Σοκάρουν οι αριθμοί στη Δράμα

0
2952

– «Φτάσαμε τις 60 και πλέον νοσηλείες σε εβδομαδιαία βάση στη Δράμα»
– Γ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: «1159 κρούσματα εμφανίστηκαν μέσα στις πρώτες 14 ημέρες του Νοεμβρίου»

Πορεία ανάλογη με αυτή που καταγράφεται και στην υπόλοιπη χώρα αν όχι χειρότερη, με αριθμούς που συνιστούν αρνητικά ρεκόρ, έχει η πανδημία στη Δράμα. Ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπ’ όψιν όσα ανέφερε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στη γκρίζα αυτή εικόνα, ελπιδοφόρα εξέλιξη είναι η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών και στη Δράμα, παρότι ακόμη δεν έχει φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο.
Τα στοιχεία που έδωσε χθες Τετάρτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος για τον αριθμό των κρουσμάτων στον Νομό Δράμας σοκάρουν όπως σημείωσε και ο ίδιος, επισημαίνοντας: «Τις πρώτες 14 ημέρες του Νοεμβρίου που διανύουμε έχουμε 1159 θετικά κρούσματα στη Δράμα τη στιγμή που τις πρώτες 14 ημέρες του προηγούμενου μήνα (Οκτωβρίου) ήμασταν στα 807. Τα νούμερα των κρουσμάτων αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα και κάθε εβδομάδα, έχουμε μια αύξηση κατά τουλάχιστον 100 κρούσματα. Η εβδομάδα που πέρασε στην Δράμα, σύμφωνα με την Πολιτική προστασία έκλεισε με 797 κρούσματα ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα κλείσαμε με 747 κρούσματα και την προ προηγούμενη με 607. Παράλληλα, στο διάστημα αυτών των ημερών ενώ ξεκινήσαμε με 40 νοσηλείες φθάσαμε τις 60 και πλέον νοσηλείες σε εβδομαδιαία βάση. Το υγειονομικό σύστημα και οι δομές υγείας δεν θα αντέξουν. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε πως θα ελεγχθεί άμεσα όλη αυτή η κατάσταση μέσω της ατομικής ευθύνης και με εμβολιασμό».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανέφερε ότι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι επικοινωνούν μαζί του διάφοροι πολίτες προκειμένου να μάθουν που νοσηλεύονται οι ασθενείς του περιβάλλοντός τους, προκειμένου ο ίδιος να μεσολαβήσει, αν μπορεί, για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των ασθενών. O κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι: «Έχω πει σε όλους, όσους μου ζήτησαν κάτι τέτοιο, ότι μεταχείριση των νοσηλευομένων είναι αυτή που πρέπει και πως οι υγειονομικοί μας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Άρα δεν χρειάζονται μεσολαβήσεις, αφού το κάθε περιστατικό και την διαχείρισή του την κρίνουν οι υγειονομικοί».
Όπως εξήγησε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, για όλες αυτές τις περιπτώσεις προκύπτει ότι οι εννέα στους δέκα είναι ανεμβολίαστοι και συμπλήρωσε: «Είναι λυπηρό να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση και να μας καταθέτουν τέτοια στοιχεία καθημερινά. Κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο καθώς η μόνη ασπίδα είναι ο εμβολιασμός. Έρχονται δυσκολότερες ημέρες. Αυτή είναι η άποψη των υγειονομικών. Δεν θα υπάρχουν κρεβάτια για να διαχειριστούμε όλον αυτό τον κόσμο που νοσεί αυτή την στιγμή».
Σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς εμβολιασμού στη Δράμα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών και στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες και διευκρίνισε: «Έχουμε αγγίξει το 47% τις τελευταίες ημέρες, αλλά είναι λυπηρό που δεν έχουμε περάσει το 50% ακόμη. Υπάρχει μια σοβαρή εκτίναξη του αριθμού εμβολιασμών. Αυτό είναι θετικό. Γίνεται μια προσπάθεια γύρω από αυτό. Είναι θετικό, αλλά πρέπει τουλάχιστον να υπερβούμε το 50%».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!