι αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών και εκπρόσωποι του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Δράμας. Ο κ. Γιώργος Σαβρίδης αναφέρθηκε στην χρονική περίοδο που μεσολάβησε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, λέγοντας ότι: «Πέρασαν 48 χρόνια από εκείνη την ημέρα. Μια ημέρα “μαύρη” για την ιστορία της χώρας μας. Μια ημέρα που σημάδεψε πολλούς αγώνες για το μέλλον. Η εργατική τάξη ήταν εκεί να στηρίξει τους αγώνες των φοιτητών. Σαράντα χιλιάδες εργαζόμενοι ήταν έξω από το Πολυτεχνείο. Πάλευαν με τις αστυνομικές δυνάμεις για να μην μπορέσουν να μπουν μέσα, να χτυπήσουν τα παιδιά μας. Σήμερα μετά από 48 χρόνια βλέπω συγκεντρώσεις μαθητών και καταλήψεις, με γονείς και αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τις διαλύσουν. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας να αγωνίζονται για πολλά πράγματα. Για την Παιδεία, για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, για την Ελευθερία. Είναι λέξεις πολύ απλές αλλά δύσκολο να εφαρμοστούν. Έρχεται στη μνήμη μου, πριν από δυο χρόνια περίπου, όταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κάτω από το άγαλμα της Ελευθερίας, έδωσε εντολή να συλληφθούν κάποιοι πολίτες γιατί τον χλεύαζαν για αυτά που έκανε. Αυτούς τους νέους φασίστες σήμερα θα πρέπει να τους χτυπήσουμε με τους αγώνες μας. Να μην τους δώσουμε δικαίωμα να ξανασκεφτούν έτσι. Γιατί η δημοκρατία δεν εδραιώθηκε στην χώρα μας. Τα είδαμε τα τελευταία χρόνια και με τη “Χρυσή Αυγή” και διάφορους νέους φασίστες που η εξουσία τους έχει διαλύσει τα μυαλά και σκέφτονται άλλα πράγματα εκτός από το να εξυπηρετούν τον πολίτη. Η τότε εξουσία χρησιμοποίησε τα όπλα που αγόρασαν οι Έλληνες πολίτες με τους φόρους τους, ενάντια στα παιδιά μας. Αυτό δεν θέλουμε να ξανασυμβεί…».

Στην συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η εκδήλωση έκλεισε με την αναφώνηση του Εθνικού Ύμνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ