Συνεχίζεται η έρευνα για τον Δραμινό πιλότο

0
866

– «Το μικρό υπερελαφρύ αεροσκάφος που κατασκεύασε ο ίδιος ήταν σε άριστη κατάσταση»
– Φίλοι του πιλότου στα «Χ»: «Όλοι ευχόμαστε να είναι καλά. Όσο όμως περνά ο χρόνος, εμείς ανησυχούμε περισσότερο»

Με την αγωνία να έχει κορυφωθεί για την οικογένεια και το υπόλοιπο περιβάλλον του, συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού τού Δραμινού πιλότου Σταύρου Τσιγάλογλου, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από την περασμένη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της πτήσης του από τη Θήβα προς τη Δράμα.
Μέχρι και την ώρα που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ χθες, τα ίχνη του 62χρονου δεν είχαν εντοπιστεί, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη οι έρευνες της πολεμικής αεροπορίας και των αρχών, στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Το υπερελαφρύ αεροσκάφος, που είναι κατασκευασμένο από τον ίδιο, παρότι όπως λένε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» άνθρωποι που τον γνωρίζουν, είναι σε άψογη μηχανική κατάσταση και άριστα συντηρημένο, δεν είναι γραμμένο στο νηολόγιο της Πολιτικής Αεροπορίας. Έτσι δεν υπήρχε σχέδιο πτήσης και δεν είχε γίνει κάποια επικοινωνία με τις αρχές.
Μιλώντας στα «Χ» ο κ. Σάκης Ακριτίδης, ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον αγνοούμενο πιλότο και πετούσε μαζί του από το έτος 2000 με τους τότε «αετούς» και αργότερα με τα υπερελαφρά αεροσκάφη τριών αξόνων, δήλωσε ότι: «O Σταύρος (ο αγνοούμενος πιλότος) είχε κατασκευάσει ο ίδιος το μικρό αεροσκάφος, γι’ αυτό και δεν είχε σχέδιο πτήσης. Το αεροσκάφος ήταν πειραματικό και πετούσε με ιδία υπευθυνότητα, χωρίς να μπορεί να μπει σε αεροδρόμιο».
Ο Σταύρος Τσιγάλογλου, επρόκειτο να επιστρέψει στη Δράμα, μετά τον μαραθώνιο που συμμετείχε και του οποίου είναι φανατικός φίλος. «Δεν έχει τρέξει για πρώτη φορά. Πήγαινε κάθε χρόνο. Μετά τον Μαραθώνιο, είχε πάρει το αεροσκάφος του από τη Θήβα για να επιστρέψει στη Δράμα. Μιλώντας με τους συναδέλφους στη Θήβα, έμαθα κάτι που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω. «Ότι είχε κουραστεί από τον Μαραθώνιο και του συνέστησαν να μείνει για να ξεκουραστεί αλλά ο ίδιος επέμενε ότι ήταν εντάξει. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του για να ενημερώσουμε ότι ο καιρός ήταν άσχημος στη διαδρομή και ότι θα έπρεπε ίσως να γυρίσει πίσω ή να κατέβει σε κάποιον εναλλακτικό διάδρομο, είτε στον Μώλο είτε στην Καρδίτσα, που χρησιμοποιούνται σε έκτακτες ανάγκες, για λόγους ασφαλείας. Όμως δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Πλησίαζε στην περιοχή της Λάρισας και εκεί κάπου έκλεισε το τηλέφωνό του. Το σημείο αυτό είναι 100 μοίρες σε σχέση με την Χάλκη, έξω από τη Λάρισα. Ήταν στη σωστή πορεία θα έβγαινε στον Ελαιόκαμπο και θα ερχόταν παραλιακά από ότι μου είχε πει. Κάτι έγινε με τον καιρό ή με άλλα αίτια που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε”» δηλώνει ο κ. Ακριτίδης στα “Χ”.
Το μικρό αεροσκάφος, με το οποίο ξεκίνησε την πτήση του από τη Θήβα ο κ. Σταύρος Τσιγάλογλου, ήταν σε άριστη κατάσταση. Πολύ καλύτερη από αεροσκάφη πολλών βιομηχανικών εργοστασίων, εξηγεί ο κ. Ακριτίδης που αποκλείει την περίπτωση κάποια μηχανικής βλάβης, καθώς όπως διευκρινίζει «Ο Σταύρος είχε τοποθετήσει στο αεροσκάφος και εγκεκριμένο αεροπορικό κινητήρα».
Ο 62χρονος αγνοούμενος πιλότος με καταγωγή από τον Άγιο Αθανάσιο, που εργάζεται στη Γερμανία και πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα, βρισκόταν στην Ελλάδα για μια περίοδο περίπου 40 ημερών όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν. Η προσπάθεια τόσο της οικογένειάς του όσο και των υπολοίπων οικείων του είναι να μάθουν λεπτομέρειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προσπάθεια εντοπισμού του και για τις συνθήκες της πτήσης. «Όλοι ευχόμαστε να είναι καλά. Όσο όμως περνά ο χρόνος εμείς ανησυχούμε περισσότερο. Το ίδιο και η οικογένειά του».
Ενδεικτική της αγωνίας της οικογένειάς του είναι και η ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κόρη του αγνοούμενου πιλότου, Άννα Τσιγάλογλου, γράφοντας: «Αγνοείται, ο πατέρας μου Σταύρος Τσιγάλογλου, από προχθές 15/11 μεσημέρι Δευτέρας. Πετούσε με το αεροπλάνο του από την περιοχή της Θήβας με κατεύθυνση προς Δράμα. Αν κάποιος είδε και γνωρίζει το παραμικρό να έρθει παρακαλώ σε επαφή μαζί μου και με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ